סיכול פיגוע במעבר קרני. שוטרים פלשתינים מנעו פיגוע תופת במעבר הסחורות בקרני, בצפון רצועת עזה. מדובר צה"ל אישרו ל- Nfc כי בצד הפלשתיני התנהלו חילופי אש. לא דווח על נפגעים בצד הישראלי.
גורמים פלשתינים מסרו כי הירי בוצע בצד הפלשתיני של המעבר והירי בוצע על-ידי שוטרים פלשתינים לעבר רכב בו היו מספר חשודים שהתקרבו למקום. הערכה היא כי החשודים ניסו לבצע במעבר פיגוע ושוטרים הפלשתינים מנעו את הדבר. לדברי הפלשתינים לפחות שלושה שוטרים פלשתינים נפצעו באירוע.
על-פי הפלשתינים, חמישה מחבלים הגיעו למעבר ונבלמו על-ידי השוטרים. במהלך חילופי האש שהתפתחו הם נימלטו מהמקום וכוחות הביטחון הפלשתינים בוחנים את הרכב בו נסעו וכן רכב נוסף אשר הגיע למקום מחשש שמדובר במכוניות תופת.
בצה"ל ציינו כי כוחות סורקים בעקבות שמיעת קולות ירי מהצד הפלשתיני של המעבר. בעקבות הירי נסגר המעבר והעובדים פונו מהמקום.
כבר מספר חודשים קיימות מספר התרעות על כוונת ארגוני המחבלים לבצע פיגוע במעבר קרני. בעקבות כך נסגר המעבר לתנועה לתקופה ארוכה ומתחילת השנה נפתח המעבר לתנועה ולמעבר סחורות רק לימים ספורים כל פעם. בתקופה האחרונה שב המעבר ונפתח במטרה להעביר סיוע חירום לרצועת עזה.
כוח צה"ל עצר הלילה בג'נין מבוקש פעיל ג'יהאד איסלאמי. כמו כן נעצרו הלילה בבית עור א-תחתא, מערבית לרמאללה, שני דרושים לחקירת כוחות הביטחון.