כבר קרוב ל-40 שנה שגרוס נמצא בתחום ההשקעות, והוא בעל קשרים בינלאומיים רבים. עדות לכך היא והסניפים של קבוצת ההשקעות בארצות הברית ובמדינות המפרץ. גרוס מתמחה בעולם ההייטק והוא חתום על מספר רב של אקזיטים וסיפורי הצלחה, כמו גם השקעה בנדל"ן יזמי ועוד.
מה זה אומר בעצם קבוצת השקעות שעובדת על-פי חוקי ההלכה ויש לה הכשר מבד"ץ?
"הייחודיות של קבוצת בסדנו היא בהיותה הראשונה, וכרגע גם היחידה שיש לה תעודת הכשר של השקעות מבד"ץ" אומר אליעזר גרוס: "התעודה מעידה שאנחנו עומדים בפיקוח הלכתי של בד"ץ העדה החרדית בירושלים בכל הנושא של השקעות ופיננסים. מה שזה אומר בעצם זה שהמשקיעים שלנו אינם צריכים לחשוש שכספם יהיה חלק מעבריה על איסורים הלכתיים, כמו חילול שבת, איסור ריבית ועוד. או שכספם ילך למקומות לא מוסריים".
היו מקרים בהם סירבתם להשקיע במקום בגלל זה למרות שידעתם שהוא רווחי?
"אכן כן, לא פעם ולא פעמיים", אומר גרוס: "היו מקרים שנאלצנו לסרב להשקיע במקומות מסוימים כי השקעה שם משמעותה הייתה עבירה על איסור הלכתי. ויתרנו כבר כמה פעמים על השקעות עם סיכויי רווח גבוהים מאוד. ויתרנו גם על מיזמים כיוון שהם נגדו את ערכי הציבור החרדי. אלו הם דברים שאנחנו לא מתפשרים עליהם בבסדנו, זו הסיבה שהקבוצה הוקמה, אם נמעד ולו במעט בנושא הזה, אבדנו".
אתה יכול לתת דוגמאות יותר קונקרטיות?
"דחינו על הסף השקעות בחברות נשק, קנביס וגיימינג לדוגמה. אלו נושאים המהווים ניגוד לאורח החיים והחברה החרדים, לכן לא נשקיע בתחומים האלו", מספר גרוס. "המשקיעים שלנו רגישים לנושאים שכאלו, וסיבה שהם מוכנים להפקיד את כספם בידינו היא בשל כך שהם סומכים עלינו. אנשים מהציבור החרדי מרגישים בנוח איתנו ויודעים שהכסף שלהם לעולם לא ישמש למשהו שנוגד את ההלכה ואת אורח חייהם".
"יד בטוחה על ההגה"