X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים

לפני כל מערכת בחירות אני נדהם מחדש לגלות שהמחוקקים שלנו, במדינה הזו,מאפשרים זכות הצבעה לשני "מיגזרים" שאין להעלות על הדעת שיצביעו במרבית הדמוקרטיות המערביות.
ראשית, ישנם לא מעט אזרחים שמסיבות גיל או מחלה (או שניהם) אין להם זכרון, או הגיון, ומבחינה קלינית אינם יודעים היכן הם נמצאים. עד כמה שהדבר נראה מוזר לאנשים כאלו מותרת ההצבעה בסיוע מלווה, וברור שהם מצביעים על-פי הפתק שהמלווה שלהם דוחף להם ליד (דהיינו - הוא - המלווה, מקבל למעשה "זכות" להצביע פעמיים). בוועדת הבחירות המרכזית מסבירים שזה לא נורא כי הכמות של אנשים אינה כל-כך גדולה וכי קשה לדעת בדיוק מי מסוגל להצביע ומי לא. שאלתי כמה פסיכיאטרים לגבי הסתברות אחוז הלא -מסוגלים לדעת "מה זה מה" באוכלוסיה של 4.3 מיליון בעלי זכות בחירה והם אמרו שסטטיסטית, זה משהו בסדר גודל אולי של 0.1% (!!) דהיינו של כמה אלפי בוחרים. ולכך אין ערך?
מה שלא מובן לי הוא שיש במדינה חוק שאומר שלכל אדם יש קול אחד בקלפי והנה ניתנת זכות הצבעה כפולה לכמה אלפי אנשים (למלווים). מיותר לציין שכפי שכבר הוכח בעבר, במקרים מסויימים הפרש של כמה אלפים עלול להשפיע לא רק על תוצאות הבחירות, אלא גם על הרכב הכנסת והרכב השלטון - ולכל אלו אשר טוענים שזה יהיה פתח בעתיד לטירניות שילטונית כנגד מתנגדים פוליטיים, ניתן לנטרל זאת על-ידי ציון בחוק כי כל אלו שירצו להצביע בקלפי עם מלווה וזאת שלא ממגבלות גופניות ברורות, יחוייבו להתייצב טרם הבחירות בפני ועדה רפואית שתאשר (או תפסול) את כשירותם להצביע (עם מלווה או בלעדיו).
"המגזר השני" שאין לתת לו זכות בחירה הינו אזרחים שהורשעו בדין בעבירות שיש עימם קלון והם יושבים בבתי הסוהר. הכוונה כמובן לאסירים (לא עצירים). ברוב הדמוקרטיות המערביות, לכלל האסירים אין זכות בחירה. המחוקקים שם קבעו שאנשים אלו פגעו בחברה ועל כן אין הם יכולים להשתתף בתהליכים חברתיים (כגון בחירות) עד אשר יסיימו לרצות את עונשם. בבתי-הסוהר אצלנו - לפי עניות דעתי, ישנם כיום אלפי אסירים. האם מישהו (למעט מספר "יפי נפש") חושב שיש לתת לרוצחים, אנסים וגנבים (ומחבלים מערביי-ישראל), לקבוע לנו מי יהיו מנהיגינו (והלא כבר הוסכם שלאלפי קולות יש לפעמים ערך מכריע בקלפי).
בבחירות אלו כבר מאוחר לשנות את החוק אבל ניתן לצפות שהממשלה או ח"כ אמיץ כלשהו יקום בכנסת הבאה, יניח הצעת חוק פרטית בנושא ויאמר: "זה לא בסדר ולא אכפת לי מה יאמרו על-כך למשל באגודות למען האסיר או בהתאחדויות לטיפול בחולי-אלצהיימר. אין לתת הצבעה כפולה למלווים ואין להרשות לקרימינלים לקבוע את המפה הפוליטית". ועד אז. כאשר אקבל בדוא"ל תגובות נזעמות מתומכי מפלגות מסויימות, אדע לבטח מי מהם מקווה לנצח עם קולות אסירים ומי מתכוון להרויח מהצבעות כפולות של חולי נפש.

תאריך:  23/01/2003   |   עודכן:  23/01/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמיחי בורשטיין
ממר"י
ד"ר קאסם סעדי: שלטונך אינו לגיטימי, מדיניותך בענייני חוץ ופנים כושלת ועריצה
פנחס (פיני) פישלר
שוב ושוב נכשל היועץ המשפטי לממשלה בתפקידו כישלון נחרץ. הפעם מוכח בעליל כי מקור ההדלפה מתוך משרד המשפטים פנימה - מטעם פרקליטה הכפופה גם ליועץ. שוב טעה היועץ בכך שאישר לצוות החקירה לחקור עיתונאי "הארץ". גם בתגובתו לתקשורת מטעה היועץ את הציבור. אין מדובר ב"חריג שבחריג" אלא בשיטה של ממש.
אל"מ (מיל.) משה לשם
הדר פרבר
במי יש לתלות את האשם בתופעות האלימות בקרב בני הנוער?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il