לצד הספקולציות כי ארגון החמאס ימשיך את מדיניות הפסקת האש לשנה נוספת, קוראים ראשי הארגון לסיים את "השקט היחסי" כבר בסוף השנה. דוברי הארגון מסרו, כי ארגון החמאס החליט שלא לחדש את הפסקת האש, אך יחד עם זאת, לא התייחסו לשאלה האם יחדשו מיידית את פיגועי הטרור בישראל.
בכירי החמאס אמרו כי אינם מעוניינים בחידוש הדיונים, עד לאחר הבחירות לפרלמנט הפלשתיני שעתיד להיערך ב-25 בינואר 2006. "ארגוננו לא יתחייב לאף הסכם בטרם יגיע להסכמות עם הרשות הפלשתינית לאחר הבחירות", אמר סאמי אבו-זורי, דובר הארגון.
"המציאות הנוכחית אינה מדרבנת אותנו לחדש את הפסקת האש", אמר אבו-זורי. לדבריו, "על כל הפלגים הפלשתינים להתאחד ולדרוש מישראל ליישם את התחייבויותיה בטרם נממש את שלנו".
חמאס - פרטנר לשלום?
רפי ברזילי, יועצו אסטרטגי לשעבר לאהוד ברק, פרסם לאחרונה מאמר במסגרתו קבע כי "באורח פרדוקסאלי, כדי לסגור עסקה צריך שר הביטחון, שהודיע שהתייאש מאבו-מאזן, לקוות למנהיג פחות מתון דווקא שתצמיח הדמוקרטיה הפלשתינית".
לשיטתו של ברזילי, "נרצה או לא - המנהיג המדובר יגדל בימין הפלשתיני, הלא הוא החמאס... על-מנת להגיע לשלטון בתהליך דמוקרטי יהיה חייב החמאס להתמתן. במוקדם או במאוחר, הדמוקרטיה הפלשתינית תציב בפניו אתגר: להישאר קטן וקיצוני או להיות גדול ומתון".
להערכתו של ברזילי, "החמאס יבחר להיות גדול, מפני שיותר משהוא רוצה להרוג יהודים, הוא רוצה את השלטון... עד מהרה יבין גם החמאס שאם הוא רוצה להוביל את העם הפלשתיני, הוא לא יוכל להתמיד בקיצוניותו... ככל שהחמאס ירגיש קרוב יותר לשלטון, כך הוא ייאלץ לפזול יותר למרכז המפה הפוליטית".