X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מצע החמאס לבחירות לפרלמנט מעורר ויכוח סביב השאלה האם מבטא הוא מגמת התמתנות מדינית או משקף את המשך החתירה להשמדת מדינת ישראל - ניתוח המצע מלמד על דבקות של החמאס בעקרונות היסוד לצד נכונות לאמץ את עקרונות תוכנית השלבים של אש"ף הנכונה להשלים עם הקמת מדינה בשטחי 67' כשלב בדרך ל"שחרור כל פלשתין"
▪  ▪  ▪

מצע החמאס לבחירות לפרלמנט מעורר ויכוח בקרב חוקרים אם מבטא הוא התמתנות בעמדות החמאס כלפי ישראל או משקף גישה דוגמאטית הדוגלת בהשמדתה של ישראל כפי שחוזרים ומדגישים מנהיגי החמאס בראיונות עיתונאיים.
העיתונאי והמזרחן ארנון רגולר קובע במאמר פרשנות בעיתון "הארץ" (11 בינואר), כי מצע החמאס הוא "המצע המתון ביותר" שפרסמה התנועה מעולם, וכי "אינו שונה מהותית ממסמכים המאפיינים את אש"ף והפתח, הקוראים להקמת מדינה פלשתינית שבירתה ירושלים". עוד הוא מדגיש, כי "במצע אין אזכור לעקרונות של חמאס מאז היווסדו: הקמת מדינה פלשתינית על כל אדמת פלשתין והשמדת מדינת ישראל... המלה ג'יהאד מוזכרת רק בעקיפין וסעיפי המצע אף סותרים את אמנת הארגון".
על-מנת לבחון אם אכן מצע החמאס מבשר תמורה מהותית בעמדות התנועה יובא להלן את התרגום המלא של הסעיפים הרלוונטיים לסכסוך הישראלי פלשתיני:
"פרק ראשון:עקרונות היסוד שלנו [של תנועת החמאס]
סעיף 2 - פלשתין ההיסטורית [קרי - כל שטח ארץ ישראל] הינה חלק מהאדמה הערבית והאיסלאמית והיא זכות של העם הפלשתיני אשר איננה מתבטלת בחלוף הזמן ואינה ניתנת לשינוי באמצעות צעדים צבאיים או חוקיים כוזבים.
סעיף 4 - עמנו הפלשתיני עדיין חי בתקופת השחרור הלאומי, ולו הזכות לפעול להשיב את זכויותיו ולהביא לסיום הכיבוש על-ידי שימוש בכל האמצעים ובכלל זה המאבק המזוין. עלינו למצות את כל יכולותינו על-מנת לסייע לעמידה האיתנה של עמנו ולספק את כל האמצעים לסלק את הכיבוש ולהקים את המדינה הפלשתינית שבירתה ירושלים.
סעיף 5 - זכות השיבה לכל בני העם הפלשתיני, הפליטים והמגורשים לאדמותיהם ולרכושם, זכות ההגדרה העצמית וכל זכויותינו הלאומיות - כל אלה נחשבות זכויות בלתי ניתנות לשינוי, הן קבועות וויתורים מדיניים לא יגרעו מהן דבר.
סעיף 6 - דבקות מלאה בזכויות עמנו הקבועות והשורשיות ביחס לאדמה, ירושלים, המקומות הקדושים, המים, הגבולות והמדינה הפלשתינית בעלת הריבונות המלאה שבירתה ירושלים.
פרק שני: המדיניות בענייני הפנים
אנו רואים במישור המדיניות בענייני הפנים, המארגנים את החיים הפוליטיים הפלשתינים על היבטיהם השונים, כחותרים לממש את סדר העדיפות הבא, אשר אותו אנו מחשיבים כערובה לעתיד שיתאפיין בג'יהאד של עמנו ובקורבנותיו ויחזק את עמידתו האיתנה בחתירה לעבר השחרור המלא [קרי - של כל פלשתין]והרפורמה לה אנו קוראים.
סעיף 1 - שמירה על עקרונות היסוד הלאומיים הפלשתינים ומאבק בויתור עליהם.
סעיף 9 - התייחסות לשיתוף הפעולה הביטחוני, או מה שמכונה "התיאום הביטחוני" עם הכיבוש, פשע לאומי ודתי גדול אשר חובה להטיל בעניינו את העונש הכבד ביותר.
סעיף 10 - הגנה על ההתנגדות [מונח המבטא בטרמינולוגיה של החמאס כל צורות המאבק] והפעלתה במאבק בכיבוש לשם השלמת משימת השחרור".
מצע החמאס מבטא את השינוי במדיניות החמאס שהוביל השיח' אחמד יאסין בתקופת האינתיפאדה ואשר הכשיר את הקרקע להשתתפות התנועה בבחירות למועצה המחוקקת. יאסין אימץ למעשה את תפיסת תוכנית השלבים של אש"ף על פיה ניתן להסכים להקמת מדינה פלשתינית בשטחי 67' כשלב ביניים בלבד בדרך ל"שחרור המלא" של פלשתין. הדרישה ל"פתרון צודק" של בעיית הפליטים, התביעה הבלתי מתפשרת לחזרתם וההיצמדות לכל החלטות האו"ם בעניין הפליטים (על-ידי אש"ף) משמשים מעין קוד בשיח הפלשתיני הפוליטי לדבקות במימוש החזון של הקמת מדינה פלשתינית בכל שטח ארץ ישראל. אף אבו מאזן אינו מסתיר את כוונותיו בהעמדת תנאי יסוד לשלום והם: נסיגה מלאה, שחרור כל האסירים ושיבת הפליטים לבתיהם. גם אליבא דאבו מאזן ללא מימוש תביעות אלה לא יושג שלום ודו קיום.
מצע החזית העממית לבחירות לפרלמנט מספק את אחד המפתחות להבנת הקוד הפלשתיני הקשור לשיבת הפליטים, וכך נכתב במצע: "זכותנו להקים מדינה עצמאית בעלת ריבונות מלאה על כל האדמות הכבושות משנת 67. ההגנה והשמירה על זכות הפליטים לשיבה לבתים מהם גורשו מבטאת את הגשר בין מטרותינו הזמניות להקמת מדינה עצמאית לבין זכותנו ההיסטורית המתבטאת בהקמת מדינת פלשתין הדמוקרטית על כל האדמה הפלשתינית".
ערפאת בנאומיו הרבים הסביר למה התכוון כאשר הטיף ל"שלום האמיצים" ול"שלום צודק". בראייתו של ערפאת, כפי שחזר והדגיש, "שלום האמיצים" משמעותו מימוש מלא של זכות השיבה של מיליוני הפליטים הפלשתינים בתוך שטחה הריבוני של מדינת ישראל לאחר חלוקת הארץ לשתי מדינות ישראל ופלשתין. משמעות הדברים - חורבנה של מדינת ישראל באמצעות שינוי המאזן הדמוגראפי והפיכתה בשלב ראשון בהכרח למדינה דו לאומית עד להשגת הדומיננטיות הפלשתינית המוחלטת. ניתוח מקיף של תפיסת תוכנית השלבים של ערפאת ראה במאמרים המצורפים:
[קישור]
מקורות:
מצע החמאס:
[קישור]
מצע החזית העממית:
[קישור]

תאריך:  11/01/2006   |   עודכן:  11/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי נטע
התובע המשטרתי ביקש מהשופט להאמין לגרסת קבלן הרפורטים, כיוון שאפילו צייר סקיצה של האירוע. האזרח ק' ביקש מכבוד השופט לקנות לקבלן הרפורטים סט של צבעי פנדה בזכות כישרונו בציור, אך לא להאמין לגרסתו
טל רבינוביץ'
אהרון שחר
בלהט הרגשות העזים עקב הדאגה למצבו הבריאותי של רה"מ, נבלעה שאלה אחת קטנה שלא קיבלה עדיין את תשומת הלב הראויה
עדי קול
ההשפעה של הטלוויזיה על האינטרנט, והשפעתו החוזרת של האינטרנט, ככלי המאפשר אינטראקציה אמיתית בזמן אמת עם הצופים, ייגרמו בסופו של דבר לאינטרנטיזציה של ערוצי הטלוויזיה כפי שאנו מכירים אותם היום
מנחם ברוד
מנהיגים פוליטיים וראשי מפלגות הם אנשים שנויים במחלוקת. יש האוהבים אותם ויש שאינם מחבבים אותם. בימים האלה ראוי שהפוליטיקה, על כל צדדיה, תיטול פסק-זמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il