X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
האם בורר מוסמך לצרף להליך הבוררות, שמתנהל בפניו, בעל מניות בחברה?
▪  ▪  ▪
תמצית העובדות
השאלה המשפטית שבמחלוקת הינה, האם הבוררת מוסמכת לצרף להליך הבוררות, שמתנהל בפניה, בעל מניות בחברה, שהיא צד להליך הבוררות, בעוד שבעל המניות איננו צד להליך מלכתחילה, ואיננו חתום על הסכם הבוררות? האם יש לראות בעל מניות כצד להסכם בוררות, שהחברה התקשרה בו?
בקשת רשות הערעור מופנית נגד החלטת בית המשפט המחוזי, בה נקבע, כי יתכנו מקרים, בהם יראו בבעל מניות בחברה כצד להסכם בוררות, שהחברה התקשרה בו, וזאת על-דרך הרמת מסך החברה, וכי במידה ויתברר, כי בנסיבות העניין, ההסכם והחברה מצדיקים ודורשים ביצוע הרמת מסך, אזי הבורר מוסמך לעשות כן, אף אם בעל המניות שכנגדו מבוצעת הרמת המסך, אינו צד לאותו הסכם.
עוד נקבע, כי הבורר לא יקנה סמכות לדון בעניינו של בעל מניות, אלא אם יורם המסך כדין, וכי לא ניתן להרים מסך ולצרף בעל מניות כצד להליך הבוררות, אלא לאחר הבירור העובדתי הראוי, ולפיכך הורה על החזרת הדיון לבוררת, מאחר וההליך כולו מצוי בראשיתו.
הבקשה נדחתה
נקבע - בורר מוסמך לצרף להליך בוררות, המתנהל כנגד חברה, בעל מניות בחברה זו, שאינו חתום על הסכם הבוררות, וזאת מכוח הסכמת החברה והיותה צד להסכם הבוררות. החלטת בורר כאמור הינה בגדר הרמת מסך ההתאגדות של החברה. הרמת המסך מיועדת כדי למנוע מבעלי המניות, שצריכים להיות קשורים בבוררות, להתחמק מכך בטענות פורמליסטיות, של העדר חתימותיהם על הסכם הבוררות, ובאי-היותם צד להליך הבוררות מלכתחילה.
נקבע - כדי 'להרים את המסך' ולראות בחובות התאגיד חובות בעלי המניות שבו, צריך לבסס תשתית עובדתית, שתצדיק הרמת מסך כזו. ביסוס תשתית עובדתית זו תיעשה על-ידי בית-המשפט או הבורר שבפניו מתנהל ההליך כנגד התאגיד. על-כן, במקרה דנן צדק בית-המשפט המחוזי, עת החזיר את הדיון לבוררת, על-מנת שתדון בטענות העובדתיות והמשפטיות של בעל השליטה במניות המבקשת, ויתר בעלי המניות בחברות המתדיינות.
- לפסק הדין המלא
רע"א 1158/04 א.מ. השבחת נכסים בע"מ נ' רם דר חברה לבניין בע"מ; בית המשפט העליון; כבוד השופט ס' ג'ובראן; ניתן ביום 19.6.05
תאריך:  22/06/2005   |   עודכן:  22/06/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il