X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות

מי שמכיר את הקומיקאי האמריקני המצוין סבסטיאן מניסקלקו, שמע אותו מציין באחד המערכונים שלו "שהיהודים והאיטלקים הם מאותו ארגון רק ממחלקות שונות", במילים אחרות הוא טוען שאנחנו דומים, מאוד דומים אבל עם הבדלים קלים. ואכן גם אנחנו הישראלים בעלי מזג חם, משפחתיים במיוחד, אוהבים אוכל טוב, מסתובבים סביב שולחן האוכל ועסוקים במה נגיש? ומה יגידו? ואם הגשנו מספיק? ומה יגידו? ואם האוכל יצא טעים? ומה יגידו? ממש כמו אצל האיטלקים. אז לכבוד אותו הארגון והמחלקה השונה, אספנו עבורכם את מיטב המתכונים האיטלקיים שהחך הישראלי כל כך אוהב.
פיצה
המאכל הכי מזוהה עם איטליה הוא הפיצה. צבעיה של הפיצה - ירוק, לבן ואדום, הם מחווה לדגל של מדינת המגף. יש משהו כל כך ממכר במאפה שעשוי מבצק מעולה ועליו שכבה נדיבה של רוטב עגבניות טרי וטעים ואת הכל מחברת גבינת מוצרלה שנמתחת ונמתחת ונמתחת... ואנחנו ממש כמו האיטלקים ומיליוני חובבי פיצה ברחבי העולם, אוהבים את המאפה הזה עד מאוד.
לזניה
בגרסתה המקורית הלזניה אשר גם היא עשויה מבצק רק בסגנון פסטה, טובלת בתוך רוטב עגבניות משובח ועליה מורכבות שכבות שכבות של בשר וגבינה ובסוף עוטף את הכל רוטב בשמל. אי-אפשר להתכחש לעובדה שמדובר במאכל טעים במיוחד, אך כיוון שאנו הישראלים לא משלבים בין בשר וחלב, הפכה הלזניה לגרסת "הפרד ומשול". לזניה של גבינות, שהמשקיעים שבינינו ישתמשו כמובן בגבינות איטלקיות כמו ריקוטה ומוצרלה, ולזניית בשר שעשויה שכבות של רוטב עגבניות שעוטף את הבשר הטחון לכדי ביס מושלם. איך אפשר שלא להתאהב במנות הללו?
פסטה
האמת שהמילה "פסטה" היא פשוטה מידי עבור האיטלקים שעשו ממנה מיליון גרסאות שונות בעלות צורות וגדלים שונים - פוזילי, פפרדלה, מקרוני ועוד, כשכל אחת מהגרסאות מיועדת לשימוש בתבשיל מסוים עם רוטב מסוים ולכל גרסה יש ייעוד משלה. והינה שוב אנחנו חוזרים אל בצק טעים ממש שעוטף אותו רוטב עגבניות, או בולונז, או רוטב אלפרדו או אלי אוליו והיריעה קצרה מלהכיל את כל הרטבים ואת כל סוגי הפסטה השונים, אבל אין ספק שהאיטלקים יודעים בדיוק מה הם עושים.
ג'לטו
לא רק על טהרת הבצקים והעגבניות עם הגבינות צועדת קיבתם של האיטלקים, אלא גם על שמנת עתירת קלוריות וסוכר. אין קינוח מזוהה יותר עם האיטלקים מאשר הגלידה, רק שבאיטליה אתם כנראה תיפגשו עם טעמים שלא ידעתם שכלל קיימים. דבר אחד מובטח לכם, טעם השמנת ילווה אתכם עוד זמן רב אחרי שתחזרו לאכול את הגלידות כאן בישראל, אבל בזכות האיטלקים גם אנחנו יכולים ליהנות מגביע של גלידה צוננת וטעימה.
קנולי
קינוח משובח ביותר שבו מטגנים צינור של בצק - איך אפשר לטעות עם בצק מטוגן? אי-אפשר! שממולא בגבינת ריקוטה והרבה אבקת סוכר שמעטרת אותו. תוכלו לבחור גם מילוי של שוקולד או וניל ולהתענג על הגאונות של המטבח האיטלקי. ואם כבר עסקינן בצינורות של בצק ומילויים של גבינות, המטבח האיטלקי מציע גרסה נוספת ממש בסעיף הבא.
קנלוני
גם כאן מדובר בצינורות בצק בקוטר של 5 ס"מ ובאורך של 20-15 ס"מ שמבשלים תחילה במים ממש כמו פסטה, ממלאים במילוי גבינות משובח, מוסיפים רוטב כמובן כי איך אפשר בלי... מסדרים בתבנית והופ לתנור. אין שום הפתעה שאנחנו מאוהבים במטבח הזה עד מעל הראש.
מרק מינסטרונה
האיטלקים שומרים על קו אחיד בכל סגנונות המאכלים שלהם ואפילו במרק שלהם שמכיל שילוב של ירקות וגם כמובן פסטה או אורז שמלווה אותם. רוב מרקי המינסטרונה האיטלקיים מכילים גזר, בצל, כרפס, שעועית וכמובן איך לא - עגבניות. נראותו מדהימה והגוון שלו מזכיר מרק כתום עשיר בכל טוב. אז אם אתם מחפשים מרק בניחוח איטלקי לימות החורף הקרים, גם כאן המטבח האיטלקי יעטוף אתכם באהבה גדולה.
ולסיום - אספרסו
בחיים כמו בחיים אחרי ארוחה גדולה שמכילה מספר מנות ומסתיימת גם בכמה סוגים של קינוחים (כפי שמופיעים כאן במאמר) נדרשת כוס קפה טובה, שתהווה את קו הסיום לארוחה המעולה שאכלתם. גם כאן האיטלקים לא מאכזבים, שכן הם אחראיים על המצאת האספרסו, שהוא ממש תחת ההגדרה של "משהו קטן וטוב". מאוהבים כבר אמרנו?נכעגכ

תאריך:  20/08/2023   |   עודכן:  20/08/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il