X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על השונה והדומה בין הפלשתינים לבין בעיית הלאומים בתקופת מלחמת העולם הראשונה. ועל הפתרון האפשרי היחידי
▪  ▪  ▪

מדינת ישראל כיום היא מדינת הלאום היהודי. כמו בכל מדינה, גם בישראל קיימות קבוצות מיעוטים ; הערבים, הצ'רכסים והדרוזים. המיעוטים במדינת ישראל – אשר אינם שואפים לעצמאות (כלומר, קבוצות אתניות) מקבלים את זכויות המיעוטים, לרוב גם זכויות אזרח.
במלחמת ששת הימים כבשה ישראל שטחים (חלקים ממדינת ישראל המנדטורית – אשר רובה, אגב, נשלטת היום בידי ערבים). הערבים אשר ישבו באותם שטחים עת מלחמת ששת הימים אינם מקבלים אזרחות ישראלית, ומדינות ערביות אחרות (לדוגמא, סוריה, וירדן – שנועדה להיות מדינה פלשתינית) אינן מעוניינות לתת להם אזרחות – כאשר מטרתן היא שימור הבעיה. אותם ערבים כיום טוענים שנכבשו, שלא ניתנות להם זכויות (כמיעוט וכלאום פלשתיני – דוגמת הזכות להקמת מדינה).
במלחמת העולם הראשונה היו לאומים מפוזרים ברחבי אירופה (לדוגמה הפולנים, הליטאים והלטביים) אשר לכולם תרבות משותפת, היסטוריה משותפת, ושפה משותפת. אותם לאומים היו תחת שליטתן של המעצמות והמדינות הכובשות ולא זכו להגדרה עצמית - זכות המוגדרת באחת מנקודותיו של ווילסון, על פיה זכאי כל עם להגדרה עצמית, למדינה ריבונית משלו שבה יוכל לנהל את ענייניו ודרכיו מתוך חירות.
בתום מלחמת העולם הראשונה, מאחר שבעיית הלאומים היוותה גורם חשוב למלחמה, נקבע במסגרת הסכמי השלום כי לאומים רבים יזכו להגדרה עצמית, למדינה ולאוטונומיה, ביניהם: לטביה, פולין וליטא (אשר בראשן לא עמדה הנהגת טרור) לדעתי, ולדברי מנהיגי אותם הפלשתינים המושג "פלשתיני" הינו זמני בלבד. הרי הפלשתינים רואים בעצמם חלק מהלאום הערבי, אף כחוד החנית שלו- אם כך מגיעות להם זכויות לאום, כשם שמגיעות למיעוט הערבים אשר חיים במדינת ישראל. מטרת שמם והלאום שהמציאו, היא אסטרטגית בלבד.
לדעתי, אם מגדירים את הפלשתינים כעם, נפתחות לפנינו 2 אפשרויות:
האחת היא הקמת מדינה פלשתינית (אשר לעניות דעתי, במהרה תתאחד עם ירדן), בתוך שטחי מדינת ישראל המנדטורית (אפשרות היצמדות לגבולות שנקבעו עוד בתקופת המנדט הבריטי בהחלטה 181), אולם אפשרות זו נדחתה על הסף עוד אז, כאשר איימו מנהיגי המדינות הערביות באו"מ שיפעילו כוח כדי למנוע התממשות תוכנית זו.
האפשרות השנייה היא הקמת מדינה דו לאומית. פתרון שנראה כרגע כחלום טוב, אך לא בר הגשמה, כיוון שבמהרה יהפכו היהודים למיעוט במדינת ישראל, וזו תהפוך ערבית. בנוסף על כך, אם מסתכלים לאחור, לתקופה שבאה לאחר מלחמת העולם הראשונה - מגלים שניסיונות לאיחוד לאומים במדינה אחת כשלו, כמו לדוגמה יוגוסלביה וצ'כוסלובקיה.
במידה ולא מגדירים את הפלשתינים כעם (יש להם שפה ייחודית? תרבות ייחודית? וחשוב מכך אין להם היסטוריה מרשימה - הרי אש"ף הוקם רק ב- 1964. הם ערבים. ערבים שאין להם מכנה משותף מלבד ה"כיבוש" הישראלי) הרי שמגיעות לערבים אלה זכויות כשל כל ערביי ישראל. על מדינת ישראל להכיר באלה מהם שלא פלשו לארץ לאחר הקמתה כאזרחים, אך בו בזמן לעודד את קבלתם במדינות ערביות (אם איננו רוצים להפוך מיעוט יהודי בשנת 2020 על-פי נתונים סטטיסטיים).
פתרון זה אינו נראה "יפה" אך אינני מסוגלת לראות פתרונות נוספים אשר רלוונטיים לנו כיהודים במדינת היהודים.

תאריך:  30/05/2006   |   עודכן:  30/05/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יצחק ג'קי אדרי
רק הינתקות מהמושחתים תאפשר לנו לחזור לשפיות חברתית-כלכלית-פוליטית, אנו מחויבים להרוג את השחיתות
יהודית רונן
באופן פרדוכסלי, מי שארה"ב ראתה בו טרוריסט בינלאומי ומי שהנשיא רונלד רייגן ונשיאים אחרים הגדירו כסיכון לביטחון הלאומי ולמדיניות החוץ האמריקנית, הפך לשותף מכובד במאבק המערב לבלימת הטרור הבינלאומי
שלמה אידן
החלטות המדינה צריכות להתקבל על בסיס מחקרים ושיקול דעת, לא כניעה פופוליסטית לרגשות, ללחץ החולים והתקשורת. צריך לבדוק, האם הגדלת הקצאה לתרופות היא בראש סדר העדיפויות הלאומי
עו"ד אברהם פכטר
פרופ' ברק, נשיא בית המשפט העליון, החל במסע של הרצאות פרידה מהתפקיד ומבית המשפט העליון. אין מחלוקת לגבי כישוריו, ידענותו, צניעותו, יושרו ומיומנותו. אבל כמו כל עילוי בתחומו, הוא שונא ביקורת, ומתחרים שיכולים לסכן אותו וכשהוא טועה, הוא טועה בגדול
פרופ' ישראל דויד
על תפקודם החברתי של הלויים בקדמת ישראל, ועל הזכויות והחובות של שכבות אינטלקטואליות היום - גם של תלמידי ישיבות, וגם של האקדמאים באוניברסיטאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il