בסוף חודש יולי (25-29 ביולי), תתקיים, זו הפעם הראשונה בישראל, תחרות שמן זית כתית בינלאומית - TerraOlivo 2010. בכל העולם מתקיימות רק 8 תחרויות בסדר גודל וברמה כזו.
תחרות TerraOlivo 2010 תמצב את ישראל כמובילה בתחום שמן הזית בעולם ותהווה נדבך מרכזי לקידום תחום שמן הזית בארץ.
התחרות תתקיים במלון ענבל בירושלים, אשר נבחר להיות המארח הרשמי של התחרות, בשל מיצובו הגסטרונומי הגבוה והמקצועיות של צוות מזון ומשקאות, לצד הניחוח הבינלאומי ואיכותו המלונאית הגבוהה. אירועי התחרות יכללו שלושה ימי שיפוט (27-25 ביולי); אירוע גאלה בו יוכרזו הזוכים ויחולקו הפרסים (28 ביולי בשעה 19:00), כינוס בינלאומי מקצועי בנושא מהפכת שמן הזית בישראל - איכות, קולינריה ובריאות, שיכלול גם סדנת טעימות שמן זית (28 ביולי בין 8:30 ל-17:00); וארוחת טעימות יוקרתית לקהל הרחב (29 ביולי).
בתחרות ישתתפו מאות מותגי שמן זית כתית - מותגי שמן הזית המובילים בעולם (מספרד, איטליה, יוון, ארה"ב - קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל ועוד) וכן מרבית המותגים המוכרים והמובילים בשוק שמן הזית הישראלי. צוות השופטים ימנה כ-30 טועמי שמן זית מהחשובים בעולם וטועמי שמן הזית המובילים בישראל. עוד ייטלו חלק באירועי התחרות עיתונאי תיירות ודמויות מפתח בתעשיית שמן הזית, הגורמה וסגנון חיים מכל העולם, וכן יצרנים מובילים, אנשי מקצוע ועיתונאים ישראלים.
במסגרת התחרות יתקיים ב-28 ביולי, כינוס מקצועי, ראשון מסוגו ורמתו - "מהפכת שמן הזית - איכות, קולינריה ובריאות", בניהולו המקצועי של דר' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, האוניברסיטה העברית. הכינוס, המיועד לקהל המקצועי - מגדלים, משווקים, קניינים של רשתות שיווק, תזונאים ודיאטנים, שפים ומסעדנים וכן עיתונאי מזון, יכלול בחלקו הראשון הרצאות מפי מרצים מכל העולם, אשר יציגו לציבור את חזית המהפכה התעשייתית, השיווקית והבריאותית הקשורה בשמן הזית. בחלק השני של הכינוס תתקיים לראשונה בישראל, טעימה מודרכת ראשונה מסוגה של מבחר שמני זית כתית מעולה מישראל, אשר תונחה על-ידי פאנל מומחים מהעולם.
את אירועי התחרות תנעל ארוחת טעימות יוקרתית ומפוארת שתתקיים ב-29 ביולי. ברי המזל אשר יזדרזו להזמין מקומות לאירוע קולינרי יוקרתי זה (הארוחה מיועדת ל-60 איש בלבד), יזכו לטעום ממנות העילית של שף איציק ברק, שף מלון ענבל הירושלמי.
חיים גן - איש הענבים (מיוזמי ומארגני התחרות): "בשוק העולמי והמקומי יש מאות מותגי שמן זית. כמו בכל תחום, ובמיוחד בשמן הזית, בשל רגישותו הרבה, נדרש ידע רב בכדי לדעת להעריך אותו נכונה. TerraOlivo באה לעשות סדר בתחום ולתת לצרכן את הידע והכלים הבסיסיים לבחירת שמן הזית שלו".
לפרטים ולהרשמה לערב הגאלה, לכינוס ולארוחת הטעימות: מלון ענבל, ריטה 02-6756692,
www.inbalhotel.com; איש הענבים 03-5180533, 054-6522655.