X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
שורות אלה נכתבות משתי סיבות: א)- כדי לחזק את רוחו של פליקס חלפון, ולהעביר לו מסר של אהבה. ב)- כדי לשכנע את קוראי, שבמקרה הזה, הסליחה היא האינטרס של החברה
▪  ▪  ▪
דאגתי מהתפשטות נגע הסמים, וסלידתי מסוחרי הסוטול ידועה לרבים. במשך שנים השתתפתי וערכתי תוכנית רדיו בהגשת ד"ר אייל מדני, בשם "שמים סוף לסמים ולאלימות".(מוצ"ש/fm91/22:00).
ולמרות האמור לעיל, יש בי הזדהות עם כוכב הכדורגל בעבר פליקס חלפון, שסיים לרצות עונש מאסר, בגין ניסיון נפל להבריח קוקאין מקולומביה לישראל. יודגש, שלא חל פיחות בסלידתי מסוחרי סמים - נהפוך הוא.
פעמיים קראתי את הריאיון שנתן פליקס חלפון לידיעות-אחרונות (26.5.06), ופעמיים ראיתי אותו בטלוויזיה. אצל ירון לונדון ומוטי קירשנבאום (12.6.06), ובחדשות הבוקר בערוץ 2 (14.6.06).
שלושה משפטים שיצאו מפיו של חלפון, הם שהניעו אותי אל המקלדת. הראשון: "ידעתי שמגיע לי עונש"! השני: "אני מביע חרטה עמוקה". השלישי: "היום אני רוצה לתת מעצמי לחברה ללא תמורה".
נכון, פליקס חלפון עשה מעשה חמור. למי שלא יודע: הוא ניסה את כוחו בבלדרות קוקאין, נתפס, נשפט, והורשע. חמש שנות מאסר נגזרו עליו, מתוכן ישב שלוש שנים. לאדם מפורסם, אבא לשתי בנות קטנות, חוויה כזו, היא לא עניין של מה בכך. מדובר בצניחה חופשית, עם מצנח שלא נפתח.
שבועיים הוא נושם חופש, ומנסה לשקם את חייו. מגיע לו שנעזור, נתמוך, ונחזק אותו. אם נצליח, ואני מניח שבמקרה הזה, זה לא יהיה קשה - יש לנו חלק בהוצאתו של "עבריין קל-קר" ממעגל העבריינות, וצירופו לחברה היוצרת.
שורות אלה נכתבות משתי סיבות:
א)- כדי לחזק את רוחו של פליקס חלפון, ולהעביר לו מסר של אהבה.
ב)- כדי לשכנע את קוראי, שבמקרה הזה, הסליחה היא האינטרס של כולנו.
פליקס חלפון בהגדרה, הוא אדם חיובי שמעד מעידה חד-פעמית. למי שלא עקב, אז: לקראת סוף הקריירה שלו ככדורגלן הוא פתח עסק שנקלע לקשיים. עקב תמימות עסקית (יש דבר כזה), הוא לקח הלוואה בשוק האפור. מדובר בריבית רצחנית. לעיתים - תרתי משמע. מי שלא התנסה בחוויה הזו (אני כן, ולכן הפסדתי את דירתי), לעולם לא יבין מה זה טייפון פרטי.
קושי או עיכוב בהחזרת הכסף מעצבן את המלווים, שברוב המקרים מחוברים לעבריינים אמיתיים. אלה, אין להם שום רתיעה לאיים על היקר לך מכל (במקרה של חלפון, על שתי בנותיו הקטנות), אם לא תחזיר את הכסף. וכדי שלא תטעה בהבנת הנשמע, הם דופקים בך כאפות על החשבון. כאפות מהסוג שמחייב טיפול רפואי.
רק לשם המחשה, סיפור לדוגמא: לפני שבועיים קראנו במעריב את הכותרת הזו: "אנשי מולנר נעצרו, אחרי שהנסחט ניסה להתאבד". מדובר במקרה שבו תושב אור-יהודה לקח הלוואה בשוק האפור, והתקשה להחזיר. שלושה מאנשיו של מולנר, תפסו אותו, ואחרי שדפקו בו מכות רצח, איימו על חיי משפחתו. המשטרה היתה חסרת אונים, מפני שאף אחד מבני המשפחה, לא העז להגיש תלונה. הקורבן לא עמד בלחצים, וניסה לשים קץ לחייו. רק אז נכנסו לתמונה חוקרי מפלגה התשאול בפיקודו של רפ"ק נסים דאודי.
אני מביא את הסיפור הזה, כדי להסביר את הלחץ שבו נתון מי שהסתבך בהלוואה בשוק האפור. המסכן מאור יהודה, חשב שרק התאבדות תחלץ אותו מאימת העבריינים, ופליקס חלפון קיווה שניסיון בלדרות אחד - "מכה" בעגה עבריינית - יוריד אותם מעליו. למזלו הרע/הטוב הוא נכשל, והושלך לכלא.
זה המקום, שמוחם של צדיקים מייצר הרהורים מזוקקים. החרטה שהשמיע, והנכונות לתרום לחברה ללא תמורה, הוא תוצאה של הרהורים מזוקקים. מהסיבה הזו, יש על כל אחד מאיתנו חובה אנושית וחברתית, לעזור לו לשקם את חייו, ואת כבודו. פתאום הפתגם: "מודה ועוזב ירוחם", מקבל עוצמות חדשות. אוהבים אותך פליקס.
תאריך:  14/06/2006   |   עודכן:  14/06/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גורי גרוסמן
החזרה האין סופית על "פלשתינים חפים מפשע" שנהרגו מאש כוחותינו, מטרתה לעורר בנו רגשי אשמה בעוד ההיפך הוא הנכון: אזרחים אלה אינם חפים מפשע, הם בחרו ללא מורא ותחת עינם הפקוחה של משקיפים זרים, בממשלת חמאס שאינה מכירה בקיומה של ישראל ומעודדת את רצח אזרחיה
מנדי ספדי
הולך ומתברר שמניעיהם של הפלשתינים ניזונים משנאה ומבוז, ולמרות זאת נראה כי מנהיגי ישראל לא הפנימו זאת והחתירה לעוד גירוש היא ההוכחה לכך
יוסי עבדי
מקור הסכנה שינה את קודו הגנטי. הוא איננו עוד בדמות "המזרח התיכון" לבדו, כי אם בדמות קבוצות אזרחים ממדינות המערב, הפועלות בשעה זו לביסוס תאי הטרור הבאים    המקורות האידיאולוגיים של פיגועי הטרור, מסוכנים לא פחות ממקורות האימונים, הנשק, המימון, והכשרת המתאבדים. נגדם יש לפעול, אותם יש לסכל
אלון דהן
האם קיים רצון בקרב גורמים מרכזיים בפוליטיקה הישראלית לבטל את צה"ל כ'צבא העם' ולשלבו בתוך מערך לוחם רחב, בו יכללו גם ארגוני טרור?
גורי גרוסמן
אורנה בנאי, כשהיא רכובה על קטנועה ללא קסדה, מצפצפת על חוקי התנועה, וכדי להוסיף חטא על פשע, היא מסיעה את בנה הפעוט אמיר (גם הוא נטול קסדה) בעמידה בין ברכיה, כשכל רוח בלתי מצויה יכולה להטיל את שניהם מרוסקי אברים על הכביש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il