קירות מסדרונות בית הספר לתקשורת של המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון לבשו לאחרונה מראה חדש, עם הצבת תערוכת קבע - "העורך יחליט...", קרוב ל-60 עמודי שער של עיתונים יומיים, המתארים אירועים בולטים בתולדות המדינה ואף אירועים בינלאומיים מיוחדים שקרו ב-80 השנים האחרונות.
במקום המכובד, הראשון, מופיע הגיליון הראשון של "דבר" מיום 1 ביוני 1925. במאמר המערכת, הפרוס על כמחצית מן העמוד הראשון, כותב ברל כצנלסון, עורך העיתון: "מה פשוטה, נקלה הייתה האפשרות של קשרים בין חבר לחבר, בין חבר ל'מוסד', בעוד היינו מעטים. מה נקל היה לשליח הציבור לעשות דרכו ברגל או בחמור ולעבור את כל נקודות העבודה, להביא לידי ב(י)רור את השאלות העומדות על הפרק ולהפעיל את הציבור המשפחתי הקטן. ומה נשתנו מאז פני הדברים? שונו המספרים, המרחקים, השטחים. נשתנה אופי הפעולה הציבורית והמשקית, והפרובלמות עצמן נעשו כל-כך מורכבות".
לצדו תלוי גיליון מעריב מיום 16 באפריל 1949, המדווח על העלאת עצמות חוזה המדינה הרצל: "ברעם תותחים ובצפירות הצי מקבלת חיפה את פני המטוס המעלה את עצמות הרצל". ב-12 באפריל 1961 מדווח מעריב כי רוסיה שלחה אדם לחלל, וכי "מצבו של שייט היקום מאיור גאגארין טוב מאוד". בין המאורעות ההיסטוריים - דיווח על פלישת צבא רוסיה לצ'כיה, והדחת גורבצ'וב משלטון ברית המועצות. בגיליון "דבר" מיום 7 בנובמבר 1968 מדווח על בחירתו של ניקסון לנשיא ארה"ב, ולצדו - "ישראל היום" 40 שנה מאוחר יותר, עם "עידן אובאמה". גיליון "חרות" מיום 1 ביוני 1962 מדווח על תליית אדולף אייכמן, וב-7 במרס 1968 נכתב: "ישראל אבלה על 69 אנשי 'דקר'". חודש לאחר מלחמת ששת הימים, נכתב ב-17 ביולי 1967: "אחרי מלחמת בזק - חתונת בזק: יעל דיין מתחתנת". תמונתו המפורסמת של הצלם דוד רובינגר, בה מופיע חייל בכותל המערבי אחרי הכיבוש ב-1967, אף היא מופיעה בתערוכה. מעריב, 3 בנובמבר 1993: רוני מילוא ניצח את אביגדור קהלני בתל אביב; ומהפך בירושלים עם ניצחונו של אוהד אולמרט", זאת לאחר 28 שנות כהונה של טדי קולק.
הגיליונות הנוגעים לאירועים ישראלים מחולקים בין אירועים פוליטיים, צבאיים ודיפלומטיים, מאז הקמת המדינה. התערוכה כולה מסודרת על-פי נושאים שונים: אירועים היסטוריים - ישראלים ובינלאומיים, נפילות משטרים, גיליונות המתארים מערכות בחירות שונות ותוצאותיהן במישור הארצי והמוניציפלי, מלחמות, הסכמי שלום, ולבסוף - פטירות של אישים בולטים בישראל, דוגמת ראש הממשלה לוי אשכול, הנשיא יצחק בן-צבי, מנחם בגין, ואף רצח יצחק רבין.
הגיליונות הם תרומת פרופ' אלכסנדר בליי, מבכירי המרכז האוניברסיטאי ופרופסור אורח באוניברסיטת נוטרדאם במדינת אינדיאנה, ארה"ב, בעבר יועץ ראש הממשלה. "גדלתי בבית שהייתה בו הערכה רבה למילה הכתובה: אבי המנוח היה עורך עיתון יהודי בוורשה לאחר המלחמה, ואף סבי כתב בעיתונות יהודית. בכל אירוע משמעותי שחוויתי כילד, נער ובוגר, שמרתי גיליון מאותו אירוע היסטורי. אני שמח שאני יכול להעמיד את האוסף לתועלת הציבור וללימוד הדורות הבאים".
פרופ' יואל כהן, ראש בית הספר לתקשורת ואוצר התערוכה: "העמוד הראשון של העיתון הוא החלק הכי חשוב, הכי נקרא, ומה שמכריע את הקונה לקנות את העיתון. במסגרת תוכנית הלימודים, אנו שואפים לאזן בין הצד האקדמי לצד המקצועי. התצוגה משקפת את הדגש המקצועי שמאפיינת את תוכנית הלימודים במסלול העיתונות הכתובה, וכך אנו פועלים גם בשאר מסלולי הלימוד - פרסום ויחסי ציבור, קולנוע וטלוויזיה, ותקשורת דיגיטלית".