מתכון סופגניות ריקוטה-הוכן על-ידי השף טל כהן
חומרים להכנת הבצק - 30 סופגניות:
1/2 כוס קמח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
300 גרם מים
כף שמרים יבשים/חצי שקית שמרית
לבלילה:
1/2 קילו גבינת ריקוטה של "מחלבות גד"
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
מערבבים היטב
הכנה:
לשים היטב את כל החומרים של הבצק וישר מתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ.
רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80-100 ס"מ. מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין אחד לאחד- על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ). לאחר מיכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה ואז חורצים עם כוס עיגולים.
מרתיחים שמן קנולה וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).