חגגנו כבר פסיטבל לדבש ופסיבטל לעץ הזית, עכשיו הגיע תורו של פסטיבל תפוח האדמה. הפסטיבל ייערך במצפה גבולות בחבל הבשור ב-23-25 בדצמבר.
הפסטיבל יכלול "יריד איכרים" של חקלאים ואמנים מהאזור, תחרויות ושעשועונים, הדגמות של הכנת מתכונים על בסיס תפוחי אדמה על-ידי השף שי עשהאל, הפעלות לילדים, סיורים עם טרקטור ועגלה ב"דרך השדות" ובשטחי הגידול החקלאיים של חבל הבשור וצפייה בזריעה ואיסוף של תפוחי אדמה.
ראש המועצה האזורית אשכול, אורי נעמתי, ציין כי חבל הבשור, המכונה "אסם תפוחי האדמה", הוא המקום הטבעי ביותר לעריכת הפסטיבל, בעיצומה של עונת האסיף. מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור מסיימים את השנה הטובה ביותר בכל הזמנים: בחבל הבשור גדלו השנה 180 אלף טון תפוחי אדמה, גידול של 20% לעומת השנה שעברה, מתוכם 75 אלף טון מיועדים ליצוא, חלקם לרשתות המזון המובילות בעולם.
פדיון מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור הגיע השנה לשיא. לדברי נעמתי, בניגוד לתדמית של התפוח האדמה כירק חד גוני יש בעולם כ-3000 זנים שונים של תפוחי אדמה. בחבל הבשור בלבד גדלים חמישים זנים שונים של תפוחי האדמה בעלי תכונות שונות ההופכים אותם מתאימים לבישול, טיגון, לתעשיה ולשימושים אחרים.
ארוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי אחר הצהריים כשבמרכזו שירה בציבור עם הזמרת עינת שרוף. לאחר הופעתה יתקיימו הרקדה, קומזיץ וסיורים לאור הירח.
ביום שישי יערוך השף שי עשהאל סדנאות ללימוד הכנת תפוחי אדמה מוקפצים, מאפה תפוחי אדמה ומרק תפוחי אדמה. המשתתפים בפסטיבל יוזמנו להשתתף בסדרה של תחרויות, ובהן: פיסול בפירה, חידון תפוחי אדמה, קילוף תפוחי אדמה והכנת צ'יפס, אכילת תפוחי אדמה, מילוי משפחתי של שקי תפוחי אדמה וסידורם על גבי משטחים ומשחק היתולי של העברת תפוחי אדמה דרך הבגדים.
הכניסה לפסטיבל חופשית. כל משפחה תקבל שקית של תפוחי אדמה מובחרים "הדוד משה", הגדלים בחבל הבשור. בעלי הצימרים בחבל הבשור נערכו מבעוד מועד לפסטיבל ומציעים חבילות לינה מיוחדות למבקרים שירצו להשתתף בשלושת ימי הפסטיבל.
פרטים על הפסטיבל ועל אפשרויות הלינה ואטרקציות נוספות באזור בטלפון: 1800200104 (שיחת חינם) או באתר האינטרנט
www.negev-tour.co.il.