X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
תוצאות הבחירות הצמודות בגרמניה מובילות ככל הנראה את המעצמה האירופית לרוטציה בתפקיד הקאנצלר פעם שרודר, פעם מרקל לאחר שחלף יום הבחירות בגרמניה חלף-עבר גם העיסוק הציבורי במשמעותן עבורנו, וחבל

▪  ▪  ▪

המצב בגרמניה נראה בלתי יציב עד מאוד: גודל סיעת ה-CDU עומד על 225 חברי בונדסטאג, לעומת סיעת ה-SPD שעומדת על 222 חברים.
החברה הגרמנית נתונה במשבר פוליטי גדול. מצד אחד, הרפורמות של שרודר, אשר מתחילות ומסתיימות בתוכנית הידועה בשם "אג'נדה 2010", שנואות על רבים מאזרחי גרמניה משום שהן מערערות את הישגי מדינת הרווחה הגרמנית; אך מדיניותה של מרקל, תאומת מדיניותו הקפיטליסטית של בנימין נתניהו, שנואה עליהם עוד יותר. הציבור הגרמני חושש מאוד מרפורמות מוצעות אלה, וביטא זאת בחלוקה הבעייתית של המנדטים בין ה-CDU ל-SPD .
כמובן, כיום אנו עומדים בפתחן של הבחירות במדינת (מחוז) דרזדן שתתקיימנה בתחילת אוקטובר. דחיית הבחירות נבעה, כזכור, ממותה של מנהיגת הנאצים במדינה, עובדה מטרידה כשלעצמה. אך גם הן לא תשפענה בשום צורה על תוצאת הבחירות הכלליות, התוצאה המוזרה ביותר מאז הקמתה של ה-Bundesrpublik ב-1949.
מיד לאחר פרסום התוצאות כינס שר החוץ היוצא, יושקה פישר, המכהן כיו"ר מפלגת הירוקים, מסיבת עיתונאים בברלין, ובה מסר על התפטרותו מראשות המפלגה. פישר השמיע חזות קשה בקשר למפלגתו בפרט (כולל הוא-עצמו) ולפוליטיקה הגרמנית בכלל. הוא ביקר את כישלון הירוקים בבחירות, צפה את הליכתה למדבר האופוזיציוני וקבע שלעולם לא תצטרף לממשלת מרקל. הנימה שבה נאמרו הדברים מבטאת את מצבו הנפשי הקשה של פישר, שנאלץ לעזוב את התפקיד הרם אחרי למעלה משבע שנים וחצי, לאחר כמעט שמונה שנים בתפקיד מ"מ הקאנצלר, ולפני כן כסגן הקאנצלר ושר החוץ.
עכשיו טוענים כל הפרשנים בגרמניה: המפסיד העיקרי של הבחירות הללו הוא יושקה פישר שהולך הביתה. הגורמים המרכזיים-ימניים במפלגתו טוענים כי לירוקים יש אופציה להיכנס לממשלתה של מרקל, ולכן הכל פתוח.
בעוד שלפי הודעתו הפורמלית של פישר הירוקים לא נכנסים לממשלתה של מרקל, מסרו מנגד ראשי ה-FDP , הליברלים החופשיים, כי לעולם לא ייכנסו לקואליציה "אדומה" בראשות שרודר. לא רק אידיאולוגיה יש כאן, אלא גם מידה לא מבוטלת של חיסולי חשבונות.
אשר למפלגת השמאל הקיצוני (שכיהנה בזמן ה-DDR כמפלגה הקומוניסטית והתאחדה עם פורשי ה-SPD ): יו"ר המפלגה אוסקר לפונטיין - האיש השנוא ביותר על שרודר, סיכם את הבחירות ומסר לעיתונאים כי מפלגתו הולכת לאופוזיציה במטרה לכבוש אותה (ממש מבצע צבאי מבחינתם). מצד שני, אין למפלגתו של לפונטיין שום אופציה אחרת: אין לה שום קשר או בסיס לשיתוף פעולה עם ה-CDU או עם ה-SPD.
פרשנים רבים מבינים שמצבה החדש של גרמניה, ללא קואליציה חדשה וממשלה חדשה, משתק את פועלו של האיחוד האירופי כולו, מאחר שגרמניה היא המדינה החשובה והחזקה ביותר באירופה. האיחוד האירופי נמצא על סף "מפת דרכים" חדשה לקביעת המדיניות הכלכלית שלו, בדיוק כמו בגרמניה. שיקום האיחוד עקב נפילת החוקה האירופית, ופתיחת השיחות עם טורקיה ב-3 באוקטובר, אינם משפרים את המצב.
שרודר הוא תומך נלהב בכניסת הטורקים לאיחוד. הטורקים, המהווים 2.3% מכלל האוכלוסייה הגרמנית, תמכו בו פה אחד בבחירות. מרקל מתנגדת נחרצות להכנסת הטורקים לאיחוד וטוענת כי אין "טעם ומקום ליצור אשליות אצל טורקיה". כך אמרה בעימות הטלוויזיוני ביניהם בתחילת החודש, וכך אמרה בדיון סגור של חברי מפלגתה לקראת הבחירות.
באנקרה טוענים כי גרמניה היא זו שתגיד בסוף את המילה האחרונה לגבי כניסת טורקיה לאיחוד. טורקיה מתעלמת מהעובדה שהמטרות שהציבה בפניה הנציבות האירופית בבריסל אינן פשוטות כלל עבורה, ומעמדה של גרמניה ה"כל-יכולה" איננו יציב ומכריע כשהיה.
רבים ממומחי הכלכלה בגרמניה טוענים כי החזרה לגרמניה מאוחדת עם ה-DDR וקו המחשבה המוטעה של הלמוט קוהל (הקאנצלר דאז) בתקופה ההיא) כי המערב יצליח לשקם את המזרח תוך שנים ספורות, היו המשגים הגדולים ביותר של המדינה: מ-1989 ועד הלום ספגה גרמניה המערבית את כל כשלונותיו של המזרח, ובראשם האבטלה והחובות. עד היום לא הצליחה גרמניה להתגבר על המטלות שהשינוי המבני ב-DDR לשעבר העמיס על שכמה. ב-2005/6 עומד שיעור האבטלה בגרמניה המאוחדת על יותר מ-11%, השיעור הגבוה ביותר בכל האיחוד האירופי.
לכן עומדת גרמניה כעת בפני דילמה לא פשוטה. אלה האפשרויות שבפניה:
א. ה-SPD וה-CDU הולכות לקואליציה "גדולה", במונחים ישראלים - ממשלת אחדות לאומית.
ב. התפטרותו של פישר מראשות הירוקים מקלה על הנהגת הירוקים, שממוקמת מרכז-ימינה לפישר, לחבור לממשלת מרקל, ובכך לחסוך לקאנצלרית את כאבי הראש הכרוכים בהקמת ממשלה עם שרודר וה-SPD ולהצליח להקים במקום זאת את "קואליציית ג'מייקה" (איחוד צבעי דגליהן של שלוש המפלגות, חוץ מה-SPD, זהה להרכב צבעיו של דגל ג'מייקה).
ג. נשיא גרמניה, פרופ' הורסט קוהלר, מחליט ליזום הקמת ממשלת מעבר המתפקדת כממשלת מיעוט עד לתחילת 2006 (בסביבות ינואר/פברואר), ואז - להכריז על בחירות חדשות.
בנוסף לכך, כיום גם הבונדסטאג משותק עד שתוקם קואליציה.
בסוף השבוע שעבר נפגשו שרודר ומרקל כדי לבדוק יחד את האפשרות של הקמת קואליציה "גדולה" שתכהן במתכונת "פרס-שמיר": ממשלת רוטציה. במצב הנוכחי, שבו גרמניה משותקת, ייתכן מאוד שזו האופציה היחידה. הוויכוח שהתעורר עקב כך נסב על השאלה מי יכהן ראשון כקאנצלר. השניים קבעו להמשיך את הפגישות ביניהם בתחילת השבוע הבא, ולחשוב יחד על המשך דרכה של גרמניה:
שיתוק - או חיים חדשים?

תאריך:  26/09/2005   |   עודכן:  26/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גבריאל למברגר
הפוליטיקה הישראלית מתבוססת עמוק בבוץ שמריח שחיתות    תרומות, ג'ובים, מינויים פוליטיים, קבלני קולות ומרכזי מפלגות שקובעים מדיניות    הפוליטיקה זקוקה לשינויים דחופים ולאכיפת החוק
אריאל שרון
הנאום שלא ננאם (25.09.05): "נצטרך להחליט באיזה דרך אנו בוחרים ואיזה ליכוד אנו רוצים. אנחנו נקבע האם יהיה זה ליכוד בלב ההסכמה הלאומית או ליכוד קיצוני שנדחק לשוליים"
יובל ברנדשטטר MD
יש לשרון דרך אחת בלבד להישאר ראש ממשלת ישראל. כל התחמקות ממנה היא מסירת ראשו בידי הקושרים
אורנה רב-הון
מה יכולה למצוא בוגרת תנועת "השומר הצעיר" בקבר בנימין הצדיק?
עו"ד אברהם פכטר
בג"צ אלפי מנשה, מפסקי הדין המשפטיים, המדיניים-ביטחוניים החשובים ביותר של בית המשפט העליון, קובע לראשונה בצורה ברורה וחדה את הזכות של המדינה לנקוט באמצעי ביטחון, כמו חומת מגן גם מעבר לקו הירוק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il