X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
הם לא נבחרו כדי לספק נואמים לכינוסי מחאה אלא כדי לעבד ולהציע פתרונות, במקום החלטות ממשלה הסותרות את אמונתם. ומזה, בדיוק, הם בורחים
▪  ▪  ▪
בין שלוש הרשויות העליונות של שלטון דמוקרטי - המחוקקת, המבצעת והשופטת - זו הראשונה אינה נחותה מהשתיים האחרות. ולהיפך: רשות מחוקקת תקינה, כמו הכנסת בישראל, צריכה להשפיע על שתי הרשויות האחרות יותר משהן משפיעות עליה.
טירוף המערכות השלטוני בישראל הגיע לשיאו, כאשר חברי הכנסת, שנאגפו בתנועת מלקחיים של הממשלה מצד אחד ובג"צ מצד שני, בחרו ליפול בשבי מרצון, כשהם בקושי מתרצים את מחדליהם במס-שפתיים חסר תוכן ממשי.
הצורה המופקרת בה התקבלו החלטות "ההינתקות" ותופעות ההתעללות בזכויותיהם של אזרחי מדינה נאמנים, גם אם היה היגיון מדיני בוויתור על שטחים המיושבים ביהודים, הניבו תוצאה מעוותת לחלוטין כלפי פנים וכלפי חוץ כאחד. הטענה שאכיפת "ההינתקות" בכוח מוצדקת בהחלטה דמוקרטית שקיבלה הנהגת המדינה יכולה להתבסס רק על החלטה שאושרה כחוק בכנסת. אך לו הכנסת - על מצדדי ומתנגדי גירוש היהודים מבתיהם - היתה דנה ברצינות ובמקצועיות בחוקים שהסמיכו את הממשלה לפעול בנושא, היא יכלה למנוע לפחות חלק מהנזקים החמורים, שכל בר-דעת רואה אותם בימים אלה.
למשל: להוציא מחוק "פינוי-פיצוי" את יישובי צפון רצועת עזה, הנמצאים ברצף טריטוריאלי עם יישובי רצועת החוף, לא מוקפים בערבים, ועל אדמה שאף פעם לא היתה ערבית. מה גם שמסתבר שלמגורשים מיישובים אלה לא הוכן שיכון קבע חילופי (ואגב, תומכי הינתקות מובהקים כמו האלוף עוזי דיין, הביעו אותה דעה).
ולמשל: לוח זמנים לביצוע ההחלטה החפוזה - שאינו עומד בשום מבחן של תכנון מקצועי אמיתי. וכך, כשבני הדור ששפך דם והקריב חיים כדי שיהודים יפסיקו להיות פליטים ועדיין זוכר את אויבי ישראל שגרמו לכך, באה ממשלה נבחרת, באישור כנסת נבחרת של מדינת היהודים, ויוצרת פליטים יהודים חדשים. ולתזכורת, מחליט מישהו להלביש את שוטרי הגירוש במדים שחורים - דבר שהוא גם שגיאה גסה בפני עצמה, כששולחים אנשים לפעול תחת השמש היוקדת של אוגוסט.
אף אחד לא הפריע למתנגדי "ההינתקות" בכנסת לקיים דיונים של ממש, תוך היעזרות בבעלי מקצוע מתאימים, כדי להציג תוכניות רציניות אלטרנטיביות, ברשות ובסמכות. אלא שלבושת מוסד זה, הם החליטו לצאת ידי חובה בנאומים דמגוגיים, ולזרוק את ההתנגדות הפעילה לתהליך המסובך - על כתפי ילדות בנות 14 בחולצות הכתומות. הליכתם להפגנות ולעצרות-עם ללא תכלית לא תמחק את חרפת הליכתם של חברי הכנסת בשבי תנועת המלקחיים של ממשלה-בג"צ, שאגפה אותם. אם ציבור הבוחרים לא יפיק מכך את הלקחים - נקבל את אותה איכות מחוקקים גם בכנסת הבאה.
תאריך:  23/08/2005   |   עודכן:  23/08/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אריאל שרון / Ariel Sharon
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שבתאי עזריאל
זה עתה התפרסם כי הנשיא ברק שוחח עם השופטת הילה כהן, והמליץ לה להתפטר. פיטוריה, לא ימנעו את שתי השאלות המרכזיות: כיצד יתכן ששני שופטי בי"מ עליון סברו שאין הצדקה לפטרה, ומיהם השופטים המכהנים שעשו מעשים חמורים ממנה?
טל רבינוביץ'
יונה סוקולובסקי
הניצחון הבלתי הגיוני
ד"ר אמיר חצרוני
דימוקרטיה צעירה, נטולת חוקה וכלי משחק ברורים כמו ישראל, לא זקוקה למנהיג חזק שלא נותן דין וחשבון לאף אחד. היא זקוקה למנהיג קצת יותר חלש ופחות קפריזי ולתקשורת קצת יותר חזקה ופחות חנפנית להנהגה
ישראל שפירא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il