X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
יושב-ראש מפלגת העבודה ואנשיו מובילים עתה גיבוש תקציב בחירות בהיקף של כ- 40 מיליון ש"ח, המבוסס, בין היתר, על הלוואות מהבנקים ועל צפי דמיוני ל- 30-25 מנדטים הצרות בדרך
▪  ▪  ▪
פרץ, מינה "גזבר משפחתי"

כבל, התקציב טרם גובש

בימים אלה, ובעוד הסוקרים והדוגמים מלהטטים במספר המנדטים שייפלו ברישתן של המפלגות השונות, בבחירות לכנסת ה- 17, נערכות המפלגות לקביעת התקציב לבחירות שבפתח. היערכות זו צריכה להיעשות ברגישות ובאחריות. בניית תקציב שמרני עשויה לאפשר למפלגה לכלכל פעולותיה הכספיות בלא סיבוכים מיותרים. אחרי הכל, צריך לחשוב גם על היום שאחרי הבחירות. מאידך, בניית תקציב בחירות (למפלגה) לפי צפי למספר גדול יחסית של מנדטים, או במקרה חריג - לפי מספר דמיוני של מנדטים שיושגו, כביכול, עלול, כמעט בוודאות, לגרור את המפלגה לחובות גדולים. כזה הוא המקרה העומד בפנינו, הנוגע עתה למפלגת העבודה, כפי שנפרט להלן.
במפלגת העבודה מתקיימים בימים אלה דיונים לקביעת תקציב הבחירות של המפלגה לכנסת ה- 17. נודע לנו, כי בדיונים שכבר התקיימו התקבלו כמה החלטות שיש בהן כדי להדאיג:
- ראשית - בהנחיית יושב-ראש העבודה, ח"כ עמיר פרץ, הוחלט למנות את פרדי כהן לתפקיד גזבר מטה הבחירות. המדובר, למעשה, בניטרול גזבר העבודה, משה כהן, מהטיפול המהותי בנושא זה. פרדי כהן, למי שלא יודע, שימש גזבר תנועת "עם אחד" עד מיזוגה של זו עם מפלגת העבודה. פרדי כהן נחשב אז וגם כיום נאמנו של פרץ, כמעט "גזבר משפחתי". בניהולם של השניים נותרו בתנועת עם אחד, ערב המיזוג, חובות בהיקף של מיליוני ש"ח, דבר שהכביד מאוד על יישום המיזוג עם העבודה וכמעט שטירפד את מיזוג שתי המפלגות. בנושא זה עסקנו כאן בהרחבה;
- שנית - בדיונים פנימיים שכבר נערכו, מדובר בבניית תקציב בחירות לפי 25-30 מנדטים. וזה אומר שכבר בשלב זה הולכים פרץ והגזבר "המשפחתי" בדרך שעלולה להותיר חובות נוספים, אם, כמובן, יתבדו הציפיות האופטימיות.
גורם המעורב בנושא זה אמר לנו, כי פרץ ואנשיו מבקשים עתה להשתלט על הקופה, וזאת אחרי שהשתלטו על כיסא היושב-ראש, ובתקופה האחרונה גם על התנהלות הסיעה. עכשיו נעשה ניסיון לקבוע תקציב דמיוני, שייתבסס על צפי ל- 25-30 מנדטים. וזה דבר לא סביר. ההערכות האמיתיות, אגב, שונות אפילו בקרב ראשי המפלגה. לעומת האופטימיות (הטיבעית, יש לומר) שמציגים פרץ ואנשיו, בכירים אחרים במפלגה מעריכים כי בסופו של דבר תשיג המפלגה כ-22-20 מנדטים, ולא יותר מכך.
כיצד קובעים תקציב
תקציב של מפלגה שלה סיעה בכנסת ה- 16, העתידה להשתתף בבחירות לכנסת הבאה, נעשה, בדרך כלל, על-פי הנוסחה הבאה: מספר המנדטים בכנסת הקודמת (ה-15, 22 מנדטים), פלוס מספר המנדטים בכנסת הנוכחית (ה-16, 21 מנדטים), לחלק לשניים, פלוס מנדט אחד. התוצאה: 22 מנדטים. לפי זאת, ולפי תקציב בסך 1.15 מיליון ש"ח לכל חבר כנסת, שמתקצבת הכנסת את המפלגות לצורכי הבחירות, מפלגת העבודה אמורה לקבל תקציב בסכום כולל של 25.3 מיליון ש"ח. לזאת יש להוסיף תרומות שייאספו בהיקף של כמה מיליוני ש"ח בודדים. נודע, כי פרץ-כהן אינם מסתפקים בתקציב של כ-30 מיליון ש"ח. הם מבקשים לגבש תקציב של כ- 40 מיליון ש"ח, לשימוש מטה הבחירות, תקציב שייקח בחשבון גם את הצפי (האופטימי למדי, כאמור) למספר מנדטים של כ- 25-30 מנדטים; וגם הלוואות שהם מנסים בימים אלה לקבל מהבנקים.
עד כמה מעוות התקציב המתוכנן ניתן ללמוד מהפרטים הבאים. כידוע, שמעון פרס, חיים רמון ודליה איציק פרשו מהעבודה. המדובר בשלושה מנדטים. אומנם נכון: מכיוון שאין בכוחם להתפלג מהעבודה - פילוג מחייב לפחות שליש מחברי הכנסת של הסיעה, שזה שיבעה חברי כנסת - נהנית סיעת העבודה, גם כיום, מהמימון השוטף, והיא תקבל את תקציב הבחירות גם בגין השלושה (4.45 מיליון ש"ח. ואולם, כאשר יש לבנות תקציב ריאלי, לצורכי הבחירות הבאות, יש להביא בחשבון את אובדן האישים הנ"ל ומעברם לתנועת קדימה. אחרי הכל, קצת קשה להתעלם מכך שפרס עזב את המפלגה, ומצד שני לבנות תקציב כאילו המנדט של פרס, הנובע מכוחו האלקטורלי בקרב הציבור, עדיין מובטח במפלגה.
להטטנות המנדטים
כל הלהטטנות הנ"ל לא היתה יכולה לצאת אל הפועל, לו עמיר פרץ ואנשיו היו מפקידים את הקופה בידי גזבר העבודה, משה כהן. נודע לי, כי כהן מבקש לבנות תקציב על 21 מנדטים, ולא יותר מכך. לזאת מתנגדים בתוקף פרץ ואנשיו. דווקא בשל זאת הוחלט להרחיקו מתקציב מטה הבחירות. הדחתו ו/או הרחקתו מתפקיד גזבר העבודה אינה יכולה להיעשות, בשלב זה, שכן הדבר טעון אישור מזכירות לשכת מפלגת העבודה, שבה חברים: היושב-ראש עמיר פרץ, המזכ"ל ח"כ איתן כבל, גזבר העבודה עצמו, יו"ר ועדת החוקה אמנון לורך, יו"ר ועדת הכספים, דורון סטניצקי. הדחת כהן טעונה, בנוסף, הצבעה חשאית, ובמצב זה כלל לא בטוח שפרץ יכול להשיג את מבוקשו. על-כן, כאמור, פעל פרץ בדרך של מינוי פרדי כהן לתפקיד גזבר מטה הבחירות. משה כהן הינו, כידוע, גזבר עתיר ניסיון. בשנות כהונתו בתפקיד הוא שימש גזבר בחמש מערכות בחירות, כולל בתקופת אהוד ברק ועמרם מצנע.
אופן ההתנהלות המסתמן "מזמין" צרות לא מעטות. נזכור נא, כי מפלגת העבודה שקועה גם כך בחובות גדולים, בהיקף 115 מיליון ש"ח, מזה כ- 50 מיליון ש"ח לבנקים, והיתר לספקים ולחברות קשורות. בתקופת המזכ"ל, אופיר (פז) פינס, נעשתה מלאכה רבה כדי לצמצם את ההתחייבויות ואף נערכו הסכמי פריסה עם הבנקים. מאמץ להבריא את המפלגה נעשה גם בתקופה שכיהן ח"כ בנימין בן-אליעזר. עתה נוקטת הנהגת העבודה בדרך העלולה לייצור חובות חדשים ולסבך את העבודה.
תגובה עניינית של עמיר פרץ לא ניתנה. משיחות שקיימתי עם כמה גורמים עולה, כי פרץ - שכבר נכווה כמה פעמים בענייני תקציב/כספים, הן בעם אחד והן בהסתדרות - מנסה הפעם לייצור מצג כאילו הוא אינו מעורב כלל בעניינים אלה, או בתהליכי קבלת ההחלטות בנושא תקציב מטה הבחירות. דוברו, תום וגנר, אישר כי פרץ פעל למינוי פרדי כהן לתפקיד גזבר מטה הבחירות. יחד עם זאת, סירב וגנר בתקיפות להפנות לפרץ שאלות שהצגתי, וטען כי זה אינו עוסק כלל וכלל בגיבוש תקציב הבחירות, ומי שעוסק בכך היא העבודה, כמפלגה, וח"כ איתן כבל, בתפקידו כמזכ"ל העבודה. לטענת וגנר, הוא, כדובר, אפילו לא יציג שאלות אלה בפני פרץ, שכן פרץ, כמי שעומד בראש המפלגה, עוסק בעניינים מדיניים וחברתיים, ולא בעניינים הנוגעים לתקציב המפלגה בבחירות. לשאלה כיצד ניתן להעלות טיעון שכזה, כאשר פרץ עצמו מינה את פרדי כהן לגזבר מטה הבחירות, אמר וגנר כי פרץ אינו מעורב בגיבוש התקציב, מעבר למינוי כהן.
יושב-ראש מטה הבחירות, ח"כ איתן כבל, מסר כי מסגרת התקציב טרם נקבעה. "בימים אלה מתקיימים דיונים, וכאשר הם יסתיימו יובא התקציב לאישור מזכירות הלשכה, שהיא הגוף המוסמך לאשר את התקציב", אמר. כבל הכחיש כי התקציב ייבנה על מספר מנדטים הגבוה משמעותית ממספר המנדטים בכנסת הנוכחית.

תאריך:  23/12/2005   |   עודכן:  23/12/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בעז העצני
הליכוד כיום טועה טעות גסה בכך שאינו שולל את האסון הלאומי שחולל שרון, כפי שעשה לאחר הסכמי אוסלו. הוא גם טועה בדרך התייחסותו לפלג פייגלין: דיכויה של תנועתו של פייגלין, בניגוד לשלווה שממנה נהנו שטרית ודומיו, יוכיח שהליכוד פונה שמאלה וממשיך במסלול של שרון
אוריאל שטרית
ביבי לא ילד שמנת, הוא ליכלך את ידיו בעבודה שחורה. לא היה זמן להפוך את סילבן שלום למותג    אלה רק כמה מהשטויות שיחצ"נים ופרסומאים מנסים להאכיל אותנו בבואם למכור לנו מועמדים פוליטיים    האם הם באמת חושבים שאנחנו לא מכירים את "הסחורה"?
נסים ישעיהו
אנחנו הגענו לארץ, כבשנו אותה ומתייחסים לשליטתנו בה כאל התגשמות חזונם של נביאי ישראל    יש חלומות מתוקים שמתגשמים בהגיע זמנם, אבל אם דוחקים את הקץ, החלום המתוק עלול להפוך לחלום בלהות    דומני כי זה מה שקורה לנו פה בארץ האבות והנביאים    הגיע הזמן שנתפכח; הגיע הזמן לשוב אל החלום המקורי    זה עדיין אפשרי
יוסי כהן
קניות באתרי האינטרנט - האם אכן קיימת אבטחה בהבטחה?    סמל המנעול הקטן אינו בהכרח הבטחה לכך שאיש אינו יכול לגנוב מכם
מוטי שפירא
על הגידול במספר העובדים בסקטור הציבורי, מינויים בשירות החוץ, רמאויות בדיווחי שכר ודוח מבקר המדינה בנושא רשויות מקומיות ואזוריות והקשר ביניהם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il