X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מלקחי העבר: רשם זמן תגובה איטי בזינוק - 0.207. 20.17 לאצן הלבן
▪  ▪  ▪
בולט בדרך לגמר ה-200 (gettyimages)

חמישה ימים אחרי הפסילה בגמר ל-100 מטרים, אוסיין בולט חזר היום (שישי) לאיצטדיון האתלטיקה בקוריאה. יש אצנים שאחרי פסילה כמו זו של בולט לא היו מצליחים להתאושש. אבל כבר במוקדמות היה ניתן לראות שהוא השאיר את התקלה ההיא מאחוריו. הפנומן הג'מייקני המשיך עם ההצגות שלו גם לפני הזינוק אחר הצהריים לחצי הגמר ב-200 מטרים. אחרי שהיציאה עברה בשלום, בולט הפעיל את המבערים שלו וכבר עם הכניסה לישורת הוא היה בפער עצום על פני האחרים. ב-60 המטרים האחרונים הוא כבר הוריד משמעותית את הקצב ועצר את השעון על 20.31 שניות.

בולט זינק הכי לאט במוקדמות ושייט לחצי גמר וגם: מוקדמות 4X400 ו-100 מ' משוכות נשים 

אבל עם כל הכבוד לאוסיין בולט, ויש הרבה כבוד, ההצגה ביום התחרויות השביעי באליפות העולם באתלטיקה הייתה שייכת לגמר בזריקת כידון לנשים. בסיומה של דרמה גדולה ניצחה מריה אבאקומובה הרוסייה עם שיא תחרות מדהים של 71.99 מטרים. מדובר בתוצאה השניה בהיסטוריה, רק 29 ס"מ פחות משיא העולם. כרמליטה ג'טר מארה"ב רצתה להשלים דאבל עם זהב ב-200 מ', אבל נכנעה לפיניש נהדר של ורוניקה קמפבל בראון מג'מייקה.

200 מטרים גברים, חצי הגמר
בולט ניצח במקצה שלו ועלה עם 20.31 שניות. אבל מה לגבי זמן התגובה שלו? בבוקר הוא זינק אחרי 0.314 שניות, זמן איטי להחריד. בחצי הגמר הוא יצא מהר יותר (0.207), אבל עדיין מדובר בזמן תגובה חלש (האיטי ביותר מבין כל המזנקים בחצי הגמר). אך מבחינתו העיקר שלא פסל. ג'ייסומה סיידי אנדורה מנורבגיה עלה לגמר מהמקום השני עם 20.50 שניות.

כריסטוף למיטרה, האצן הלבן הראשון שירד מתחת לגבול 10 השניות ב-100 מטרים, ינסה לרדת גם מתחת לגבול 20 השניות ב-200 מטרים. הצרפתי העפיל בקלות לגמר אחרי שחצה ראשון את קו הסיום עם 20.17 שניות, התוצאה המהירה ביותר במוקדמות. למיטרה הקדים ב-15 מאיות את ניקל אשמאדה מג'מייקה שעלה גם הוא. קים קולינס בן ה-35, שהדהים עם מדליית ארד ב-100 מ', סיים רק עם 20.64 שנ' ולא יהיה בגמר. גם וולטר דיקס מארה"ב ואלונסו אדוארדס מפנמה, שסיימו במקומות הראשונים במקצה השלישי עם 20.37 ו-20.52 שניות בהתאמה, עלו לגמר.

גמרים
זריקת כידון נשים
אבאקומובה ניצחה כאמור עם תוצאה נפלאה של 71.99 מטרים, אבל הדרמה שקדמה לניצחון הייתה גדולה לא פחות. ברבורה ספוטאקובה, שיאנית העולם מצ'כיה, פתחה עם 68.80 מ' ותפסה את המקום הראשון. מריה אבאקומובה עלתה למקום הראשון אחרי שהשליכה את הכידון בניסיון השני למרחק נהדר של 71.25 מטרים, תוצאה שאמורה להספיק למקום הראשון כמעט בכל תחרות. כמעט, זו מילת המפתח. הדרמה נמשכה ובזריקה החמישית שלה, ברבורה ספוטאקובה חזרה לפסגה עם 71.58 מטרים. הצ'כית, שמאמנה הוא מטיל הכידון האגדי יאן ז'לזני, החלה לחגוג ולרוץ ברחבי האיצטדיון. אבל היא לא ידעה שלאבאקומובה יש תוכניות אחרות. הרוסייה קבעה 71.99 וזכתה במדליית הזהב. סונטה וילואן מדרום אפריקה זכתה בארד עם שיא יבשתי של 68.38 מטרים.

200 מטרים נשים
כרמליטה ג'טר ניצחה ביום שני האחרון בצורה משכנעת ביותר בריצה ל-100 מטרים. היום היא ניסתה להשלים דאבל בספרינטים. אבל ורוניקה קמפבל בראון הוותיקה הוכיחה שגם בגיל 29 עדיין יש לה את זה. 40 מטרים לסיום היה נדמה שג'טר עלתה למקום הראשון, אבל אז קמפבל בראון העבירה הילוך נוסף וחצתה ראשונה את קו הסיום עם 22.22 שניות. ג'טר הסתפקה בכסף עם 22.37 שניות. עבור הג'מייקנית, שניצחה במשחקים האולימפיים באתונה ובבייג'ין, מדובר בזהב ראשון ב-200 מ' באליפות העולם אחרי שתי מדליות כסף בברלין ובאוסאקה. אליסון פליקס הסתפקה בארד עם 22.42 שניות.

הדיפת כדור ברזל גברים
כל ההודפים הטובים בעולם העפילו לגמר והציפיה הייתה לתחרות איכותית ומסקרנת. אך דווקא ההודפים הטובים דוגמת ריס הופה ותומאש מאייבסקי איכזבו ולא התקרבו למדליות. גם אלוף העולם כריסטיאן קאנטוול מארה"ב איכזב כשקבע רק 21.36 מטרים. הקרב על המקום הראשון היה בין דייויד שטרול הגרמני לבין דילן ארמסטרונג הקנדי, ששלט בענף במשך כל השנה ומחזיק בתוצאת השנה בעולם של 22.21 מטרים. שטרול פתח עם 21.60 מטרים והדהים את כל שאר השדה. בהדיפה הרביעית שלו הצליח ארמסטרונג לעבור את הגרמני בארבעה ס"מ בלבד (21.64). ואז הגיעה ההדיפה האחרונה של שטרול בתחרות. הגרמני ריסק את שיאו האישי, קבע 21.78 מטרים ועלה למקום הראשון. ארמסטרונג ניסה לתקן, אך לא היה מספיק קרוב. שטרול לקח את הזהב, ארמסטרונג את הכסף ואנדריי מיחנקביץ' מבלארוס סיים שלישי עם 21.40 מ'.

5,000 מטרים נשים
ויויאן צ'ריוט הוכתרה היום כרצה למרחקים ארוכים הטובה ביותר בעולם כיום. צ'ריוט, שזכתה במדליית הזהב ב-10,000 מטרים, השלימה דאבל חלומי באליפות בקוריאה. צ'ריוט, אחת ממצטיינות האליפות ללא ספק, הייתה כל הזמן בדבוקה המובילה ובסיבוב האחרון ברחה יחד עם בת ארצה הקנייתי סילבה קיבט ועם מסרט דפאר האתיופית. במאה המטרים האחרונים, צ'ריוט העבירה הילוך וחצתה ראשונה את קו הסיום עם 14:55.36 דקות. קיבט זכתה בכסף עם 14:56.21 דק'. מסרט דפאר הסתפקה בארד עם 14:56.94 דקות.

קפיצה לרוחק גברים
לפני 20 שנה בדיוק נערך קרב פנומנלי בבור הקפיצה לרוחק באליפות העולם בטוקיו בין קארל לואיס לבין מייק פאוול, כאשר האחרון שבר את שיא העולם האגדי של בוב בימון וקבע 8.95 מטרים. לואיס "הסתפק" במקום השני עם 8.91 ו-8.87 מטרים. שני עשורים עברו והקפיצה לרוחק שברה את "שיא העליבות", כאשר הבמאים בקוריאה לא שידרו אף קפיצה בשידור ישיר אלא הסתפקו בהקלטות מאוחרות מאוד, זמן רב אחרי שהתחרות עצמה הסתיימה.

בתחרות עצמה, דווייט פיליפס הוכיח שמגיע לו להיות ברשימת הקופצים הגדולים בכל הזמנים לצד שמות כגון פאוול, לואיס ואיבן פדרוסו. האמריקני זכה בתואר העולמי הרביעי שלו (פאריס 2003, הלסינקי 2005, אוסאקה 2007 ודאייגו 2011) כשזינק למרחק של 8.45 מטרים ושיפר את תוצאת השנה שלו. מיטשל וואט מאוסטרליה זכה במדליית הכסף עם 8.33 מ'. השם המעניין ביותר הוא זה שזכה בארד. נגונידזאשה מאקושה מזימבבואה עתיד להיות אתלט גדול. מאקושה קבע 8.29 מטרים וסיים שלישי. מדובר באצן מהיר מאוד מזימבבואה, שכבר קבע העונה 8.40 מ' בקפיצה לרוחק ו-9.89 שניות ל-100 מטרים. בדאייגו הוא הצליח להגיע עד לחצי הגמר ב-100 מ'. יהיה מאוד מעניין לראות לאן הוא יתפתח בשנה הבאה.

800 מטרים נשים, חצי הגמר
כאשר קסטר סמאניה ניצחה ב-800 מ' באליפות העולם לפני שנתיים בברלין, החלה חרושת שמועות שמדובר למעשה בגבר. סמאניה הושעתה על ידי ה-IAAF עד לבירור זהותה המינית. הדרום אפריקנית נאלצה לעבור בדיקות מעבדה מאוד משפילות עד שהוחלט כי היא אישה ורשאית להמשיך להתחרות. האם כל הסיפור הזה יחזור על עצמו אחרי האליפות בדאייגו? לא בטוח, אבל מה שבטוח שהוא שסמאניה היא המועמדת מספר 1 לנצח בגמר. היום היא העפילה בקלות ל-8 האחרונות בריצה אחרי שעצרה את השעון על 1:58.07 דקות, תוצאת השנה שלה. הרצה מדרום אפריקה פרצה ב-200 מ' האחרונים והצביעה על כך שיש לה עוד הרבה רזרבות. פרט לסמאניה, שלוש רוסיות העפילו לגמר. מדובר באלופת אירופה מריה סאבינובה, יקטרינה קוסטצקאייה ויוליה רוסאנובה. גם ג'נט ג'פקוסגיי עלתה.

תאריך:  02/09/2011   |   עודכן:  02/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
איציק וולף
שלושה בני משפחה אחת ששבו מקטיף מנגו נהרגו בתאונה בצומת עילבון    מוקדם יותר נדרס אדם למוות בכביש החוף ואדם נוסף נהרג בתאונה עם משאית
איציק וולף
שר החוץ הטורקי אחמט דבוטאולו הודיע על הורדת הייצוג המדיני בישראל לדרג של מזכיר שני בלבד    ההסכמים הביטחוניים בין ישראל לטורקיה יושעו    "טורקיה אינה מכירה במצור הישראלי על עזה"    גורמים מדיניים: נבחן משמעויות ההודעה הטורקית
איציק וולף
בעקבות פרסום עיקרי דוח פאלמר בניו-יורק טיימס שינה שר החוץ הטורקי את תוכניותיו ושב לאנקרה    יכנס ב-11:00 מסיבת עיתונאים שבמהלכה יתייחס לסירוב ישראל להתנצל בפני טורקיה ולאולטימטום שהציבה אמש אנקרה בפני ירושלים
שי ניב
הדיון הסתיים לפנות בוקר; השופטים צפויים לפרסם את פסיקתם ביממה הקרובה    השופט רבינוביץ' למתמחים: "עלולים לגרום לחולים למות"    ראש מינהל רפואה במשרד הבריאות, ד"ר חזי לוי: "יש פה סכנת חיים, נקודה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il