X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לאחרונה אנו עדים לתופעה ההולכת ומתרחבת של תביעות נזיקין בכלל ורשלנות רפואית בפרט בגין ניתוחים וטיפולים קוסמטיים; מהן אפשרויות הניזוקים במקרים אלה וכיצד עליהם לנהוג; עו"ד עילית רפאל המתמחה בסוגייה זו מנסה להשיב
▪  ▪  ▪

לאחרונה אנו עדים לתופעה ההולכת ומתרחבת של תביעות נזיקין בכלל ורשלנות רפואית בפרט בגין ניתוחים וטיפולים קוסמטיים.
ואכן, במספר פסקי דין שניתנו לאחרונה בנושא, הובהר שוב עד כמה קריטית הסוגייה ועד כמה חשוב שהציבור ידע מה חייבים אותם המכונים הרפואים והקוסמטיים שאליהם הוא ניגש כדי לקבל טיפול להסביר לו ומהם הסיכויים והסיכונים הכרוכים בטיפולים אלה.
פסקי הדין מבהירים את החשיבות הרבה בכך שתתקבל הסכמתם המלאה והמפורשת (הסכמה מדעת) של המטופלים, לאחר שהוסברו להם כל הסיכונים האפשריים. כך למשל, קבע בית המשפט לאחרונה כי המכונים הקוסמטיים המפרסמים "הסרת שיער לצמיתות" צריכים לעמוד בהבטחה זו שכן אחרת הם יהיו אחראים בפיצוי.
לנוחות הקוראים, להלן מספר שאלות ותשובות נפוצות החוזרות על עצמן בתחום זה:
ש: האם יש פיקוח של משרד הבריאות על ניתוחים פלסטיים?
ת: ניתוחים פלסטיים מתחלקים ל-2 קטגוריות מבחינת הפיקוח של משרד הבריאות: קטיגוריה ראשונה היא הניתוחים הכירורגים - המחייבים רישוי ופיקוח של משרד הבריאות, ובהם: ניתוחי אף הגדלה/הקטנת חזה, שאיבת שומן וכד' והקטגוריה השניה הינה הניתוחים הנחשבים לכירורגיה זעירה, כמו ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.
בקטגוריה זו אין נתונים באשר למספר הניתוחים המבוצעים מדי שנה, מספר ההצלחות, וחשוב יותר: שיעור הרשלנות בניתוחים אלה, וזאת כאמור מאחר ואין פיקוח. זהו נתון שיש לקחת אותו בחשבון כששוקלים לעבור ניתוח מסוג זה.
ש: עברתי ניתוח להגדלת חזה שהצריך ניתוח תיקון ועוד ניתוח תיקון ועכשיו המצב מזעזע ואפילו הרופאים מסכימים על כך. חשוב לציין כי הרופאים לא אמרו לי אפילו מילה אחת לגבי אפשרות שתהיה תוצאה כזו מזעזעת וזה מלבד הכאבים הפיזיים והדלקות שאני סובלת. אם הייתי יודעת לא הייתי מבצעת את הניתוחים. האם אני יכולה לתבוע?
ת: ראשית יש לבדוק האם המצב הוא בלתי הפיך ובמקביל לבדוק מה הוסבר לך, סיכויים, סיכונים, סיבוכים, והאם הסכמתך הייתה הסכמה מדעת חופשית ואמיתית לאחר ששקלת את הנתונים שהוסברו לך. כמו-כן יש לבדוק האם תוצאות הניתוח שלך הינה בלתי סבירה באופן קיצוני, עם נטייה אמיתית לרשלנות בניתוח או אולי מצב זה נובע מסיבוך שלא ניתן היה לחיזוי שכן הרפואה לא תמיד יכולה להיות מוכנה לתגובות של הגוף בהשתל "גופים זרים".
ש: האם אפשר לתבוע מכון לייזר שהבטיח להסיר שיער ברשלנות רפואית כי השיער לא הוסר.
ת: לפני שניגש לגופו של עניין חשוב להבהיר כי הסרת שיער איננה טיפול רפואי בהגדרה אלא, טיפול קוסמטי. העובדה שמכונים מסוימים עושים את הטיפול על-ידי רופאים אינה מעלה או מורידה לגבי מהות הטיפול (אלא במקרים יוצאים דופן שהטיפול הוא לצורך רפואי כלשהו) ולפיכך זוהי לא תביעת רשלנות רפואית קלאסית אלא תביעה נזיקין נגד מכון הלייזר/קוסמטיקה.
לאחר מכן יש לבדוק מה הנזק. אם הנזק מסתכם בכך שהשיער לא הוסר לצמיתות כפי שהובטח לך, שהרי כאמור עומדת לך תביעת נזיקין כנגד המכון. אולם אם ניגרם לך נזק כגון כוויות, דלקות, פיגמנטציה, שהרי זה נזק גוף שנגרם על-ידי המכון וצוותו. ראוי להדגיש שאם מבצע הטיפול היה רופא, אזי יתכן שיש לך עילה גם נגד הרופא, שכן יש לבדוק האם רופא סביר היה צריך למנוע כוויות מסוג זה.
ש: עברתי ניתוח להסרת משקפיים (ניתוח לייזר) מאז אני רואה הרבה פחות טוב וכל רופא עיניים שבודק אותי טוען שעשו לי עבודה גרועה. האם אני יכול לתבוע את הרופאים?
ת: ראשית עלייך לאסוף את כל החומר הרפואי שקשור בטיפול בעינייך, קודם לניתוח ואחריו. מהחומר ניתן ללמוד על מהלכי הניתוח, על מצב העין קודם לניתוח. ניתן ללמוד על שיקול דעת רפואי וכדומה. אם אין בידך את החומר, עורך הדין המטפל בעניינך יוכל לסייע לך בכך באמצעות טופס ויתור סודיות רפואית.
לאחר מכן יש לפנות לעו"ד שבתחום, על-מנת לקבל ממנו התרשמות ראשונית האם יש לך "קייס", וזאת לאחר שהוא שמע את השתלשלות האירועים מפיך בצורה מפורטת. אם ניראה לו כי על פניו יש מקום להגיש תביעה, זוהי המסננת הראשונה. אז הוא יפנה אותך למומחה בתחום שנותן חוות דעת רפואית לבית משפט. חשוב לציין כי לא כל רופא מומחה נותן חוות דעת לביהמ"ש.
המומחה למעשה מחליט האם הייתה רשלנות רפואית ובמה היא באה לידי ביטוי. לאחר שחוות הדעת מוכנה אפשר לצאת לדרך זאת אומרת להכין תביעה מבוססת בצרוף חוות הדעת (חובה לצרף את חווה"ד לתביעה). ישנם אלמנטים נוספים שיש לקחת בחשבון כגון התיישנות איסוף חומר וכו' ככל שהדברים נעשים בסמוך לזמן הארועים יותר קל לאסוף חומר, לאסוף עדויות וראיות ולגבש את החומר לתביעה
____________________
הכותבת, עו"ד עילית רפאל, מתמחה בתביעות רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים וקוסמטיים

תאריך:  08/03/2005   |   עודכן:  08/03/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן סובול
- רישעות, טיפשות ואטימות שילטונית; לא רק סל הבריאות חולה אנוש
עו"ד אברהם פכטר
ועדת השרים לחקיקה אשרה הצעת חוק פרטית של ח"כים מהליכוד, להפוך שורה של משרות בכירות בשירות הציבורי למינויים פוליטיים בלי מכרז. התקשורת רותחת מזעם ובצדק - אך לא צודקת לגמרי במסקנות. מינויים פוליטיים - לא בהכרח פסולים ופגומים.
אליקים העצני
מוטי שפירא
הדוח שהוכן על-ידי עו"ד טליה ששון אינו צריך להפתיע אף אחד
בועז מושקוביץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il