חברת סוגת, הנמנית על החברות המובילות בתחום המזון, לראשונה חתמה על הסכם יצוא סוכר, היעד הראשון לייצוא הסוכר המזוקק -מרוקו. בשלב הראשון תייצא החברה 100 טונות של סוכר בשווי של כ-80 אלף דולר. בשנת 2009 שוק הסוכר בישראל עמד על כ-350 מיליון דולר כאשר נתח השוק של סוגת עמד על כ-77%. בהמשך תייצא החברה קטניות לאירופה כאשר היעדים הראשונים הינם אנגליה וצרפת.
בית הזיקוק החדש בקריית גת, אשר הושק ביוני 2009, לאחר למעלה מ-20 שנה של הפסקת ייצור סוכר בישראל, הינו בעל כושר ייצור של כ-400 אלף טון סוכר בשנה אשר מזוקק ונארז במפעל סוגת ומשווק ברשתות השיווק בארץ. כעת, בנוסף לשיווק המקומי, לראשונה סוגת תייצא את הסוכר מעבר לים כאשר היעד הראשון הינו מרוקו עם סימון כחול לבן MADE IN ISRAEL.
דיויד פרנקלין, יו"ר ובעלים - סוגת: "לאחר השקעה רבה בהקמת בית הזיקוק החדש והחזרת ייצור הסוכר לישראל, אני שמח וגאה על האפשרות שנפתחה בפנינו לייצא לראשונה את הסוכר המזוקק בארץ. העובדה כי סוגת החלה בייצוא ראשון של סוכר מעידה על כך כי יש תמיד לאן לשאוף ולאן להתפתח וכי מדובר בנדבך נוסף בהתפתחותה של החברה. אני בטוח כי זוהי רק ההתחלה ובהמשך נגיע למקומות נוספים ברחבי העולם".
אודות סוגת
סוגת החברה מובילה בתחומה בארץ וכחלק מקונצרן בינלאומי הוקמה בראשית שנות ה-50 ויש בכוחה של החברה לרכוש ולייבא מוצרים באיכות ללא פשרות ובמחירים אטרקטיביים.
סוגת מיצבה את עצמה כבר מההתחלה כחברה מובילה בארץ בתחום הסוכר. בעזרת השקעות גדולות בציוד מתוחכם ובמערך השיווק שומרת סוגת על יתרונה גם כיום. מפעל סוגת נמצא על שטח של כ-100 דונם באזור התעשיה של קריית גת ותחומי הייצור העיקריים שלה הם סוכר, קטניות ואורז.
לאחר שהופסק ייצור הסוכר בשנת 1983 מטעמי חוסר כדאיות לגידול סלק סוכר עם הקמת בית זיקוק בקריית גת, הוחזר הייצור לישראל ביוני 2009. בבניית בית הזיקוק שבנייתו החלה בשנת 2006 הושקעו כ-250 מיליון שקלים. בית הזיקוק החדש בקריית גת הינו בעל כושר ייצור של כ-400,000 טון סוכר בשנה וקיימת אפשרות להגדיל את הייצור עד ל-600,000 טון סוכר בשנה.
פרט לבית זיקוק הסוכר, באתר סוגת בקריית גת ישנם שני מפעלים נוספים: מפעל האורז ומפעל הקטניות.