חומצת השומן "אומגה 3" ידועה בתרומתה לבריאות הלב והעורקים. אולם מחקר שנערך על-ידי רופאים מאוניברסיטת פיטסבורג שבפנסילבניה מגלה, כי בנוסף לכך, החומצה (אותה מכילים דגים ופירות ים) תורמת לשיפור ההומור האישי ומעכבת מצבים של דיכאון ואימפולסיביות. במחקר השתתפו 106 מתנדבים.
חומצות האומגה 3 היו עד כה ידועות בעיקר בזכות יכולתן "לנקות" את העורקים ולמנוע התקפי לב. על כן, איגוד הלב האמריקני (American Heart Association - AHA) ממליץ מזה שנים לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע במטרה למנוע מחלות לב.
אולם מחקר שהוצג בכנס ה-46 של החברה הפסיכוסומאטית האמריקנית חושף השפעות נוספות של חומצות האומגה על ההתנהגות ועל הנפש האנושית. מדענים בדקו אנשים בריאים, ומן הבדיקות עלה כי הנבדקים בעלי רמה נמוכה יותר של חומצות אומגה 3 הציגו יותר סימפטומים של דיכאון, פסימיות ואימפולסיביות. הנבדקים בעלי רמות גבוהות של החומצה הציגו סימפטומים הפוכים.
ניתן למצוא ריכוזים של חומצת אומגה 3 בדגים כמו סלמון, סרדינים, מרלוז, טונה וארינג. על-מנת לשמור על רמה גבוהה של החומצה, מומלץ לבשל את הדגים בתנור או על האש. מקורות נוספים הם דגנים ואגוזים.