תהליך ייבוש הפירות הוא תהליך עתיק יומין. הייתה זו הדרך לשמר פירות לתקופות הקור הארוכות, בהן לא היו כמעט פירות. כיום משתמשים לרוב בשיטות ייבוש תעשייתיות המערבות טיפול בפירות בתנורי חום גבוה מאד ובכימיקלים שמונעים את איבוד הצבע וקלקול הפירות. "אלו עלולים לגרום לנו תופעות לוואי שונות", מסביר ד"ר אלכס שטרנהרץ, המנהל הרפואי של מרכז "נובו מדיס".
תופעות לוואי אשר מופיעות כתוצאה מאכילת פירות יבשים ומזונות אליהם יש רגישות תזונתית סמויה: משקל עודף, כאבי ראש, אקנה, עצירות, צורך בשינה לאחר ארוחה, עייפות כרונית, כאבי פרקים, נפיחויות, צרבת, שינויים תכופים במצב הרוח, גזים, כאבי שרירים, רגזנות, גיהוקים, התגברות דופק לאחר ארוחה ועוד.
לדברי ד"ר שטרנהרץ, בתהליך הייבוש מופחתת כמות הנוזלים שבפרי מ-90%-80% לכ-25% בלבד, מה שמעלה באופן יחסי את ריכוז הפחמימות, החלבונים, השומנים והסיבים שבפרי. כמו כן עולה ריכוז ויטמיני B ו-E שבפרות, אך כמות ויטמין C פוחתת.
בנוגע לרגישות תזונתית, הפרי הטרי והפרי המיובש יובילו לאותה הרגישות אם נתגלתה שכזו בבדיקת ה-HEMOTEST, המוצעת בלעדית על-ידי המרכז "נובו מדיס". ד"ר שטרנהרץ מוסיף כי "לראשונה בישראל נחנך מרכז רפואי מקצועי המעניק אפשרות לעבור בדיקת דם ייחודית לרגישות תזונתית שהוכחה באופן אמפירי כמדויקת ויעילה".
במהלך בדיקת HEMOTEST נבדקת מידת הרגישות (ערך מספרי - כמותי) לפירות רבים, כשבין הפירות ששיעור הרגישות אליהם גבוה בקרב הפירות היבשים הם בננה, תאנה, ענבים, שקדים, בוטנים, קשיו ועוד. הפרי שהתגלה כאלרגני ביותר הינו האננס. (בכ-30% מהנבדקים נמצאו בעלי רגישות לאננס). בין הפיצוחים, כ-25% מהנבדקים נמצאו בעלי רגישות לאגוזי קשיו, כ-15-20% נמצאו רגישים לבוטנים וכ-10-15% נמצאו רגישים לשקדים.
במטרה להמנע מרגישות זו המלצת "נובו מדיס", המרכז לשירותי רפואה ואסתטיקה, היא לבצע את בדיקת ה"המוטסט" ובהתאם לתוצאותיה להימנע מצריכת פירות יבשים שנמצאו כבעלי השפעה שלילית על הגוף. המלצתו של ד"ר שטרנהרץ, מנהל רפואי של מרכז "נובו מדיס" היא לנסות ולגוון בין הפירות היבשים ולא לאכול את אותם הפירות כל יום. בדר"כ מומלצת מנה של כ-30-40 גרם פירות יבשים ליום.
כתובת אתר האינטרנט של "נובו מדיס" -
www.hemotest.com