X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים

לאחרונה עולה נושא עישון מריחואנה חוקי, טיפולי אפילו, לכותרות - ולא רק בישראל. אולי אף בעיקר בחו"ל: בארה"ב נדון לאחרונה הנושא ביתר שאת, ואף עלתה השאלה המשפטית: האם
רופאים הדנים עם המטופלים בשאלה של שימוש במריחואנה להקלת מצבם הרפואי עוברים בכך על החוק הפדרלי.
לפני כשבוע אמנם קיבל בית המשפט העליון בארה"ב את ההחלטה כי יש לבטל את הענישה לרופאים הממליצים לחוליהם על השימוש במריחואנה. אך הסוגייה טרם נפתרה באופן גורף.
בישראל קיימת ועדה מטעם משרד הבריאות, אשר בסמכותה לאשר בקשות של רופאים לאפשר למטופלים מסוימים שלהם לקבל אישור לשימוש במריחואנה במסגרת טיפול רפואי. בראש הוועדה עומד מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בועז לב. חברים בה אנשי מקצועות שונים. במסגרת תפקידה מאשרת הוועדה בקשות של רופאים על-יסוד רקע מדעי ותיאור הבעייה של המטופל המסוים - ולא באופן גורף.
חשוב להדגיש, כי על רופאים המעוניינים להמליץ למטופלים על השימוש במריחואנה לצורך רפואי, לפנות בבקשה לאישור מן הוועדה של משרד הבריאות. שאם לא כן - מדובר בעבירה על ההסדרים החוקיים. פרופ' אסא כשר, חבר בוועדה מטעם משרד הבריאות, מדגיש, כי אין המדובר בעקיפה רפואית של מכשול בירוקרטי, שכן ככל שיש בסיס רפואי לבקשה קונקרטית, חזקה עליה שהיא תאושר.
עוד חשוב להדגיש, כי על כל רופא לפנות לוועדה בצורה מסודרת, ואף אם המליץ רופא למטופל שימוש במריחואנה וזה האחרון פנה והשיג את הסם בעצמו ומשתמש בו - מדובר בעבירה על החוק.
ידוע כי המריחואנה משפיעה על מצבו הנפשי של האדם, אך כך גם על המערכת החיסונית שלנו. המריחואנה מיוצרת מצמח הקנביס. עישונה יכול בהחלט לגרום למי שמעשן "להרגיש טוב" ויאמרו כמה "להרגיש היי". אך חשוב לדעת, כי המריחואנה משפיעה גם על המערכת החיסונית בגוף, ועל יכולתו להילחם במחלות השונות.
ממחקרים שונים עלה, כי עישון מריחואנה או חשיפה למרכיב מסוים בה (טטרה-הידרו-קנבינול) מדכאים את פעילותם של תאי מערכת החיסון, המגינים על הגוף מפני זיהומים. לכן גם חשוב למטופלים לקחת בחשבון, כי ללא התייעצות עם רופא ולאחר בדיקה - עישון הסם עלול להזיק להם ואף להחמיר את מחלתם.
ממחקרים אשר פורסמו בעבר בגיליון ה-British Medical Journal עולה, כי השימוש במריחואנה אכן יכול לעזור בשיכוך כאבים. הסם הוא בעל יעילות מסוימת לטיפול בבחילות והקאות, בחולים המקפלים כימותרפיה. הטיפול עלול אמנם לגרום למצב רוח מרומם יותר, להרגעה ואף לעתים לאופוריה, אך יחד עם זאת, עלול גם לגרום לתופעות לוואי לחולים רבים, בהן סחרחורות, מצב רוח ירוד או דיכאון, הזיות, פראנויות וירידה בלחץ הדם.
על הרופאים להתחשב בכל מקרה לגופו, וגם על המלצותיהם להיות מחושבות - וחוקיות. כלומר, לאחר פנייה ואישור של הוועדה האמורה לעיל. עד כה, במדינות מעטות השימוש הרפואי הוא חוקי.
לדבריו של פרופ' אסא כשר, "ישראל, כמדינה דמוקרטית, מגבילה את החופש של האזרח רק לתכלית ראויה ובמידה הדרושה לשם כך. התכלית של ההגבלה על הסחר והשימוש בסמים היא תכלית ראויה, מפני שהמדובר בחומר מזיק, בעל השלכות עמוקות וארוכות טווח, הפוגעות באופן חמור באיכות החיים של האדם ושל סביבתו האנושית.
"מצד שני", מוסיף פרופ' כשר, "איסור מוחלט על השימוש במריחואנה, גם כשהמדובר בטיפול רפואי, בעל בסיס מדעי מוכח, יהיה בגדר הגבלה מעבר למידה הדרושה. לכן, מאוד נראה לי ההסדר הישראלי, של ועדה, המתירה שימוש רפואי במריחואנה, באופן פרטני, על יסוד בקשה
של רופא לשם מטופל מסוים, על-רקע המצב הרפואי של המטופל ועל סמך הספרות המדעית. זהו איזון מדויק, מעשי ומוצלח".

תאריך:  20/10/2003   |   עודכן:  21/10/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שמואל גורדון
בלהט מוסר הלחימה שכחנו את המשמעת הביקורתית המבצעית. האם קציני מודיעין ותכנון עושים כמיטב יכולתם להימנע ממבצעים נטולי רציונל אסטרטגי?
משה איפרגן
משה קינן בנה סוכת אבלים עצובה אל מול משכן נשיאי ישראל
יוסי אחימאיר
דודו אלהרר
חנה בית הלחמי
קשה, במצב הכלכלי והביטחוני שלנו, לקרוא ספרים כרגיל. אני, קוראת אובססיבית, יש לי מן תחושה קשה של עוול: הרוגים מפה ומשם, גזענות קשה, טרור כלכלי נוראי - ואני מתענגת לי על הספה בסלון, שותה מים צוננים וקוראת ספר. אבל... אי אפשר לגמרי בלי. אז קראתי קצת. בין כל ספרי העיון שהזמן גרם לי לקרוא ושמקלים מעט על רגשי האשם החמקמקים הללו, קראתי גם כמה ספרי פרוזה רגילים בהחלט.
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il