X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אבו מאזן נכנע ללחץ מצד מקורביו היום הוא מבהיר: "אם לא יתאפשר קיום הבחירות בירושלים, כל הפלגים מסכימים שיש לבטל את הבחירות" הטקטיקה: להאשים את ישראל
▪  ▪  ▪
סימני לחץ: לפני שבועיים אמר יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, כי רק "מותו" יכול להביא לדחיית הבחירות לפרלמנט הפלשתיני. היום (ב', 2.1.06) הוא כבר נשמע אחרת. הלחץ, כנראה, עושה את שלו. במסגרת סיור שקיים היו"ר בדוחא שבקטאר, ממשיך לבסס אבו מאזן את "הפרצה" שתאפשר לו לדחות את הבחירות: "אם לא יתאפשר קיום הבחירות בירושלים, כל הפלגים מסכימים שיש לבטל את הבחירות".
דבריו של אבו מאזן באים בהמשך ללחץ גדול שמופעל עליו מצד בכירי תנועת הפת"ח. מקורביו של היו"ר חוששים מהתעצמות כוחו של ארגון החמאס, ודורשים עתה את דחיית הבחירות בכדי למנוע את "קריסת התנועה".
ממשלת ישראל, טרם הצהירה סופית את עמדתה באשר להשתתפות תושבי מזרח ירושלים בבחירות המתוכננות ל-25 בינואר 2006. בכירים ישראלים התנגדו בעבר לקיום הבחירות בירושלים על-רקע השתתפות החמאס. "לא ניתן יד להתחזקות ארגון הטרור מתוך שטח ריבונות ישראל", אמרו לאחרונה פקידים בכירים במשרד ראש הממשלה.
נביל שעת', ראש מטה הבחירות של הפת"ח, אמר הערב כי "דחיית הבחירות, אם תהיה, לא נולדה מתוך החשש להפסיד לארגון החמאס". לדבריו, "אנו חייבים לפעול לחיזוק התנועה בכל כוחנו".
ועם זאת, הקולות בתנועה הנחלשת אינם אחידים. בעוד אבו מאזן לא דוחה את אפשרות לשינוי מועד קיום הבחירות, מצהיר מוחמד דחלאן כי "התנועה מתנגדת בכל תוקף לדחייה". דחלן טוען כי אין שחר לטענות בדבר החשש מהתחזקות החמאס. "תנועת פת"ח אף פעם לא ברחה מהעימות הקשה, אז איך היא תברח היום ממערכת הבחירות והקמת המוסדות הלאומיות על בסיס דמוקרטי", הוא אמר.
סוכנויות הידיעות הפלשתיניות דיווחו הערב כי דחלאן הבהיר במהלך כינוס שנערך באוניברסיטת "אל-קודס אל-מפתוחה" בח'אן יונס, כי "כל חברי התנועה חייבים להתאחד כדי לנצח את כל הפלגים הפלשתינים".
גם אם לא בפני המצלמות, ראשי התנועה בלחץ. עכשיו, אולי יותר מתמיד. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה הפלשתינית שארגון החמאס עתיד להתחזק בזירה הפוליטית באופן העשוי לאיים על מעמדה של תנועת הפת"ח בקרב הציבור הפלשתיני, ולקחת חלק פעיל בשלטון. בכירים בצמרת התנועה לוחצים וטוענים: "הדחייה בלתי נמנעת. הפילוג רק יביא לקריסה"
בפת"ח חוששים - בישראל נערכים
וכך, לא רק בפת"ח חוששים מהתחזקות החמאס. כבר אמש (01.01.06) החל לפעול צוות בינמשרדי, אשר עתיד לגבש את עמדת ישראל למקרה שחמאס ישתלט על הרשות הפלשתינית על-רקע הבחירות הקרבות לפרלמנט. בראש הצוות יעמוד יועצו הקרוב של ראש הממשלה, דב וויסגלס, ויהיו חברים בו נציגים של מערכת הביטחון, השב"כ ומשרד החוץ.
לצד אלה החוזים את תחילת הסוף של תנועת הפת"ח, ישנם גם אנשי תקשורת פלשתינים, הסוברים כי דווקא קיום הבחירות במועדן צריך להיות אינטרס של אבו מאזן. "אם ידחו את הבחירות בחצי שנה, או שנה, הכאוס רק יגדל. השחיתות תישאר אותה השחיתות. אני חושב שדווקא בעיות הפנים שיש בתנועה - מחייבות את קיום הבחירות כמה שיותר מהר", טענו היום בכירים בתקשורת המקומית.
תאריך:  02/01/2006   |   עודכן:  02/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר שיקלר
בחדשות ערוץ 2 נחשף כי ישראל מתכננת הינתקות מהכפר רג'ר הנמצא על גבול ישראל לבנון, כאשר חלקו הצפוני פתוח ללבנון
אסף גדות
יצרנית המכוניות Nissan משלבת את קונסולת המשחק XBOX 360 במכונית קונספט חדשה אותה תציג בתערוכת המכוניות בדטרויט
עידן יוסף
תלמידי החינוך העצמאי הושבתו אתמול מלימודים    הסיבה: חוסר מימון למערך ההיסעים    היום נכנסת השביתה ליומה השני    יו"ר החינוך העצמאי מכנס את המנהלים לישיבת חירום ומוחה: זוהי רדיפה
נוה יוסף
כתב אישום כולל 14 אישומים כנגד רמזי צאלח    הצליח להסתנן דרך גדר הרצועה ונתפס בקיבוץ ניר-עם כשברשותו חגורת נפץ, רימונים ורובה
אסף גדות
מלכת אנגליה העניקה את תואר האבירות CBE לג'ונתן איב, המעצב הראשי של חברת Apple, על עבודתו במוצרי iPod ואחרים של החברה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il