X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   מאמרים
בישראל לא יודעים "איך לאכול" את ניצחון החמאס בבחירות. זאת, למרות שמדינת ישראל על רשויותיה - לא השכילה למנוע את מעורבותו של ארגון טרור זה בבחירות. זהו עוד פרק חמור ומסוכן בהיסטוריה שלנו אליו הובלנו על-ידי כוחות פוליטיים שלא אמורים להיות חזקים מאיתנו. במחשבה של לאחר מעשה אבקש להדגיש כמה משמעויות של ניצחון החמאס.
- ארגון החמאס ניצח בבחירות דמוקרטיות שנערכו ברשות (כך מיהר להתבטא ח"כ אחמד טיבי). כלומר רוב העם הפלשתיני הכריע באופן דמוקרטי שהוא תומך בארגון טרור ובדרכו. היות והבחירות התקיימו גם במזרח ירושלים הרי ש"רוב העם הפלשתיני" כולל גם חלק מערביי ישראל.
- ארגון החמאס זכה בדין, בשל מעשי הרצח והטרור שביצע ועודנו מבצע, להיכלל ברשימת ארגוני הטרור אשר הוכרה הן על-ידי מדינת ישראל והן על-ידי מדינות העולם. משכך, כל סיוע שיינתן על-ידי מדינת ישראל או אומות העולם לישות הנשלטת על-ידי החמאס - יהא סיוע לארגון טרור.
- אני מניח שהתוצאה הלא-נוחה (בלשון המעטה) של עליית החמאס לשלטון תוביל את קברניטי המדינה ואת כלי התקשורת "לכבס" את פשעי החמאס, ולפרש כל אמירה פסדו-פייסנית הנאמרת על-ידי פקיד זה או אחר המזוהה עם החמאס - כשינוי בגישת החמאס. אסור לשכוח שפעולות הטרור של החמאס מונעות מאידיאולוגיה בסיסית ומוצקה הנטועה גם באמונה דתית. אידיאולוגיה זו לא תשתנה, אולי רק תתחזק, נוכח ניצחונו של החמאס. מצידנו צריך להטות אוזן, לשמוע ולא לשכוח את "קול דמי אחינו", שנרצחו על-ידי החמאס, "זועקים אלינו מן האדמה".
- "כיבוס" פשעי החמאס יהיה טעות במישור היחסים הבינלאומיים. נכון להיום, מוכר החמאס כארגון טרור בכל העולם. מבוכתה של מדינת ישראל היא גם מבוכתו של העולם, ארה"ב כבר הודיע שלא תסייע למדינה ברשות החמאס. על מדינת ישראל להשמיע את קולה ברמה נגד כל קשר עם ארגון החמאס. גמגום מצד מדינת ישראל ישמש פתח למדינות העולם לקשור ולפתח את קשריהם עם החמאס.
- עד היום, נפגעי טרור שנפגעו על-ידי החמאס - לא טרחו להגיש תביעות נזיקיות נגד הארגון היות ומדובר היה בארגון שקשה היה לזהותו ולגבות ממנו כספים. היום עם יציאתו לאור של החמאס, והפקדתו על נכסים ברשות הפלשתינית - אני קורא ומציע לכל נפגעי הטרור להגיש תביעות נזיקיות נגד הארגון.
- במסגרת הסכמי אוסלו העניקה מדינת ישראל רשיון להחזיק בנשק ונשק לרשות הפלשתינית כדי שתילחם בטרור. ניצחון החמאס בבחירות יעביר לשליטתה את כל הנשק הזה ואת כוחות הביטחון שממשלתנו יצרה וטיפחה. מדינת ישראל צריכה לקחת אחריות על המצב המתהווה ולפרק את הרשות הפלשתינית מנשקה. כמו כן, צריך לקום פורום שיבחן את הכשלים הביטחוניים והמדיניים שהובילו לכך שמדינת ישראל מסרה לארגון טרור תשתית צבאית שבאמצעותה הוא יכול לפגוע באזרחי המדינה.
אין ספק, שבכל יום שיעבור נתוודע להשלכות נוספות של ניצחון החמאס בכל המישורים. השלכות אלה מחייבות אותנו לבקר ולהפיק לקחים מן העבר. לפעול בהווה באופן נחרץ ובלתי מתפשר נגד החמאס כארגון טרור ולגשת מיד לתכנון פעולותיה של המדינה נוכח המציאות שהתהוותה. וככל שנקדים - כך נוכל למזער את הנזקים.
הכותב חבר במשל"ט - המכון המשפטי לחקר טרור ואח וגיס לאפי וירון אונגר שנרצחו על-ידי חוליית חמאס;
תאריך:  26/01/2006   |   עודכן:  26/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  מחמוד עבאס
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה גולדבלט
החבורה הנפוחה והיומרנית הזו מדקלמת חדשות לבקרים את עיקרי האמונה של דת השוק החופשי, כאילו זה עתה נחקקה התורה על לוחות הברית וירדה מהר סיני, וכאילו הויכוח סביבה אינו נטוש כ-200 שנה לפחות
עו"ד חיים קליר
כאשר המוהל חותך יותר מדי, זו רשלנות מצערת, המזכה בפיצויים. אך מה הדין כשהמוהל חותך פחות מדי? על כך השופטת דליה גנות, סגנית נשיא בית משפט השלום בראשון לציון
עו"ד רוית סיני-וכולדר
איך ניתן להימנע מביטול הסכם ממון? לפני שהצדדים פונים לבית המשפט לאישור ההסכם ולפני שיקבל תוקף של פסק דין, יש לשים דגש, כי על בית המשפט לבחון שכל אחד מבני הזוג מבין את משמעות ההסכם ואת תוצאותיו
נחום עידו
איך משכנע עמנואל רוזן את צופיו שהוא החכם מכל, והוא יודע הכל ורק איתו ההגיון והאמת? אין ספק כי לפנינו עיתונאי מניפולטיבי, הקובע מראש מטרות לניגוח, ואז מכניס לתוכניתו רק מרואיינים ו"עובדות" שתואמים את דעותיו
בועז מושקוביץ
מה מסתתר מאחורי הידיעה על ההכרה בישראל על-ידי אש"ף ב-1988    מדוע ישראל התעניינה יותר בבן-לאדן מאשר בערפאת?    איש בממשלה ובכנסת אינו יכול לטעון לחוסר ידיעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il