"דגי תנובה" הודיעה כי החלה בייצוא ממגוון מוצריה לארה"ב, באמצעות חברתTNUVA USA. הייצוא יכלול דגים קפואים ומעדני דגים (כבושים, מעושנים, סלטים) תחת המותג "דגי תנובה", שיהיו זמינים מעתה בשלב ראשון בקהילות היהודיות בחוף המזרחי ובהמשך בפריסה נרחבת ברשתות השיווק בארה"ב.
היקף הייצוא בשנה הראשונה יסתכם צפוי להסתכם בדגים קפואים ומעדני דגים, בהיקף כספי של 1 מיליון דולר בשנת 2005.
ייחודם של הדגים הקפואים הינו בהיותם 100% טבעיים, תוך התחייבות החברה על היותם ארוזים ללא תוספים ומבלי שעברו הזרקת מים ופוספטים.
כמו כן, הייצוא יכלול ממגוון מעדני הדגים של החברה לרבות דגים כבושים, מעושנים וסלטי דגים, המיוצרים בתהליכים חדשניים, בשילוב שיטות עיבוד מסורתיות להענקת ארומה מיוחדת למוצרים.
"דגי תנובה" רואה חשיבות גדולה בכניסה לשוק האמריקאי, כקבלת אישור נוסף לאיכות מוצריה. ההצלחה הגדולה לה זכה מותג "דגי תנובה" בישראל, הובילה להחלטה להרחיב פעילות "דגי תנובה" אף מעבר לים ולייצא ממוצריה גם בארה"ב בצעד שירחיב את פעילות החברה ועתיד להתרחב אף יותר אל מחוזות נוספים", מסר צבי מירקוס, מנכ"ל "דגי תנובה". "סוד ההצלחה של מוצרי "דגי תנובה" טמון בהיותם מיובאים מאתרי הדייג המובילים בעולם - נורבגיה, צ'ילה, הולנד ואירלנד, ללא חיסכון בהוצאות תוך הקפדה על כל חוליות שרשרת האספקה וייצור בסטנדארטים הגבוהים ביותר. אין לנו ספק שכל אלה יאפשרו לנו לספק לקהל הצרכנים בארה"ב מוצרים בעלי רמות איכות וטעם גבוהות ביותר".
סדרת מעדני "דגי תנובה" שתיוצא לארה"ב כוללת:
סלמון נורבגי מעושן, טונה מעושנת, מאקרל מעושן, הרינג כבוש, הרינג מטיאס כבוש, מאקרל כבוש, סלט איקרה לבן ואדום, סלט הרינג במיונז, סלט סלמון במיונז.