שמן זית כתית מעולה (extra virgin) יכיל עד 0.8% חומצות שומן חופשיות בערך של בהשוואה ל-1% עד כה.
שמן זית כתית (virgin) יכיל עד 2.0% אחוז חומצות שומן חופשיות. שמן שרמת חומצות השומן החופשיות בו תעלה על 2.0% לא ישווק כשמן כתית למאכל אלא יופנה לזיכוך או ישווק כשמן כתית למאור. שינוי הגדרות אלה נשלח בימים אלה למועצת הזיתים בישראל על-ידי הארגון הבינלאומי לשמן זית.
לדברי גדי הורביץ סמנכ"ל מועצת הזיתים בישראל, מועצת הזיתים תבצע בדיקות איכות השמנים המשווקים על-ידי היצרים על-מנת להבטיח איכות המוצר כנדרש על-פי הוראת המועצה. כמו כן תפנה המועצה לועדת התקינה לשמנים צמחיים במכון התקנים, כדי שהתקן הישראלי יותאם להחלטות ארגון השמן הבינלאומי.