X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
משרדי עורכי דין משקיעים משאבים רבים בטיפוחם של עורכי דין מוכשרים. למרות זאת, התופעה של עזיבת משרד והצטרפות למשרד מתחרה או פתיחת משרד עצמאי הינה שכיחה אצל עורכי דין. יש לזכור, כי איתור עובד בכיר והכשרתו "עולים" למשרד כ- 6 חודשי עבודה בממוצע
▪  ▪  ▪

"אצלי גדלו לא מעט עורכי דין טובים" - אמר לי בעצב אחד מבכירי עורכי הדין בארץ, בעל משרד, ומנה בפני שמות של משרדים שבראשם עומדים היום עורכי דין ידועים. "את כל אלה גידלתי והצלחתם היא הצלחתי. עד היום אנחנו בקשר ולעיתים, כשהם עומדים מול דילמות מקצועיות או תיקים מורכבים, הם באים להתייעץ איתי. למרות זאת, כשעורך דין שגדל אצלי מחליט לעזוב, אני מרגיש שלוקחים משהו ממני. עם זאת, תמיד אתן לו את ברכת הדרך ודלתי תישאר פתוחה בפניו".
"כבר חמש שנים אני עובדת במשרד הביטחון" - סיפרה לי עורכת דין בכירה. "קודם לכן עבדתי במשרד פרטי. כאן אני מרגישה שאני מועילה יותר כשאני עובדת למען המדינה. קודם הרגשתי שאני עובדת בשביל שהבוס שלי יוכל לקנות אוטו מפואר יותר".
"אם הוא רוצה להיות שותף ולקבל יותר כסף, שידאג להביא לקוחות ואז הוא יתוגמל על כך. אני ה- rainmaker היחידי במשרד הזה, וכל פעם שנושא התגמול עולה, הוא אומר שהוא לא יודע לשווק, הוא רק יודע לעבוד" (בעל משרד).
כשהגעתי לפגישה השבועית במשרד שזכה יום קודם בתביעה ענקית ושכר טירחה עצום, התבדחתי עם עורכי הדין שישבו סביב שולחן הישיבות על היעדר אוירה חגיגית בעקבות ניצחון המשרד בתיק גדול, ועל כך שה"עוגה גדלה כל כך" בזכות שכר הטרחה שהמשרד עומד לקבל. "נכון, העוגה גדלה - אמר לי אחד מעורכי הדין הבכירים במרירות, אבל רק אחד משמין!".
המשפטים שלעיל משקפים במידה מסוימת את הקוטביות בין עובדים ומעסיקים הקיימת בכל מערכת היררכית. כמו בכל ארגון, גם במשרד עורכי דין קיימים קונפליקטים, ולכל אחד מהצדדים - שותפים בכירים, שותפים זוטרים, עורכי דין שכירים, מתמחים ועובדי אדמיניסטרציה, כקבוצה או כיחידים - ישנן העדפות ושאיפות שאינן דומות ואפילו מנוגדות לאלו של בעלי עניין אחרים במשרד. הישרדות המשרד היא תוצאה של הרצון המשותף של כל בעלי העניין לקיים את המערכת, ע"מ שזו תאפשר הפקת תועלת של כל המעורבים בפעילות.
כשעורך דין בעל מעמד ואיש מפתח במשרד עוזב, הנזק הנגרם הוא גדול לאין שעור. משימת גיוס עורך דין מנוסה ובעל ידע ייחודי היא קשה ביותר ולעיתים בלתי אפשרית. בד"כ עורכי דין כאלה אינם פנויים. יתרה מזו, גיוס עורך דין בכיר מ"בחוץ", מהווה איום עבור עורכי הדין האחרים שבמערכת. עורך דין חדש, ללא כל קשר לניסיונו, צריך ללמוד את התיקים, לבנות יחסי אמון עם הלקוחות ו"להיכנס לנעליים" של קודמו.
הלקוחות מצדם, אינם מוכנים לקבל עורך דין חדש באמצע טיפול בתיק ובמקרים רבים, כאשר היחסים בין בעלי המשרד והפורשים מסתיימים בצורה קורקטית, הם מתבקשים להמשיך בטיפול בו. במקרים אחרים ולשמחתם של הפורשים, חלק מהלקוחות שבטיפולם יעדיפו לעזוב את המשרד יחד איתם.
כשעורך דין ותיק עוזב, לא רק היחסים עם הלקוחות מתערערים, אלא גם האווירה במשרד נפגעת. יש כאלה שיביטו בקנאה בעמית שהיה לו די אומץ לקום וללכת. לפעמים התופעה מתפשטת ועורכי דין עוזבים בזה אחר זה, כשהם משלבים כוחות לצורך הקמת משרד חדש. משימת הקמתו של משרד היא משימה מאתגרת, אך היא כרוכה בסיכונים כספיים גדולים. ההשערה היא ששניים מתוך חמישה משרדים חדשים, מצליחים לשרוד אחרי חמש שנים. באופן פרדוקסלי, כל משרד חדש המתפתח וגדל, יצטרך להתמודד בסופו של דבר, עם עורכי דין שכירים ועם שותפים צעירים, שתהיינה להם אותן הדילמות שתוארו.
האתגר הוא כיצד לשמור, לתגמל ולפתח כשרונות מקצועיים. טיפול נאות בשימור עורכי דין טובים מצריך תשומת לב ניהולית בתחום המדידה, הבקרה, ההערכה והתגמול.
טיפים לשימור עובדים:
• שתף את עורכי הדין השכירים במתרחש במשרד, כגון כניסה של לקוח חדש וקבלת החלטות אסטרטגיות. לעובדים חשוב לדעת מה מתרחש במשרד ולהשתתף בתהליכים הארגוניים. ("מהעיתון נודע לי שאנחנו מתמזגים" - אמר לי עו"ד צעיר).
• קיים שיחות הערכה שלוש פעמים בשנה. אל תחכה ל"שיחת סוף השנה" או ל"שיחת שכר", ע"מ להשמיע ביקורת או לתת תשבוחות.
• זמן ישיבות תכופות ובמועדים קבועים מראש. הישיבות תהיינה משני סוגים: ישיבות שבהן עורכי דין ידווחו על ניהול התיקים בפני עמיתיהם. ישיבות לימוד והכשרה מקצועית: דיון על פסיקה חדשה, דווח על השתלמות וכו'.
• התייחס לאירועים החשובים בחייהם האישיים של העובדים שלך.
• כשעובד עוזב או מתקבל לעבודה, ציין זאת בצורה מכובדת.
• ארגן טיולים, ארוחת ערב משותפת או כל פעילות חברתית אחרת המביאה לגיבוש.
• שבח את העובדים שלך באופן אישי ולפני עובדים אחרים ולקוחות.
• אם אין בכך צורך, אל תתלווה לכל מפגש של עורך הדין השכיר עם לקוחותיו, מחשש שיגנוב ממך את הלקוחות.
• גם כשעורך הדין השכיר "מפשל", אל תלבין את פניו ברבים.
• היה נדיב עם הציוד המשרדי שלו זקוק כל עובד לביצוע עבודתו.
• צור מקום עבודה נוח ונעים. תנאים טובים מאפשרים עבודה יעילה יותר.
• עודד תחרות חיובית בין העובדים. תחרות יתר עלולה לגרום ליחסים מתוחים ולקונפליקטים שבסופו של דבר ישפיעו באופן שלילי על העבודה.
• קבע יעדים שיהיו ניתנים להשגה ומדידים, בעזרתם של המעורבים בדבר.
• צור מערכת תגמול הוגנת ושקופה. בד"כ, בונוסים ותגמולים הניתנים בסתר, ידועים בסופו של דבר לאחרים והדבר יוצר תחושת קיפוח ודה-מורליזציה.
• דאג שעורכי הדין ינהלו אורח חיים בריא: יציאה לחופשות, ספורט וכו'. יש קורלציה בין חיים אישיים מאוזנים והצלחה בעבודה.
יש להביא בחשבון שכסף, החשוב לכל עובד, אינו מהווה תנאי יחידי לשימור עורכי דין מוכשרים. חשובים לא פחות מהתגמולים הכספיים, התרבות הארגונית, היחסים הבין אישיים, ההפרייה ההדדית והאפשרות ללמוד ולהתפתח. אלה, בסופו של דבר, יוצרים מחויבות ונאמנות. יש לזכור שגורמים אלו אינם מתפתחים מעצמם, ועליהם להיות חלק אינטגרלי מהאסטרטגיה של המשרד.

הכותבת היא יועצת ארגונית למשרדי עורכי דין, אנשי מפתח.
תאריך:  11/05/2006   |   עודכן:  11/05/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד חיים קליר
הבעל רכש זכויות בקרן הפנסיה משך עשרות שנות נישואין. זמן קצר לפני מותו התגרש ונישא לאשה אחרת. בהסכם הגירושין נקבע כי הגרושה זכאית לקבל את מזונותיה מפנסיית השארים שבקרן הפנסיה. האם יש תוקף להסכם שכזה?
אדי מלכא
אבל לא מספיק להגיד מושחתים נמאסתם    עמנו שרוי בסכנות חמורות
עו"ד אברהם פכטר
בוויכוח הציבורי סביב מעשהו של החייל חננאל שסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל הוחמצה הנקודה העיקרית. החייל - הוא נציג היחידה הצה"לית, אי לחיצת היד, אינה ביטוי אישי אלא הפגנה והתרסה ע"ח היחידה השולחת, חייליה וקציניה אותם הוא סובב בכחש וביזה את המעמד המכובד. ההדחה וההעמדה לדין הן בהתאם לפקודות הצבא
פרופ' משה שטרנפלד
לקיחת תרופות לשיכוך כאבים דומה לטיח על קיר מתפורר - מוטב לחקור ולהגיע לשורש האמיתי של הבעיה
רונן ליבוביץ
כך מצהירה ח"כ רונית תירוש מקדימה בראיון מיוחד ל- Nfc    מתייחסת לדוח דוברת, לסטודנטים ולייקור הלחם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il