X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות
לא מרגישים בה ואם לא מטפלים בזמן, עלולה הראייה להיפגע אנושות כך תדעו אם העין שלכם סוכרתית
▪  ▪  ▪
[צילום: Sean Brown/Unsplash.com]

מחלת הסוכרת מסוכנת לתפקודים רבים בגוף, ועלולה לפגוע בין היתר גם בראייה. הפגיעה השכיחה ביותר בעין כתוצאה מסיבוך של מחלת הסוכרת היא רטינופתיה סוכרתית (Diabetic Retinopathy), מחלה העלולה לגרום להתדרדרות ניכרת בראייה, לעיתים עד כדי עיוורון.
שם המחלה מסגיר את אזור פגיעתה - הרשתית, "רטינה" בלעז. רטינופתיה סוכרתית היא הסיבה המרכזית לאובדן ראייה חמור בקרב בני 60-25. בארץ גורמת המחלה לכ-15% מכלל מקרי העיוורון באוכלוסייה ולכ-35% מכלל מקרי העיוורון החדשים בקרב בני 60-45. שכיחותה של המחלה עולה, ובקרב חולי סוכרת אשר חיים עם המחלה כ-25 שנים, שכיחותה של המחלה עולה על 85%.
סוכרת היא מחלה חמקמקה ולעיתים מחלחלת ופוגעת בגוף ללא סימנים מוקדמים.
איך פוגעת הסוכרת בעין?
בסוכרת עולה רמת הסוכר בדם. העיניים מכילות כמות עצומה של כלי דם, כך ששינוי כלשהו בדם משפיע מיידית על העיניים. כתוצאה מהשינוי בנוזל הדם, נפגעים דפנות כלי הדם וחומרים שונים המרכיבים את הדם דולפים החוצה ופוגעים ברשתית.
אחת מתופעות הלוואי המסוכנות של דליפות אלו, היא חסימה של כלי דם המזינים את הרשתית, ואחת הסכנות היא היווצרות בצקת במקולה, מרכז הראייה של העין.
השלב השני של המחלה הוא "רטינופתיה משגשגת" (Proliferative Retinopathy), ובו הגוף מפתח כלי דם חדשים במקום אלה הפגועים, והם מתפתחים בחלל העין וברשתית. אך אלה כלי דם שבירים ולא בריאים, ומגדילים את הסיכון לדליפות חדשות נוספות. כלומר, כלי דם אלה צמחו מתוך מצוקת הגוף וניסיון נואש שלו לפתור את הבעיה אליה נקלע, אך פתרון זה רק מגביר את הצרה ואת הסיכון לפגיעה ניכרת ומתמשכת בעין ובראייה.
מהם תסמיני הרטינופתיה הסוכרתית?
לרטינופתיה סוכרתית אין סימנים מוקדמים ברורים. המחלה מתפתחת ללא כאב, וכאשר הראייה נפגעת, נמצאת הרטינופתיה בשלב מתקדם. לכן, הדבר הנכון לעשות הוא לא לחכות לסימנים המוקדמים כפי שיפורטו מייד, אלא להקדים תרופה למכה ולהיבדק. כמובן שאוכלוסיית הסיכון היא חולי סוכרת, ועליהם להיבדק אצל רופא עיניים בצורה סדירה ולנהל מעקב וביקורת דרכו.
1. ראייה מטושטשת ו/או עכורה
סימן ראשון שמשהו לא בסדר הוא פגיעה כלשהי בראייה. לכן חשוב להיות רגישים וכל כתם, טשטוש או עכירות, צריכים להזניק אתכם לרופא העיניים.
2. אובדן ראייה זמני או כתמים כהים בראייה
אם הנוזלים שדלפו מגיעים לג'ל שבחלל העין (The vitreous gel) עלולים להיווצר צללים וכתמים כהים בשדה הראייה, שלעיתים אף יחסמו את הראייה כולה. חלק מהדם עשוי להיספג עם הזמן ולתת את התחושה שמדובר באירוע חולף, אולם אם לא מטפלים במחלה, סביר להניח כי היא תחזור, וביתר שאת.
3. נקודות "צפות" בשדה הראייה
אלו לא נקודות אלא תאי דם שדלפו לרשתית ופוגעים בראייה. וכמו שהופיעו, כך עשויות הנקודות להיעלם מהראייה. אבל הדגל האדום הונף - זה הזמן לקבוע תור אצל רופא עיניים.
4. בעיות באבחנה בין צבעים
הפגיעה במקולה ובעין בכלל, עלולה אף להתבטא בקושי להבדיל בין צבעים. שוב, זהו אות אזהרה חשוב, אפילו אם הקושי הנ"ל עובר אחרי זמן מה.
5. כאב, לחץ בעין ועיניים אדומות
אמנם הסימנים אינם תמיד מורגשים, ובכל זאת רטינותיה סוכרתית עלולה לגרום לכאב, פשוטו כמשמעו, שהוא סימן ההיכר הטוב ביותר לכך שמשהו לא בסדר.
6. ראייה כפולה
הפגיעה בעין עלולה לגרום לעיוות של הראייה עד כדי הופעת שני גופים בשדה הראייה, או ראייה כפולה.
7. פגיעה בראיית הלילה
אם המעבר מראיית יום לראיית לילה קשה וארוך, ולעין לוקח זמן רב מהרגיל להסתגל לחשיכה, כדאי לבדוק אם לא מדובר בסימן לעין סוכרתית. גם קושי בהסתגלות לאור בהיר מדי או להבדיל אור מעומעם, עשוי לשמש סמן.
אלו כאמור סימנים למחלה, אך חשוב לזכור כי הם מופיעים כשהמחלה כבר בשלב מתקדם. לעומת זאת, אם "תופסים את המחלה כשהיא עוד קטנה", סיכויי ההחלמה ממנה גבוהים למדי. לכן, על חולי סוכרת להיבדק אצל רופאי עיניים כדבר שבשגרה על-מנת להקדים תרופה למכה.

למידע נוסף בקרו באתר
הכותב הוא מומחה למחלות עיניים ולטיפול במחלת רטינופתיה סוכרתית
תאריך:  19/10/2015   |   עודכן:  19/10/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il