X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות

כמה פעמים קרה לכם שחזרתם אחרי יום עבודה ארוך ומעייף, רעבים במיוחד ועמדתם מול המקרר, משתהים ותוהים - מה תאכלו היום לארוחת הערב? או שאולי אתם מחפשים דווקא משהו לארוחת הצוהריים? כך או כך כולנו עמדנו לפחות פעם אחת אל מול המקרר וחיפשנו מה נאכל היום. פתרון מצוין וזמין במיוחד הוא קיש או פשטידה מעולה שרק צריך לחמם או להפשיר והופ! לפניכם ארוחת ערב מזינה, טעימה וקלה במיוחד.
מה בא קודם הקיש או הפשטידה?
כדי שנגיע לרגע החימום או ההפשרה המבורך, צריך ראשית שיהיה קיש או שתהיה לנו פשטידה עסיסית ונימוחה. לפניכם שלל טיפים שיעזרו לכם במשימה.
נתחיל בהסבר קצר: הבסיס של כל קיש עשוי מבצק, לרוב יהיה זה בצק פריך אך זו לא חובה. אפשר להשתמש גם בבצק עלים או פילו לפי טעמכם. לעומת הקיש אשר מליתו יושבת בתוך מעטה בצק נהדר, הפשטידה היא בלילת ירקות נבחרים לצד תוספות לשדרוג - למשל פשטידת ברוקולי עם בצל, כאשר בבסיסה אין דבר.
טיפים להכנת פשטידות:
אם כך נתחיל דווקא מהפשטידה, שכן הכנתה קלה יותר. נציין שפשטידה אפשר להכין מכל ירק שיש לכם בבית. ניתן לשלב מספר ירקות, שאליהם נוסיף קמח, ביצים ומלח ולרוב איזושהי גבינה רכה או קשה.
- יש לכם גבינות שכמעט פג להן התוקף? הכינו פשטידת גבינות מפנקת והצילו את הגבינות במקרר מלהיזרק.
- אותו עקרון חל על ירקות שהתיישנו כבר אך חבל לזרוק אותם. פשטידת פלפלים, קישואים או בטטה, כולם נכנסים לתנור והופכים למעדן בדמות פשטידה.
- אם אינכם מעוניינים להשתמש בקמח לבן, ניתן בהחלט להחליפו לקמח מלא, לקמח כוסמין, קמח חומוס או כל קמח אחר שאתם מעדיפים את השימוש בו כל עוד תזכרו להוסיף גם אבקת אפייה.
- חממו מראש את התנור. הטיפ הזה תקף לגבי כל שימוש שיש לכם בתנור, גם אם מדובר באפייה, צלייה ואפילו הפשרה. החימום מראש יעניק לכם תמיד תוצאות יותר טובות.
- שמנו את תבנית האפייה שלכם או הניחו בתחתיתה נייר אפייה, הדבר יקל עליכם מאוד כשתרצו לחתוך אותה או לחלץ ממנה חתיכות.
- הוספה של גבינות ותבלינים תשפר את טעם הפשטידה לאין שעור
- יצאה לכם בלילה דלילה? הוסיפו כף פירורי לחם או קמח
- רוצים מעט קריספיות בפשטידה שלכם? פזרו מעט קוואקר או סולת בתחתית התבנית
הקיש
כפי שציינו קיש מורכב מבצק. למי שחובב בצקים נימוחים וטעימים במיוחד נמליץ לאפות בצק פריך על בסיס חמאה כמובן. בצק שכזה הוא מעדן בפני עצמו וזה עוד לפני שמילאנו אותו בכל טוב.
טיפים להכנת קיש
רוב הטיפים המופיעים בפשטידה רלוונטיים גם לגבי הקיש, אך משום שיש לנו כאן עסק עם בצק, נרחיב על הכנתו.
-בצק פריך עשוי מחמאה, וחמאה אוהבת קור. לכן, מיד בתום ההכנה שלו וטרם אתם מתחילים באפייה הכניסו אותו לקירור של חצי שעה מינימום במקרר. אם אתם צריכים לאפות רק ביום המוחרת או כמה ימים אחרי תוכלו להקפיא אותו ללא חשש ולהכניס אותו ישירות לתנור, אך בחום גבוה לזמן קצר, ואחר כך להנמיך.
-באפייה של בצק פריך יש שני שלבים: אפייה עיוורת ואפייה רגילה. כדי שהבצק הפריך לא יתפח ויישאר לכם מקום למלא אותו בבלילה, עליכם להניח עליו משקולות או קטניות אשר ימנעו ממנו לתפוח. בדרך כלל נהוג לאפות אותו כך במשך עשר דקות ולאחר מכן להוציא את המשקולות ולהמשיך באפייה מספר דקות נוסף.
-בתום האפייה יש להניח לבצק להתקרר לחלוטין ורק אז להוסיף אליו את המלית. בפרט אם אינכם מתכוונים לאפות את הקיש כעת אלא להקפיאו ולהכנתו במועד אחר.
- אין לאפות קיש בחום העולה על 150 מעלות.
- כדי למנוע התפרקות של הקיש, יש לבשל את הירקות של המילוי טרם הכנסתם לקיש.
- כדי להעביר את הבצק את תבנית האפייה מומלץ להשתמש במערוך ובאמצעותו להעביר את הבצק.
-את עודפי הבצק שנותרים לאחר הידוק הבצק לתבנית יש להוריד בעדינות עם סכין. לסיכום, יש שלל טיפים נהדרים שיסייעו לכם בהכנת קיש פטריות או כל קיש אחר או פשטידה אם חשקה נפשכם ובטנכם בפחות קלוריות.

תאריך:  10/08/2022   |   עודכן:  10/08/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il