X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
בן-רפאל החליט ללכת "ראש בראש" עם המערכת, שלא לומר: נגד "ראש בקיר". בן-רפאל החליט ללכת על כתב אישום. לא, הוא לא יוותר על רשיונו. הוא לא יסכים להחמיר בקובלנה כדי להיפטר מסיכון של כתב אישום. מכל מקום, לא מרצון. פרקליטו, עו"ד ד"ר יעקב וינרוט אמר לי בתגובה: "אנחנו לא נלך להודות ברמייה של נשים. נלך למשפט"
▪  ▪  ▪
עלול להפסיד עסקים

וינרוט, חקירה נגדית

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, קיבל באחרונה, כידוע, את הערר שהגישו כמה מטופלות על החלטה קודמת של הפרקליטות לסגור את תיק החקירה נגד פרופ' ציון בן-רפאל. זה האחרון הושעה מתפקידו כמנהל אגף נשים ויולדות בבית החולים בילינסון, בפרשה שכונתה "גניבת הביציות".
מזוז החליט על הגשת כתב אישום, בכפוף לשימוע, בגין עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, שידולי מירמה ושיבוש מהלכי משפט, אלא אם יסכים בן-רפאל לתיקון כתב הקובלנה נגדו ולעונש חמור, שיהא למעשה התליית רשיונו לזמן ארוך. היינו: בן-רפאל יצטרף לוותר על רשיונו לפחות לכמה שנים.
פרופ' בן-רפאל ידוע כאחד המומחים הגדולים בישראל בטיפולי הפרייה. הוא פיתח שיטות מקוריות לשאיבת ביציות והפריית מטופלות וזוכה להכרה גם בחו"ל. לכן יש לו הרבה מה להפסיד, כפי שנבהיר בהמשך, שכן הוא עומד בפני סיכון כפול: אם יסכים לתיקון הקובלנה נגדו ולהתליית רשיונו לזמן ארוך, הוא יאלץ להפסיק את עבודתו לא רק בארץ, אלא גם בחו"ל.
וכאן, ניתנת האמת להאמר, מצויה הדילמה. כי זאת יש לדעת: המקור העיקרי לעסקיו של בן-רפאל הינו בחו"ל. הוא מארגן ועידות בינלאומיות, נותן ייעוץ וגם שולח ידיו בעסקי הפרייה המתנהלים בחו"ל. וכאן מדובר בכסף גדול. לכן, כך נודע לי, החליט בן-רפאל ללכת "ראש בראש" נגד המערכת, שלא לומר: עם "ראש בקיר". בן-רפאל החליט ללכת על כתב אישום. לא, הוא לא יוותר על רשיונו. הוא לא יסכים להחמיר בקובלנה כדי להיפטר מסיכון של כתב אישום. מכל מקום, לא מרצון. פרקליטו, עו"ד ד"ר יעקב וינרוט אמר לי בתגובה: "אנחנו לא נלך להודות ברמייה של נשים. נלך למשפט".
בן-רפאל לוקח על עצמו סיכום גדול, מתוך הנחה פשוטה: במקרה ויוגש נגדו כתב אישום, תאלץ הפרקליטות להביא לאולם בית המשפט את כל אותן נשים שהתלוננו נגדו. לא, בן-רפאל לא יוותר על עדותן בחקירה נגדית. יחד עם פרקליטו שהוציא רבים מלקוחותיו גם במצבים של אין מוצא, הוא מתכוון לנהל את הקרב הגדול על חייו המקצועיים והאישיים.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  25/12/2004   |   עודכן:  25/12/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד משה מכנס
על ההונאה העצמית בקשר למעשים המכונים "טירור"
עו"ד משה מכנס
על נאום ההכתרה שלו, המופלג בצניעותו
יוסי מטלון
לצופה מהצד האירועים הפוליטיים-מפלגתיים האחרונים מעוררים תמיהה, ספק ואולי חוסר תקווה. במה של שחקנים שמוכנים לעשות הכול למען התמורה
אברהם-פריצי פריד
עו"ד משה מכנס
אפרים סנה פרסם מאמר לניניסטי המצדיק מלחמת אחים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il