X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
שכרם של עורכי דין שכירים במשרדי עורכי דין אינו משקף את מכלול הרכיבים אשר מגולמים בתגמול, כגון בונוסים, תנאי העסקה והטבות... לעתים אלה הם העושים את ההבדל
▪  ▪  ▪

לקראת החודשים הראשונים של השנה האזרחית ניתן להבחין בעזיבות של עורכי דין שכירים בהרבה משרדים כתוצאה מהחלטת המשרד בעניין שכרם. תהליך זה מתחיל בעצם מ"שיחות משוב" שנערכות במשרדים לקראת סוף השנה, אשר בפועל הינן "שיחות שכר". לשיחות אלה משמעות כספית מכרעת עבור עובדים ומעסיקים כאחד.
עבור המשרד, ההוצאות בגין שכר ותגמול הינן הסעיף הכבד ביותר במכלול הוצאות המשרד ומהוות בין 65 ל- 75 אחוזים מכלל ההוצאות. גם השכירים מייחסים חשיבות מיוחדת לשיחות אלו, היות שבנוסף למשמעות הכספית הן נותנות אפשרות לבחון את סיכוייהם להתקדמות במשרד, לרבות סיכויים לקבלת שותפות.
שיחות אלו מתקיימות לרוב בין עורך הדין השכיר לבין השותף שאליו הוא כפוף, במטרה לתת משוב לעבודה המקצועית ולדון בתגמול לשנה הקרובה.
בשבועות אלו שלפני קיומן של "שיחות השכר", מקיימים שני הצדדים, בעלי משרדים ועורכי דין שכירים, בירורים, בדיקות והשוואות עם עמיתיהם במשרדים אחרים. כאן המקום להזהיר את שני הצדדים על העיוותים בהשוואת שכר, היות שלרוב השוואות אלו אינן לוקחות בחשבון את מכלול הרכיבים אשר מגולמים בשכר, כגון בונוסים, תנאי העסקה והטבות. כמו כן, נראה כי השוואות השכר הלא-פורמליות מתעלמות מגורמים בעלי משמעות כספית כגון: מספר שעות עבודה, חופשות, ביטוח מקצועי, טלפון נייד, דמי חברות בלשכת עורכי הדין, תשלום עבור השתלמויות, הסעדה ועוד.
כמה מרוויח עורך דין שכיר?
מהסקר עולה כי טווח השכר המשולם לעורך דין שכיר נע בין 6,200 ש"ח ל- 23,800 ש"ח ברוטו לחודש. נתונים אלה אינם כוללים הטבות (ימי חופשה, השתלמויות, דמי חברות בלשכה וכו')המוערכות בטווח שבין 3% עד 10% מהשכר. ממצאים אלו מצביעים, איפוא, על שכר ממוצע של 15,000 ש"ח ברוטו, שהוא באופן יחסי שכר גבוה בהשוואה לעובדים אקדמאיים בענפים אחרים. אולם, בהתחשב במספר השעות הארוכות שעורכי דין שכירים נדרשים לעבוד לעומת אקדמאים אחרים, ההבדלים מתקזזים. מהמדגם עולה שבממוצע עורכי דין עובדים 208 שעות בחודש.
נתוני הסקר מצביעים על ירידה של % 4.3 בשכרם של עורכי דין שכירים, לעומת ממצאי הסקר הקודם שנערך בשנת 2002, וכי עדיין עורכי דין גברים משתכרים יותר מנשים (בממוצע 13%). ההשערה היא שהפער נובע מכך שעורכות דין, אמהות לילדים, עובדות פחות שעות מגברים. כמו כן, ניכרים פערים משמעותיים בשכר ובתגמול של השכירים בהתאם לגודל המשרד. ניתן להצביע על קורלציה חיובית בין גודל המשרד לבין גובה שכר ותגמול של עורכי דין שכירים.
עוד עולה מהסקר, שלבונוסים ולהטבות השכר משקל משמעותי בשכרם של עורכי הדין השכירים וכי מרבית המשרדים נוקטים במדיניות של מתן בונוסים.
מגמות תעסוקה בענף עורכי דין
הצטרפותם של אלפי עורכי דין חדשים מדי שנה בעשור האחרון, גרמה לירידת השכר בקרב עורכי הדין. יש לציין שסיכוייהם של עורכי דין חדשים למצוא תעסוקה הולכים ומצטמצמים מדי שנה. משרדים בפריפריה למשל, שפעם התקשו לקבל מתמחים או למשוך עורכי דין מתחילים, מוצפים היום בפניות. כמו כן, מתמחים ועורכי דין צעירים מוכנים להעתיק את מקום מגוריהם לצורך קבלת עבודה, הן במשרדים פרטיים והן בארגונים ציבוריים.
לעומת בעלי מקצועות חופשיים אקדמיים אחרים, נמצא בקרב הענף, מספר עצמאים גבוה ביותר. עם זאת, יש עלייה במספר השכירים, כתוצאה מהפיכת המשק למורכב יותר: מיזוג בין חברות וגלובליזציה. להבדיל ממקצועות אחרים, שכיח למצוא עורכי דין אשר משלבים באותו משרד מעמד של שכיר ועצמאי כאחד.
למרות שמספרם של העובדים בעריכת דין הכפיל את עצמו ויותר בעשור האחרון - התווספו כ- 14 אלף עורכי דין - קיים עדיין ביקוש גבוה לעורכי דין שכירים. המעסיקים מסבירים עובדה זו בכך שהרמה הכללית של עורכי הדין ירדה מאז שרף הכניסה ללימודי משפטים ירד והמקצוע נעשה נגיש.

הכותבת היא יועצת ארגונית למשרדי עורכי דין, מנהלת חברת אנשי מפתח בע"מ, מיזוגים ,שותפויות ויעוץ ארגוני למשרדי עורכי דין.
תאריך:  30/04/2006   |   עודכן:  30/04/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נרי אבנרי
אתה מזהיר אותנו ששינוי השיטה, הוא בבחינת סטירת לחי מזיקה ובלתי ראויה. ואני סבור שביהמ"ש העליון, עם השופטת ביניש, זקוק ל"אגרוף בפרצוף" (במובן המטפורי) שיזעזע אותו ככה, שאחרי שיתאושש, יגלה פתאום ממרחק סביר, את אותו ציבור, שהוא לא ראה ממטר. מעולם...
שוש מיימון
הכל מקסים ב'ברנשים וחתיכות': המוזיקה, התלבושות, התפאורה, הרקדנים, הכוריאוגרפיה והבימוי של קן אולדפילד. אתה יוצא מ'ברנשים וחתיכות' זחוח וטוב לב עם חיוך על השפתיים
עו"ד ג'ק בלנגה
מי שמשכיר דירה ורוצה פטור ממס הכנסה חייב לוודא שהשוכר משתמש למגורים ולא לעסק. עצימת עיניים או התרשלות ימנעו מהשמכיר את קבלת הפטור
עו"ד יראון פסטינגר
נשיא בית המשפט העליון רשאי להתנגד לבימ"ש לחוקה, ולשינוי כלשהו במבנה ועדת המינויים. הוא רשאי להביע עמדתו על כך בהרצאות, בימי עיון, בכתיבה, אך אין הוא רשאי לפעול באופן פוליטי אצל ראשי הממשלה והדבר מהווה תקדים הרסני ומסוכן
רחל סילבצקי
בן אדם ממוצע לא ממש קולט את משמעותם של מספרים אלו כמשכורות חודשיות, כפי שאינו חש ממש את המרחק לשמש. הוא אינו יכול לדמיין איך נראה שכר חודשי בן שבע ספרות, כפי שאינו מחשב את אורך הזמן הדרוש לו לנסיעה לחלל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il