X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בצלם: ישראל אשמה באי יציאת סטודנטים פלשתינים ללימודים בחו"ל ורק פלשתינים "בודדים" יוצאים דרך רפיח העובדות: אלפי פלשתינים יצאו ובאו דרך מעבר רפיח בחודשים האחרונים בתיאום בין חמאס למצרים
▪  ▪  ▪
האמנם תושבי עזה כלואים? [צילום: אילוסטרציה]

ארגון בצלם פרסם ביולי 2008 עדות של תושבת עזה תחת הכותרת: "רשא אבו שעבאן, סטודנטית הרשומה לאוניברסיטה בסקוטלנד, כלואה בעזה ואיננה יכולה ללמוד". אבו שעבאן מספרת בעדותה, כי נרשמה בשנה שעברה ללימודי תואר שני באוניברסיטת אברדין בסקוטלנד, אך היא בגלל הסגר על רצועת עזה אינה יכולה לצאת להתחיל את לימודיה בחו"ל.
לצד העדות מספק ארגון בצלם חומר רקע בנושא תחת הכותרת: "ישראל פוגעת קשות בזכותם של תושבי הרצועה להשכלה" שפורסם ב-24 ביולי 2008. במסמך זה נכתב בין היתר כדלהלן:
"מאז הידקה ישראל את המצור על רצועת עזה בשנה שעברה, כלואים בה מאות סטודנטים פלשתינים שאינם יכולים להגיע למוסדות לימודים בגדה ובחו"ל. בכך פוגעת ישראל לא רק בזכותם האינדיבידואלית של תושבי עזה לרכוש השכלה, אלא גם, באופן מצטבר, בחברה הפלשתינית כולה, שאפשרויות הפיתוח נחסמות בפניה. הפגיעה בסטודנטים נוספת על פגיעות קשות אחרות של המצור. לישראל שליטה בלעדית כמעט בגבולותיה של עזה, ובמדיניותה היא מועלת בחובותיה לפי המשפט הבינלאומי".
"בחודשים האחרונים, פותח חמאס בתיאום עם מצרים את המעבר לפרקי זמן קצרים בהזדמנויות שונות על-מנת לאפשר מעבר מוגבל של חולים, סטודנטים, ואנשים שנתקעו משני צידי הגבול. עם זאת, פתיחה לא סדירה זו של מעבר רפיח נותנת מענה שולי בלבד לצרכי הסטודנטים, משום שחלק ניכר מהם רשום ללימודים בגדה המערבית ומשום שהזמן הקצר והתדירות הנמוכה של פתיחת המעבר מאפשרים רק לבודדים לעבור".
הערות לדוחות בצלם
הפלשתינים אינם "כלואים" ברצועת עזה כפי שארגון בצלם טוען. ראשי חמאס יוצאים ובאים בגבול רפיח כאוות נפשם. מאות מפעילי חמאס יצאו לאימונים צבאיים בסוריה ובאירן. גבול רפיח נפתח בתיאום בין חמאס למצרים מעת לעת ולצורך זה הקימה ממשלת חמאס תחנת מעבר מספר ק"מ צפונית למעבר רפיח על-מנת לייעל ולשפר את מעבר היוצאים למצרים, הועברו הכשרות לצוותי העובדים, שופרו נוהלי העבודה כדי לאפשר מעבר מספר גדול יותר של אנשים כאשר המעבר נפתח ועוד.
בצלם: בודדים יוצאים למצרים. העובדות: אלפים
ארגון בצלם טוען, כי "הזמן הקצר והתדירות הנמוכה של פתיחת המעבר (רפיח) מאפשרים רק לבודדים לעבור". האומנם אמת בטענת בצלם? ראשית, ננסה לברר כמה תושבים פלשתינים נזקקים לצאת לחו"ל (מאות? אלפים? עשרות אלפים?). הודעת משרד הפנים של ממשלת חמאס מ-12 באוקטובר 2008 נותנת מושג בעניין זה. משרד הפנים שנערך לקראת פתיחת מעבר רפיח בתיאום עם ממשלת מצרים ריכז נתונים אודות המבקשים לצאת את עזה. מספרם הכולל עומד על 3,500 והם נחלקים לקבוצות הבאות: 450 חולים, 600 סטודנטים שלימודיהם כבר החלו, 1,200 בעלי אשרות לשהייה במדינות שונות.
מעבר רפיח נפתח בהחלטת מצרים ללא כל התערבות, תיאום או שיקול דעת ישראלי. ממשרד הביטחון נמסר לי לא מכבר, כי מצרים מדווחת לישראל עבר פתיחת המעבר, אך אינה מבקשת את אישורה. להלן נתונים חלקיים על המעבר מרצועת עזה למצרים דרך מעבר רפיח בחודשים האחרונים:
ב-14 במאי 2008 (קודם לפרסם דוח בצלם) עברו דרך מעבר רפיח 1,433 איש.
ב-4 ביולי 2008 אישרה מצרים את חזרתם של 558 תושבים לעזה.
בסוף אוגוסט 2008 עברו במעבר רפיח למעלה מ-3,000 איש (למעלה מ-2,000 יצאו את עזה למצרים)
ב-21-20 בספטמבר 2008 יצאו את עזה למצרים 1,100 עולי רגל למכה, כ-300 חולים וכ-300 פלשתינים בעלי אשרת שהייה במדינות שונות.
ב-12 באוקטובר 2008 אפשרה מצרים את חזרתם לעזה של 86 חולים שקיבלו טיפול בבתי חולים במצרים.
הנה כי כן, אין מדובר ב"בודדים", כפי שטוען ארגון בצלם, אלא באלפים. יתר מכך, בניגוד לישראל המצויה במצב של מלחמה עם שלטון הטרור של חמאס ברצועת עזה ונאלצת מטבע הדברים להגביל כניסת פלשתינים מרצועת עזה, לשלטון חמאס יש מוצא ימי ויבשתי למצרים עימה היחסים תקינים. מצרים חזרה לא מכבר על התחייבותה להמשיך ולפתוח את מעבר רפיח מעת לעת ואף הסכימה לסייע לספינות של פלשתינים בנמלים המקומיים מדרום לרצועת עזה.
בצלם: ישראל אשמה. הסטודנטים: ממשלת חמאס אשמה
האם ישראל אשמה כטענת בצלם ב"אי יציאתם" של הסטודנטים העזתים ללימודים בחו"ל? בהקשר זה כדאי לקרוא בעניין רב את דבריו של מוראד בהלול, נציג הסטודנטים "התקועים" בעזה, אשר כינס מסיבת עיתונאים בעזה ב--23 בספטמבר 2008. בהלול האשים את ממשלת חמאס בראשות איסמאעיל הניה בניהול בלתי תקין, בהזנחה ובחריגות בכל הקשור לניהול מעבר רפיח, ומדיניות זו לדבריו עלולה לפגוע בעתיד האקדמי של הסטודנטים הפלשתינים. הוא קרא לממשלה להעניק עדיפות לסטודנטים במסגרת ההיתרים הניתנים ליציאה למצרים. לצד הביקורת על ממשלת חמאס, חלק בהלול שבחים לשגרירות מצרים ברמאללה ולשגריר המצרי אשרף עקל על ההתייצבות לימין "בעייתם הצודקת" של הסטודנטים הפלשתינים ומתן ההבטחה המצרית שבעייתם תיפתר בהקדם האפשרי.
נציג הסטודנטים הפלשתינים לא הזכיר כלל בדבריו (כפי שצוטטו בתקשורת) את ישראל כאחראית למצב. את האצבע המאשימה הוא כיוון לעבר ממשלת חמאס ואת הפתרון לבעייתם הוא מוצא במדיניות המצרית. מדוע אפוא מטיל ארגון בצלם את מלוא האחריות לבעייתם של הסטודנטים הפלשתינים על כתפיה של ישראל?
בצלם אינו מעדכן שרשא אבו שעבאן יצאה לחו"ל
ומה קרה בעניינה של הסטודנטית רשא אבו שעבאן? מבדיקה שערכתי אבו שעבאן יצאה את רצועת עזה דרך מעבר רפיח ב-30 באוגוסט 2008 בדרכה ללימודי תואר שני בסקוטלנד. באותו יום יצאו סטודנטים פלשתינים נוספים ללימודים בחו"ל. יש לציין, כי ארגון בצלם לא עדכן את חומר הרקע שהוא מפרסם ביציאת הסטודנטים או במעבר אלפי הפלשתינים בגבול רפיח.
השאילתה לארגון בצלם
בנושא זה שלחתי לארגון בצלם את השאילתה הבאה:
אל: מנכ"ל בצלם ג'סיקה מונטל
דוברת בצלם שרית מיכאלי
מדוע ארגון בצלם אינו מעדכן בהערה על גבי מסמך העדות שפרסם, כי רשא אבו שעבאן יצאה את רצועת עזה דרך מעבר רפיח ב-30 באוגוסט 2008 בדרכה ללימודי תואר שני בסקוטלנד?
בברכה,
יהונתן דחוח-הלוי
www.News1.co.il
ארגון בצלם בחר שלא להשיב על השאילתא וטעמיו עימו. זכות התגובה שמורה ותישמר לארגון בצלם.

תאריך:  17/10/2008   |   עודכן:  17/10/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד הרב יצחק גאגולה
חסד גדול עשה ה' איתנו בנתנו לנו את חודש האיתנים - חודש תשרי על כלל שרשרת חגיו, כאשר על האחרון שבהם - חג שמחת תורה אמר רבי ישראל סלנטר זצ"ל: "מה שהסכל (הטיפש) לא ניצל ברגעים הגדולים של יום הכיפורים, החכם יכול לנצלם ביום שמחת תורה". יום זה הוא הזדמנות אחרונה לאדם להתקרב לבורא ולצאת ממנו עם שנה מובטחת, אם ינצלו כראוי, מתוך שמחת התורה
צילה שיר-אל
תחזית שבועית כללית לילידי כל המזלות
איוב קרא
ח"כ לשעבר איוב קרא דורש מערביי ישראל להחליט האם הם פלשתינים או ישראלים    מסיים את דבריו בנימה מפויסת
פרופ' ציון בן-רפאל
עד 10% מאוכלוסיית הנשים ועד כרבע מהנשים המתלוננות על אי פיריון    התופעה שכיחה יותר בנשים שלא הרו ואחרי גיל 30    התלונות השכיחות ביותר הם כאבי אגן קשים בעיקר בזמן הווסת
יוסי אחימאיר
מבחנם של ערביי עכו הוא מבחנו של כלל הציבור הערבי בישראל. קודם שהם מקטרים על "אפליה" ו"קיפוח" כביכול, עליהם להתנער לחלוטין מכל קריאות ה"הזדהות" מבחוץ ואף להקיא מקרבם אלמנטים מסיתים
רשימות נוספות
חשד: בצלם הסתיר ראיות ושיבש חקירה  /  יהונתן דחוח-הלוי
אמנסטי נגד הדמוקרטיה במזה"ת   /  יהונתן דחוח-הלוי
עוד עדות מפוקפקת של 'בצלם'  /  יהונתן דחוח-הלוי
המידע ש'בצלם' מסתיר מהציבור  /  יהונתן דחוח-הלוי
האם 'בצלם' מתיר לדרוס חיילים?  /  יהונתן דחוח-הלוי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il