במסמך עולה כי בעת האחרונה ירד מספר הרשויות המקומיות והמועצות הדתיות המלינות את שכר עובדיהן. עם זאת, תופעת הלנת השכר עדיין קיימת במספר לא מבוטל של רשויות מקומיות ומועצות דתיות. בימים אלו ההסתדרות מאיימת בהשבתת המשק, והגורמים הנוגעים בדבר מתדיינים בבית-הדין הארצי לעבודה.
להלן נתונים על הלנת השכר ברשויות המקומיות לפי החלטת בית-הדין הארצי לעבודה מ-18 בפברואר 2007:
- ל-10 מתוך 254 רשויות מקומיות יש חוב שכר לעובדיהן של ארבעה חודשים ומעלה;
- הלנת השכר הארוכה ביותר היא בטייבה – 24-10 חודשים; בירכא, בעראבה ובבאקה אל-ע'רביה-ג'ת הלנת השכר נמשכת 10-9 חודשים.
- ל-5 רשויות מקומיות יש חוב שכר של שלושה חודשים לעובדיהן;
- ל-20 רשויות מקומיות יש חוב שכר של חודש-חודשיים לעובדיהן;
- ל-72 רשויות מקומיות יש חובות לקרנות פנסיה, לקרנות השתלמות ולקופות גמל, וסכומן המצטבר הוא כ-246 מיליון ש"ח.
לפי נתוני משרד הפנים, חובות השכר של הרשויות המקומיות לעובדיהן מסתכמים בכ-83.7 מיליון ש"ח.
להלן נתונים על הלנת השכר במועצות הדתיות נכון ל-18 בפברואר 2007:
- ל-5 מתוך 133 מועצות דתיות יש חוב שכר לעובדיהן של שלושה חודשים ומעלה; הלנת השכר הארוכה ביותר היא במועצה הדתית נס-ציונה – מאז ינואר 2006.
- ל-8 מועצות דתיות יש חוב שכר של חודש-חודשיים. באיגודי ערים לשירותי כבאות והצלה מדווח על חוב שכר חלקי בפברואר 2007 באזור אילת.
נוסף על כך, לפי ההסתדרות החדשה, בנובמבר 2006 היו חובות של כמה חודשים לקרנות באיגודי ערים לשירותי כבאות והצלה באשקלון, בבית-שמש ובגליל המערבי.