מכשיר חדש מאפשר זיהוי חידקי סלמונלה וליסטריה במזון בתוך יממה.
לזמן הזיהוי הקצר חשיבות עליונה למניעה מראש של הרעלות.
מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות מיקרוביולוגיות במזון ופיקוחים סניטריים, הכניסה לשימוש מכשיר יחודי המאפשר זיהוי המצאות חידקי סלמונלה וליסטריה במזון בתוך יממה. לזמן הזיהוי הקצר חשיבות עליונה על מנת למנוע הרעלות לפני שהן מתרחשות. המזיקים נעשה בשתי שיטות שונות: באמצעות ד.נ.א או חלבונים.
על פי תקנות משרד הבריאות מחויבים גופים המספקים מזון לבצע בדיקות שגרתיות של המצאות חידקי סלומנלה וליסטריה. כיום תהליך הזיהוי של החידקים נמשך חמישה ימים וקבלת תשובה ודאית שלושה ימים נוספים. המשמעות היא שגילוי החידק נעשה במרבית המקרים לאחר שהאוכל כבר נאכל והנזק נגרם.
בשיטה החדשה תנתן התרעה מידית על המצאות החידקים המזיקים במזון וכך יוכלו גופי ההסעדה: חברות קייטרינג, מטבחים מוסדיים, מפעלי תעשיה, מלונות או אולמות שמחות לעצור את הכנת המזון ולהמנע מסיכון חייהם של הסועדים, תביעות משפטיות ונזקים כלכליים כבדים.
אתר מעבדת בקטוכם באינטרנט:
www.bactochem.co.il