X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
"לישון עם האויב": מחקר חדש שערכו קבוצת חוקרים מגרמניה מעלה את הסכנות שבחוסר שינה. עיקרן: "השמנה, טיפשות וחולי" המלצת הצוות: שינה של שבע שעות ביום
▪  ▪  ▪

מומחה השינה מגרמניה, פרופסור יורגן זוליי, טוען במחקרו האחרון כי מחסור בשינה גורם לשלוש תופעות מרכזיות: "טיפשות, חולי והשמנת יתר".
לשיטתו, המחסור בשינה "גורם לטיפשות בגלל הפגיעה במערכת הזיכרון. הוא גורם לחולי משום ששינה מועטה יכולה להשפיע לרעה על תפקוד הלב, על מחזור הדם ועל פעילות הקיבה - ויכול לגרום להשמנה משום שבשעת השינה גוף האדם משחרר הורמון שמפחית את התיאבון".
"אם תהליך שחרור ההורמון משתבש, בשל מחסור בשעות שינה מלאות, אנו מרגישים רעבים יותר - מה שגורם לכולנו לפנות היישר למטבח", אומר פרופסור יורגן זוליי מאוניברסיטת ריגינסבורג. לדבריו, "המתכון הנכון לחיים בריאים כולל שבע שעות שינה".
כמה עצות לשינה טובה:
מי שבכל זאת מתקשה להירדם בשעות הלילה, מוזמן לעיין ב"תשע עצות לשינה טובה", בהמלצת צוות "מעבדת השינה" בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל:
1.זמן מיטה - אין להישאר זמן רב במיטה. יש להגביל את הזמן בו מבלים במיטה אך ורק לשינה כדי למנוע למידה של "אל-שינה". יש לצאת מהמיטה אם מתעוררים ולחזור אליה רק כאשר מוכנים לישון.
2. אין לכפות שינה בכוח - ככל שמתאמצים יותר להירדם, כן רמת העוררות גוברת והשינה מתרחקת. דורות של בני אדם שסבלו מאל-שינה ספרו כבשים, במטרה שלא לחשוב על השינה. אם קיימת נטייה להירדם מול הטלוויזיה ומתקשים להירדם במיטה, כדאי להיכנס למיטה לצפות בטלוויזיה, ולהתקין שעון שיכבה את הטלוויזיה כחצי שעה לאחר מכן
3.יש לסלק שעון חדר השינה - תקתוק השעון ובוהק הספרות הזורחות בחדר השינה, עלול להרחיק שינה גם מבני אדם שלא סובלים מנדודי שינה, כל שכן מאדם המתקשה להירדם.
4.פעילות גופנית - אחת הטעויות הנפוצות בקרב בני-אדם הסובלים מאל-שינה, היא ביצוע פעילות פיזית מאומצת ממש לפני השינה. יש לזכור! פעילות גופנית מגבירה את רמת הערנות, לכן, יש להימנע ממנה בשעות הערב המאוחרות. כמובן שישנה תועלת בפעילות גופנית סדירה, אך היא חייבת להתבצע לפחות שעתיים לפני מועד השינה.
5. יש להימנע מקפה, ניקוטין ואלכוהול לפני השינה - קפה בדומה לניקוטין, הינו חומר מעורר הגורם ליקיצות משינה. הסיבה שאלה הרגילים לשתות קפה אינם חשים בהשפעתו המיידית היא, שלא הקפאין מעורר, אלא תוצרי הפירוק שלו. לכן קפה מתחיל להשפיע על השינה רק כעבור שעה. לאלכוהול ישנה השפעה מרדימה, ולכן אדם השותה לפני השינה כוסית קוניאק או וודקה, חש מנומנם ונכון לשינה. אך לאחר שהאלכוהול התפרק בגוף, לתוצרי הפירוק שלו יש השפעה מעוררת. לכן בני-אדם רבים המשתמשים באלכוהול כדי להירדם, מוצאים עצמם ערים באמצע הלילה, מבלי יכולת להירדם שנית. מאחר שאלכוהול גם מדכא את פעילותו של מרכז הנשימה במוח, קיימת סכנה ממשית שאלכוהול יחמיר את מצבם של בני-אדם הסובלים מדום נשימה בשינה.
6. יש להקפיד ללכת לישון ולהקיץ בשעות קבועות- ישנה חשיבות רבה לסידרן של שעות השינה ושעות היקיצה. בני-אדם רבים לא יתקשו להירדם אפילו אם ייכנסו למיטה בשעה שונה מדי יום. אצל בני-אדם הסובלים מנדודי שינה, אי-סדירות בשעות השינה ובשעות היקיצה שלהם, עלולה להחמיר את הפרעות השינה. דוגמה לכך היא "אל השינה של מוצאי שבת". בני-אדם מתלוננים עליה גם אם אין הם סובלים מאל-שינה כרונית. בני-אדם המתלוננים על קשיי הירדמות במוצאי שבת מבלים במסיבות ליל שישי עד השעות הקטנות של הלילה. לכן בשבת הם ישנים עד שעות הצהריים המאוחרות, ומתקשים להירדם במוצאי שבת. כמובן כתוצאה מכך היקיצה ביום א' לקראת שבוע עבודה חדש, כרוכה בקשיים ובמאמצים רבים.
7. יש להקפיד שלא לאכול ארוחה כבדה לפני השינה - מומלץ לאכול פחמימות וחלבונים, אך לא שוקולד או כמויות גדולות של סוכרים. כמו כן אין לשתות כמות גדולה של נוזלים לפני השינה. אם אתה מקיץ בלילה, אין לרוץ למקרר - זה עלול להפוך להרגל!.
8. לא כדאי לישון במשך היום - אם כי אין כל רע ב"שלף שטונדה" או ב"סייסטה". בני-אדם הסובלים מאל-שינה עלולים בגלל המותרות של שנת אחה"צ, לסבול מקשיי שינה חמורים מאלה בלילה.
9.שמירה על עירנות רצופה ביום - מגבירה את הצורך בשינה בלילה, ולכן מקילה על ההירדמות.

תאריך:  01/11/2005   |   עודכן:  02/11/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אור אריה
אלופת אירופה נמצאת בעיצומן של ההכנות לקראת המשחק הראשון ביורוליג מול סופוט ביום חמישי    סולומון החולה לא התאמן, אך ישחק    הפולנים יגיעו מחר אחה"צ    עוד מדן שמיר: "על הנייר הם לא קבוצת פיינל-פור"
אור אריה
אחרי קאמבק גדול בדקה האחרונה    הפועל עדיין בתמונת הסיכויים לשלב הבא    האטן ורוברטס בלטו    שלשת ניצחון לאפיק ניסים ברוסטוב, ניצחון גם לליאור ליובין
שלומי דיאז
התנגשו ברכבם באוטובוס    נפטרו מפצעיהם בבית החולים    התאונה עקב נסיעה ברמזור אדום
עומר שיקלר וסוכנות איי.פי.
הנגיד האמריקני, אלן גרינספן, ממשיך במדיניותו של העלאה מדודה ושקולה של הריבית במטרה למנוע את התפרצות האינפלציה    אנליסטים: יעלה את הריבית עוד פעמיים לפני פרישתו מהבנק הפדראלי
יוסי עבדי
"רב-מכר בסגנון אירני": יריד ספרים בפרנקפורט כולל ביתן אירני המציע, לכל הדורש, את מיטב הספרות האנטי-ישראלית    הפרסומים האנטישמיים שבים ומציגים את היהודים כזוממים להשתלט על העולם, נוטלים חלק גלוי או נסתר בכל אירוע או משבר בינלאומי, וכמי שמהווים איום וסכנה לעולם כולו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il