השלב הבסיסי וההכרחי בתכנון כל מטבח הוא מדידת השטח הנתון; אם מדובר בבית חדש או בשיפוץ הכולל את שינוי המטבח, תוכלו להגיע אלינו לטאצ'ווד עם התוכניות הבסיסיות של הבית ויחד נחליט היכן למקם את האלמנטים המרכזיים במטבח כמו למשל, משטחי העבודה, האי, ארונות האחסון, המקרר, התנור, מדיח הכלים וכדומה. תופתעו לגלות עד כמה אפשר לשחק עם המיקומים השונים כדי לבנות מטבח שיתאים בדיוק לצרכים שלכם ולנו יש ניסיון של מאות מטבחים מאחורינו..
בשיפוץ מטבח קיים שאינו דורש שבירת קירות או שינוי במערכת החשמל או הניקוז, אפשר לבצע את המדידות לבד לצורך התכנון הראשוני. מומלץ לשרטט סקיצה בסיסית של החלל הנתון ולמדוד את אורך הקירות, גובה התקרה, מידות החלונות ולסמן מיקומים של נקודות הניקוז ושל השקעים הקיימים.
בשלב התכנון הראשוני ישנם עוד שיקולים שהכרחי להביא בחשבון: "למשל, מי הם המשתמשים העיקריים במרחב, מה אופי העבודה בו ומהם הצרכים של המשפחה", אומרת מעצבת הפנים ליאת אליאב. "בהתאם להבנות האלו, נוכל לתעדף את השטח ולקבוע איזה חלק יחסי ינוצל לאחסון ואיזה שטח ינוצל לעבודה. השלב הזה יכול לשמש גם לבדיקה האם יש משטחי עבודה שאינם מנוצלים בכלל. אם כן, כדאי לנצל את ההזדמנות ולחשוב על שינוי מאסיבי יותר כמו שבירת קיר או הזזת נקודות מים וחשמל. המענה על כל אותם משתנים יוביל בהמשך לקבלת סקיצה מדויקת יותר של המטבח הרצוי, וכמו-כן ייתן אינדיקציה לגבי התקציב ולוחות הזמנים".
גם דנה לוטן, מעצבת הבית של חברת טאצ'ווד המתמחה כבר שנים רבות בבניית
מטבחים כפריים מעוצבים, מסכימה שסוד ההצלחה בבניית המטבח הכפרי, טמון בהבנת הצרכים של בני-המשפחה "הלמידה של דרכי השימוש במטבח צריכה לרדת לרזולוציות הקטנות ביותר וגם להסתכל עוד כמה שנים קדימה. כמו למשל, האם מלבד הבישול היומיומי המשפחה גם נוהגת לארח מדי פעם, ואם מדובר בזוג צעיר מומלץ לתכנן את המטבח כך שיתאים גם למשפחה המתרחבת. הדבר נכון גם לגבי זוג מבוגר יותר שאולי בקרוב הילדים יעזבו את הבית ויגיעו להתארח רק בסופי שבוע".
"אני מקפידה לעבור עם הלקוח על כל שלב ושלב של השהייה שלו במטבח", מסבירה לוטן "החל משתיית כוס הקפה בבוקר, דרך בישול הארוחות ועד מנהגי האירוח בבית. מבחינתי, הנוחות והפונקציונליות של המטבח, הם שווי ערך לסגנון העיצוב ולכן התכנון שלי מגיע עד לרמה של כמות הסכו"ם שיש במגירות".