X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על תפקיד המעביד בפירוק השיתוף בין מתגרשים
▪  ▪  ▪

כיום, כבר ידוע כמעט לכל בר בי רב, שזוג נשוי צובר ביחד במהלך נישואיו נכסים, רכוש וזכויות, ואין נפקא מינא אם הרכוש נרשם על שם אחד מבני הזוג או על שם שניהם.
בעבר, בדרך כלל, עבד הבעל ואילו האישה גידלה את הילדים וניהלה את הבית המשותף. היום אנו נתקלים שוב ושוב במקרים שבהם האישה היא המפרנסת העיקרית, והיא זו שצריכה לחלוק עם בעלה, במקרה של גירושין, בזכויותיה הסוציאליות במקום עבודתה. כך או כך, הכלל הוא כי זכויות אלו אמורות להתחלק שווה בשווה בין בני הזוג.
פירוק השיתוף בזכויות אלה יכול להתבצע במועד הגירושין, או אז מהוונים את הזכויות ומחשבים את הסכום בהתאם, או שהוא יתבצע ביום שבו יצא בן הזוג לפנסיה ורק אז יתחלקו בסכום.
כדי לדעת אלו זכויות וכמה צבר מי מבני הזוג במקום עבודתו, יש צורך לקבל את המידע מהמעביד וכאן מתחילות הבעיות. בדרך כלל חושב המעביד, כי עליו לשתף פעולה עם העובד כדי שלא לתת את המידע, ואם לתת אז לתת סכום נמוך ככל הניתן.
לאחרונה, מסרה לי לקוחה כי משרד החינוך, לדוגמא, מסרב לתת את המידע בטענה שיש לפנות למשרד האוצר, במשרד האוצר מחזירים את הכדור למשרד החינוך, וכך הלאה.
קושי אחר נוצר כאשר בני הזוג הגיעו להסכמה לחלק את הזכויות ביום הפרישה, הסכמה כזו מעוגנת בהסכם ומקבלת תוקף של פסק דין. במקרה כזה יש מקום לדאוג לכך שהפורש לא ייטול את הזכויות מבלי שיעדכן את גרושתו, או לא ייתן לה את המגיע לה.
במקרים רבים, מטבע הדברים, מתנתק הקשר בין בני הזוג המתגרשים ואיש אינו יודע מה קורה עם בן זוגו. כיצד אמור הצד הזוכה לדעת על מועד הפרישה? לשם כך מתבקשים המעבידים לערוך בעניין זה רישום מתאים בתיק העובד ולהודיע, בבוא העת, לצד השני על מועד הפרישה וזאת כדי שזה יפעל לקבל את חלקו.
בימים אלה הסתיים דיון בין שני צדדים בפסק דין הקובע, כי האישה תקבל מחצית מזכויות האיש - המשרת בצבא קבע - ביום פרישתו מצה"ל.
פניתי לצה"ל וביקשתי, כי הדבר ירשם בתיק האיש וכי בבוא היום יודע הדבר לאישה. לתמיהתי הרבה התנגד צה"ל בכל תוקף בטענות משונות, כגון "פגיעה בפרטיות", "אי יכולת לבצע רישומים כאלה" וכיו"ב.
לא נותר לי אלא לפנות בעניין זה לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון ולבקש צו כנגד צה"ל. הבשורה לנשים היא שבית המשפט נענה לפנייה וחייב את צה"ל לערוך רישום מתאים, וכן להודיע לאישה כשיפרוש הבעל.

הכותבת היא מגשרת ומומחית לדיני משפחה
תאריך:  24/01/2006   |   עודכן:  24/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד רוית סיני-וכולדר
מה דינם של בני זוג גרושים שחוזרים לחיות יחד, והאם נחשבת חזרה זו בגדר "נישואין מחדש", המחייבים במזונות?
איתן מור יוסף
תופעות שהתוודענו אליהן לאחרונה, כמו "רולטת הגגות", "רולטת רכבת" ותרגילים מכוערים בסגנון "התפוז המכני", מלמדים כי הנוער שלנו מחפש ריגושים יותר מכל דבר אחר בעולם    הכמיהה לריגושים מובילה לא פעם לאלימות ולמצב שבו החיים הופכים לחסרי ערך וריקים מכל תוכן וייעוד
רו"ח עופר אלקלעי
האם קיימת חובה לערוך שימוע לעובד שמפוטר על-רקע חשד למעילה?
אליקים העצני
היעלה על הדעת לגרש את כל ערביי לוד או רמלה בגלל מעשים פליליים בשכונת הרכבת ובגו'אריש? רק ממשלה יהודית מעוללת לבני עמה את מה שהציוויליזציה המערבית לא תסבול היום בשום מקום בעולם
מוטי שפירא
דוח מבקר המדינה בעניין מיגון הישובים: שוב אין אשמים ולא ברור מהם הכשלים המערכתיים. אין מדובר ב"ברדק ישראלי טיפוסי", אלא בכשל מערכתי של הניהול הציבורי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il