X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
תחושות של כעס, מרירות, חוש צדק מוגזם, הססנות, אבל וצער לאורך זמן עלולים לגרום להאצת התפתחות של סרטן המעי הגס
▪  ▪  ▪

כל מחלה ממארת היא ביטוי למצב ניווני מתקדם ביותר אשר ללא טיפול מתאים יכול להסתיים במוות. ברפואה הסינית לא ידעו להגדיר כי מדובר במחלה ממארת. ההבנה היתה בכך שמדובר במחלה אשר יכולה להסתיים במוות והיא ביטוי של ניוון וחוסר חיים. חוסר החיות נבע על-רקע הפחתה משמעותית באספקת דם למקומות מסוימים מסיבות שמיד נפרטם.
מערכת העיכול וכל תהליך העיכול נמצאים באחריות הטחול-לבלב כאשר את העבודה עצמה מבצעים איברי המטרה. המעי-הגס עשיר מאוד בחיידקים, פטריות ונגיפים אשר נמצאים בשיווי-משקל כך שאין אלמנט אחד המשתלט על היתר.
הפרה של האיזון העדין הזה גורמת להתרבות אחד המרכיבים והם הופכים מייד למזהמים בעייתיים. כאשר מדובר בדלקת חריפה אזי קיים הסבל הידוע של דלקת המעי-הגס ושלשולים מימיים עם דם או בלעדיו. תהליך דלקתי כרוני נוטה מטבעו לשנות את עורו ברגע מסוים ואז הוא הופך לממאיר.
מהי הסיבה האמיתית לתהליך הזה?
הפילוסופיה הסינית מכירה בחמישה יסודות אשר אחד תלוי בשני, אחד נבנה מהשני ואחד מתנגד לשני. להבנה הנכונה של חמשת היסודות יש את המשקל העיקרי בהבנת התהליך הזה. כמו שציינתי לעיל, הטחול אחראי על העיכול ועל פינוי הצואה מהמערכת. את העבודה עצמה מבצע המעי-הגס, תוך פיקוח הטחול ובסיוע מערכות נוספות המשרתות את העיכול. הכבד הוא אחד האיברים החיוניים ביותר בתהליך הזה ובמסגרת פעולת האיבר, האחריות על זרימת האנרגיה השוטפת וזרימת הדם לכל המקומות היא משמעותית ביותר.
במקרים החולניים בהם הכבד, מסיבות שונות, סובל מחוסר אנרגיה, אזי תהיה פחות זרימה שוטפת של אנרגיה, הדם יזרום פחות והוא בעצם יכלא במקומות שונים. כליאת הדם הזו היא בעצם מהותה הגידול הממאיר. בגישה המערבית מה שקורה בפועל זה, היווצרות כלי-דם חדשים עם אספקת דם עשירה במיוחד לגידול והפחתה ניכרת באספקת הדם לרקמה הבריאה.
מהן הסיבות המאפיינות התפתחות תהליך ממאיר בדרכי העיכול?
השפעות נפשיות נמצאות בראש הפירמידה - אנשים כעוסים מאוד ולאורך זמן, אנשים עם תסכולים קשים ובלתי פתירים, דיכאון מתמשך, חוש-צדק מוגזם, הססנות ניכרת, תחושת מרירות ארוכת טווח, תגובת אבל מתמשכת וצער רב משפיעים כולם על זרימת האנרגיה בגוף. כאמור, האנרגיה הזו היא אשר מניעה את הדם, על כן ירידה בזרימה של האנרגיה תגרום לכליאת הדם ולהתהוות גידולים. הכבד יכול לפעול באופן ישיר על המעי-הגס או בעקיפין דרך הטחול-לבלב. וכאשר אותה כליאת דם מתרחשת במעי-הגס זה יגרום להתפתחות גידול.
מובן שלרגשות האמיתיים שלנו יש את ההשלכות הישירות על התהליך כפי שציינתי לעיל. כמו-כן, ישנם חומרים רבים אשר משפיעים על האנרגיה של הכבד, חלקם כימיים מהתעשיה. יכול להיות מקור חיצוני כמו קרינה מייננת ולאורך זמן. תיתכן הרעלה איטית ומתמשכת של חומרים המצויים בתעשיית המזון. תרופות המתפרקות בכבד ובמידה והן ניטלות לזמן ארוך דיו הן פוגעות בכבד. מרכיבי מזון אשר אינם תואמים למצבו הכללי של האדם ובכך משבשים את זרימת האנרגיה השוטפת בגוף.
ברפואה הרגילה אנו מכירים את הצורך באכילת מזונות עשירים בתאית בכדי להגדיל את כמות הפסולת מחד ומאידך לסייע בפינוי רעלים ופסולת אחרת מן הגוף.
מה קורה באופן מהותי באדם המפתח את המחלה? בתחילה ייתכנו שלשולים ועצירות לסירוגין עד אשר מתייצב מצב חדש חולני על הרגלי היציאה של האדם. אנו מכירים את השלשולים הקשים ומאידך את העצירות המתמשכת והקשה.
מדוע כל זה קורה באדם?
הסינים גורסים כי יתכנו שלשולים על-רקע של קור במערכת. גם תופעה זו מוכרת היטב ברפואה המערבית. אנו שותים משהו קר במיוחד או אוכלים מזון קר במיוחד ואז תתכן יציאה רכה עד כדי שלשול. בהמשך הקור יכול להתחלף בחום בגין כליאת האנרגיה והדם בכבד ואז תתפתח עצירות. מה שקורה בפועל זה, מעין אידוי של הנוזלים ואז הצואה מתייבשת ומתפתחת עצירות.
בשלב מתקדם יותר, חוסר הדם ברקמות הבריאות של המעי גורם למעשה לקור אשר מקפיא את התנועתיות והעצירות היא על-רקע הקיפאון הזה. הסיבה להתפשטות המחלה והייחוד בפיזור המחלה נובעים כולם מהנגזרת של חמשת היסודות של הרפואה הסינית. גם ברפואה המערבית אנו מכירים את הגרורות של המחלה לאיברים השונים. ההבדל הוא בהבנה העמוקה יותר של התהליך והתנהגותו.
כיצד אם כן נטפל במחלה הזו שנקראת סרטן המעי-הגס?
ברפואה המערבית מבצעים ניתוח באם המצב מאפשר זאת. בכך מקטינים ואף מעלימים את המסה הנגועה. בשלב הבא נותנים טיפולים כימיים ולפי הצורך גם הקרנות. הטיפולים מובנים לפי שלב המחלה, כאשר הצלחה וכשלון נמדדים בסטטיסטיקה.
הסינים, לעומת זאת, מטפלים בחולה לפי התסמינים השונים. באם מדובר בכליאת דם הרי חייבים לשחרר אותה. צריכים לסייע בזרימת הדם. כאשר יש עצירות או שלשול, מטפלים לפי הצורך בחימום או קירור תוך מיתון פעולת המעיים או זירוז פעולתם. לפי מעורבות איברים נוספים אנו תומכים בהם או מפנים את הבעיה באותה יחידת זמן. בכך מטפלים גם בגידול וגם בגרורות.
התזונה גם היא חשובה ביותר כי היא תומכת באנרגיה, מפנה חום או קור, מייבשת לחות חמה או קרה וכך הלאה.
מהן תוצאות הטיפול הסיני?
כיום קשה לדון על-כך, הואיל ומשתדלים לטפל גם בגישה המערבית וגם הסינית. על-פי הסקרים הנעשים בסין, התוצאות הטובות ביותר הן המשלבות את שתי הגישות גם יחד. בדרך זו גם פוחתים במאוד תופעות הלוואי של הטיפולים הכימיים.
התאוששותו של האדם מהניתוח וכושר התמודדותו עם הטיפול הכימי הקשה עולה משמעותית. הסינים מטפלים גם במקרים הקשים ביותר להם כבר לא ניתנים שום טיפולים אחרים. סך הכל התוצאות מרשימות ביותר, אך המערכת המערבית לא נוטה להכיר בכך כדרך טיפולית מן המניין.
כיצד מטפלים בגישה הסינית?
החולים מטופלים בדיקור וצמחי-מרפא, שינוי תזונתי והתאמת אורח החיים למצב הכללי בו נמצא האדם. ישנה התייחסות כבדת משקל לפן הנפשי של החולה ובכך ממשיכים לטפל כל זמן הטיפול. כאמור, התוצאות הנרשמות בסין משכנעות ביותר, אך למערכת יש תמיד ביקורת על העבודות.
אישית אני מציע לחולים לשקול היטב מה מוצע להם בטיפול האונקולוגי. בה בעת לא לבטל את הטיפול הסיני ולדחותו רק משום שהרופא שלהם לא מכיר או לא משוכנע דיו ביכולת הטיפולית הסינית.
הניסיון המצטבר הסיני לאורך אלפי שנים ועל מיליארדי אנשים, מצביע על אמיתות הטיפול הואיל וקשה לשטות בכל-כך הרבה אנשים ולאורך כל-כך הרבה שנים. עכברי המעבדה ברפואה הסינית היו למעשה החולים עצמם. על המערכת לבדוק את התוצאות ולהחליט באם היא מעוניינת בביצוע עבודות מחקר מבוקרות יותר ולעקוב אחר התוצאות. יש מה לעשות ויש מי שמוכנים לעשות, אפשרו להם לפעול לטובת ציבור החולים כמו גם למטפלים עצמם.

פרופ' משה שטרנפלד הינו מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית
תאריך:  07/03/2006   |   עודכן:  07/03/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה גולדבלט
מאז פסק הבורר של שופט בית המשפט העליון, שברו חברת הביטוח כלל וגורמים אחרים את כל כללי המותר והאסור. אין אנו עוסקים בהליך שיפוטי, המנסה כדין להביא לביטול פסק בורר, אלא עניין לנו במסע שיסוי והפחדה נגד מערכת המשפט, שכמותו לא זכור לי
נרי אבנרי
מעולם לא היתה תופעה כזו בישראל. ח"כ, בן של ראש ממשלה, מקבל מאבא שלו מדינה, ועושה בה ובאנשיה, כרצונו. כלבי השמירה רואים, משמיעים נביחות עידוד, ומכשכשים בזנבם. תודו, זה צריך להיות סוטול אדיר
מוטי שפירא
מבקר המדינה נדרש להשקיע מאמץ בבדיקת הכשל המערכתי שמאפשר למנות מקורבים בשירות הציבורי בקלות כה רבה
עו"ד יראון פסטינגר
בית המשפט קבע: "אל לו למשפט לקבוע, מראש, נקודות מוצא שונות לקטינים שונים בישראל, אך משום השתייכותם לקבוצות אוכלוסיה שונות"
אופיר פלק, עו"ד
יועץ אסטרטגי של אריאל שרון בבחירות האחרונות, אשר סייע לו רבות לכבוש את השלטון ואת ליבם של רבים, ניתח לאחרונה בפשטות גאונית האופינית לו ש"שלושה סוגים של אנשים מגיעים לפוליטיקה. הסוג הראשון הוא אידיאולוג; השני, אנשים שהגיעו להישגים בתחום אחר, ומחליטים לפתוח קריירה שנייה; השלישי, כאלה שתמיד היו פוליטיקאים, מהיום שעמדו על דעתם. אהוד אולמרט נמנה עם הסוג השלישי". דבריו אינם דברי ביקורת - הן עובדה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il