"שנת 2006 צפוייה להיות שנת שיא בהצבת כוורות לצרכי האבקה והפרייה. זאת עקב ההכרה ההולכת וגוברת בעדיפות הדבורה לביצוע האבקה המהווה תנאי הכרחי להפרייה", כך העריך שמשון הרלינגר, סמנכ"ל ייצור ופיקוח במועצת הדבש, במסגרת הכנס השנתי ה-13 לזכרו של אל"מ זוריק לב ז"ל, שהתקיים בקרייה החקלאית בנושא האבקת דבורים.
ד"ר ארנון דג, חוקר בתחום האבקה במינהל המחקר החקלאי, ציין כי ניכרת עלייה דרמטית בצריכת הכוורות להאבקה, בעיקר בשל הגדלת שטחי השקדים והאבוקדו, וכן בגין הגידול הניכר בגידולי הפלפל במבנים בערבה, וההוכחה כי לדבורת הדבש יש השפעה דרמטית על איכות ויבול הפלפל הגדל בתנאים אלו.
ד"ר דג הוסיף, כי תחשיב כלכלי שנערך לאחרונה מצביע, כי ייצור חקלאי בענפי הצומח, בשווי של כמיליארד ש"ח בשנה, תלוי בדבורות הדבש לצורך האבקה ונשיאת פרי. ערך זה גבוה פי 30 לערך מתרומת הדבורים בייצור דבש בישראל.
להערכת מועצת הדבש ידרשו השנה כ-60,000-70,000 כוורות להאבקה לסדר גודל של כ-450,000 דונם גידולי שדה ומטעים ברחבי הארץ. בימים אלו נפתחת עונת האבקה, ובהמשך תתקיים פעילות בכ-20 גידולים שונים כגון אבטיח, מלון, פלפל, תפוחים, אבוקדו, תות שדה, חמניות, קיווי ועוד.