עם תום חגיגות בר המצווה לטעם העיר בשנה שעברה, החליטו מארגני האירוע הגדול ביותר בישראל, המושך אליו מאות אלפי מבקרים (כ-500,000 איש) להתחיל במסורת חדשה ולקיים את טעם העיר ה-14 בחוף הים בחיפה.
שוק האוכל טעם העיר הינו פסטיבל האוכל השני בגודלו בעולם והגדול ביותר בישראל.
כבכל שנה יארח טעם העיר מסעדות מובילות ודוכני מזון, שימכרו מנות במחיר שווה נפש ובהם מוצרי מזון אורגניים, גבינות ממחלבות בוטיק, פירות וירקות אקזוטיים, דברי מאפה ולחמים, תבלינים, מאכלי עמים, דגים, בשרים מחוות גידול בצפון הארץ, יינות, שוקולטריים, קונדיטורים, מיצים טבעיים ועוד.
בימים אלו החלו ההכנות לשוק האוכל של המדינה ומהמארגנים נמסר כי חברות מזון ומסעדות רבות כבר הביעו התעניינות והתלהבות להשתתף.
ישראל גולדשטיין מנכ"ל רשת העיר: "החלטנו השנה לפתוח במסורת חדשה ולקיים את טעם העיר - שוק האוכל של המדינה בעיר חיפה. אנחנו שמחים מהאפשרות לחשוף מסעדנים ויצרני מזון לקהל הישראלי חובב האוכל והגורמה, השנה יתארחו בטעם העיר משקים ובוטיקי מזון מצפון הארץ. אנו יוצאים לדרך עם כל השותפים הוותיקים שלנו, העיר חיפה המארחת אותנו מאפשרת לנו לפרוץ גבולות חדשים כמו הארכת האירוע אל תוך הלילה. בחרנו לקיים את טעם העיר עם היציאה לחופש הגדול כאירוע הפותח של הקיץ מול חוף ימה הפסטוראלי של חיפה".
השנה מושקעים כחמישה מיליון שקלים באירוע שמופעל על-ידי עיתון העיר וייערך במשך שלושה לילות (30 ביוני-2 ביולי) בחוף הים בחיפה. האירוע מאובטח על-ידי מערך כוחות אבטחה וביטחון.
טעם העיר יונגש לנכים. חניונים יועמדו לרשות הציבור לאורך חוף ימה של חיפה ובמת"מ. קווי רכבת מיוחדים יועמדו לרשות הציבור לתחנת חוף הכרמל. מחירי מנות - 25-20 שקלים.
מפיק ראשי: ליאת שמר - סמנכ"ל פיתוח העיר;
מפיקים: אלי לוי, הרלינג-וינברג, עיריית חיפה;
יחסי ציבור: מורן מאיר.