במערכת הביטחון החליטו להעלות את רמת הכוננות בגבול הצפון ובאיזור הר דוב וחוות שבעא. ההחלטה על הגברת הכוננות התקבלה בפיקוד הצפון בימים האחרונים, והחל מאתמול (ד', 2.11.05) הוצאו כל הכוחות הלא-חיוניים מהמוצבים הקדמיים.
גורמי צבא אמרו ל-Nfc, כי אתמול הוחלט להעלות את רמת הכוננות והמוכנות במוצבי הר דוב על-רקע סיום הרמדאן וההסלמה בשטחי יהודה שומרון ועזה. הם ציינו, כי בנוסף קיים מידע מודיעיני לפיו החיזבאללה עשוי לפעול ולתקוף את המוצבים. במערכת הביטחון מציינים, כי החיזבאללה נטה בעבר לפעול נגד ישראל הן לשם הזדהות עם הפלשתינים והן כדי לתמרצם לבצע פיגועים.
בצה"ל ציינו, כי במוצבים הקדמיים נשארו רק הלוחמים והחיילים תומכי הלחימה. חיילי מיפקדה וכן חיילות הועברו למוצבים אחוריים יותר. בשעות הערב ירו סוללות תותחי צה"ל לעבר שטחים בדרום לבנון ירי הרתעתי ומטוסי צה"ל הגבירו את סיורייהם בשמי הצפון.
במסגרת העלאת הכוננות ביצעו כוחות צה"ל שורה של פעולות לסיכול פעולות החיזבאללה. הועברה מחאה ואזהרה לשלטונות לבנון וגם הממשל האמריקני התבקש לפעול כדי ללחוץ על סוריה ולבנון לרסן את החיזבאללה.
ב-7.5.05 נהרג סמל ראשון דניס למינוב (21) מבת ים, חייל בסיירת אגוז, במהלך חילופי האש עם ארגון החיזבאללה. בחודש ינואר
נהרג קצין צה"ל, סרן שרון אלמקיאס, בן 23 מעתלית, ממטען חבלה שהופעל לעבר רכב ה"האמר" הצבאי בו נסע.