הסדרה עוסקת בפגישות של פסיכולוג (אסי דיין) עם 5 ממטופליו (בפגישה אחת משתתף זוג ובערב החמישי הוא אמור להיפגש עם המדריכה שלו לשעבר (גילה אלמגור).
ארבעת המפגשים הראשונים של דיין עם מטופליו היו אותנטיים ומציאותיים. המטופלים התלבטו, סבלו וביקשו להבין את עצמם בעזרת הפסיכולוג. גם הוא התנהג באמינות רבה, שידר מקצוענות יחד עם רמיזות למועקותיו האישיות בדרך שקנתה את אמון הצופים בו.
ביום ה' הוקרנה הפגישה הראשונה בין דיין לבין אלמגור. היה זה "תיאטרון כורסה" במיטבו שלא היה מבייש אפילו את ה-BBC בימיו היפים. השיח ביניהם מאוד אינטילגנטי, מרתק, חי וכואב עד כדי כך שאין להבחין כי הוא מתנהל בין שני פסיכולוגים מקצועיים ומיומנים. הפעם עברה הסדרה מהפך. כאילו שפגישה בין פסיכולוגים הופכת אותם למטופלים חסרי ידע והבנה, כאילו שמעולם לא ניסה כל אחד מהם לנתח ולהבין את מועקותיו וסבלו שלו.
המשחק של דיין ואלמגור מצויין. פניהם מביעות לא פחות מהמשפטים שהם מוציאים מפיהם, ושפת הגוף שלהם, למרות שרוב השיחה עוברת בישיבה, משלימה את איכות המשחק ועושר המבע של שניהם. התפאורה המינורית והתאורה השקטה עד אפלולית תאמו היטב לרוחה של הפגישה ולטעמה. אפשר להוסיף עוד כהנה וכהנה לשבחי הסדרה והפגישה אתמול אך ישנן גם כמה מגרעות ששומה עלינו לתת עליהן את הדעת.
בפגישה זו מבקש-דורש דיין סיוע והבנה למצוקותיו מול משפחתו, מול המטופלים שלו ולמעשה גם מול הצל הארוך של המדריכה היושבת מולו. מבקש, אך כשאינו מקבל את מבוקשו, הוא בועט, נעלב-מעליב, ומזעזע את הקליפה הדקה של אלמגור. הפגישה מופרכת למדי. דיין נוהג בתוקפנות כמעט לא מבוקרת כלפי המדריכה שלו לשעבר כאילו אין בו כל מודעות פסיכולוגית. גם אלמגור מגיבה באופן אמוציונאלי. תנאי ראשון שהיא אמורה לעמוד בו כמדריכה, הוא הקשבה עמוקה לדברי המטופל שלה - דיין. במקום זאת היא תוקפת אותו בשאלות חקרניות בעלות עוצמה מרסקת. במהרה הופך השיח להתגוששות שבה כל אחד מנסה להכאיב למשנהו כמו בריב מר של זוג במשבר.
הפגישה איבדה את אמינותה המקצועית ככל שנמשכה. המתח שאמור לעלות לאורך הפגישה הגיע מהר לשיאו ונשאר שם. אומנם משך התוכנית - 25 דקות, הספיק לשימור המתח והעניין אך לקראת סופה חש הצופה כי "מיצינו" את הנושא, וחבל.
בסדרה כה מקצועית ואיכותית יש להעניק ליועץ המקצועי משקל כבד כדי שבהטילו אותו על כף המאזניים יצליח לשמר את המקצוענות והאמינות שלה.
לסיום, למרות המגרעות, זוהי סדרה מצטיינת. שריינו לעצמכם את מועד הקרנתה והקליטו אותה לצפייה חוזרת. סדרה זו תהפוך ל"מדורת השבט" ומרכז לשיח תקשורתי וציבורי. היא מעוררת מחשבה ושיחה. אל תשארו מחוץ לדיון הציבורי.
"בטיפול" ערוץ 3. הוט. ימים א-ה. שעה 22:15