המשבר מגיע לשיא חדש: נשיא מקסיקו, ויסנטה פוקס, הודיע (ב') כי הוא יחזיר את השגריר מוונצואלה, שעות לאחר שהוגו צ'אבס, הודיע בעצמו כי יסגור לאלתר את השגרירות הונצואלנית במקסיקו סיטי.
המתיחות בין שתי המדינות הגיעה לשיאה, כאשר הממשל המקסיקני דרש מנשיא ונצואלה להתנצל על הדברים שהטיח בפוקס על-רקע תמיכתו בעניין אזור הסחר החופשי - תוכנית אותה מקדם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש.
בראיון בלעדי לרשת הטלוויזיה האמריקנית CNN, אמר הנשיא המקסיקני: "אנו פנינו וביקשנו התנצלות רשמית, אשר לא הגיעה, ועל כן הודענו על החזרתו המיידית של השגריר שלנו בוונצואלה, אשר נמצא כבר בדרכו לבירה".
בכיר בממשל המקסיקני אמר כי הוא מצר על ההידרדרות ביחסים הדיפלומטיים בין המדינות, והדגיש כי "מקסיקו מוקירה את העם הוונצולאני ועל כן מחזירה את שגרירה בכאב רב". ממשלו של צ'אבס הודיע עוד קודם לכן, כי הוא החליט על סגירת השגרירות בבירת מקסיקו בעקבות "הצבת האולטימאטום של ויסנטה פוקס".
המתחיות התגברה כאשר צ'אבס, הידוע בשל התנגדותו העיקשת לממשל בוש, האשים את הנשיא המקסיקני בכך שהוא פועל כ"חיית מחמדו" ועושה דברו של נשיא ארה"ב. "האשמה בלעדית יושבת על כתפי נשיא מקסיקו אשר כורע ברך למשמע קולו של בוש", אמר הוגו צ'אבס.
"אל תתעסק איתי, אדוני, כי לא תצא מזה טוב"
נשיא ונצואלה - בלי מחסומים: במסגרת תוכנית הטלוויזיה הממשלתית, הגביר הוגו צ'אבס את דברי הביקורת כנגד הממשל המקסיקני. במסגרת זו, השווה עצמו הנשיא הוונצולאני ל"פרח" מקומי שיכול להיות "ריחני מצד אחד, אך בעל קוצים מצד שני". "אל תתעסק איתי, אדוני, כי הקוצים יזדקרו ולא תצא מזה טוב", אמר צ'אבס לפוקס המקסיקני.
דוברו האישי של ויסנטה פוקס, אמר כי "ממשל צ'אבס התנהג באופן מבזה כלפי העם המקסיקני ומנהיגיו". ככלל, הממשל קיבל את דברי הביקורת של צ'אבס בתדהמה יחסית, מאחר ורק לפני מספר ימים החליטו נציגי המדינות לכנס ישיבה וללבן את נקודות המחלוקת שעלו לאחר פסגת מנהיגי אמריקה שהתקיימה בארגנטינה.