X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בית המשפט העליון פסל פסיקה של בית הדין הרבני משום שהראיות הושגו תוך פגיעה בחוק הפרטיות
▪  ▪  ▪

תמצית העובדות
בעל ואשה חיים בפירוד. הבעל הגיש תביעת גירושין נגד האשה בבית דין רבני. האשה מתנגדת לגירושין. להוכחת עילתו, מציג הבעל תמונות בהן נראית אשתו מקיימת יחסי מין עם אחר. את התמונות הוא צילם שעה שהוא נכנס עם שני אחרים לדירה המשותפת בה התגוררה האשה בלבד, בלא ידיעתה והסכמתה.
בית הדין הרבני האזורי קבע, כי העותרת חייבת לקבל גט לאלתר. הוא סמך, בעניין זה, את פסק דינו על התמונות שהוצגו בפניו. נקבע כי התמונות קבילות, גם אם הושגו תוך פגיעה בפרטיות העותרת, זאת, משום שלמשיב עומדות שתי הגנות הקבועות בחוק הגנת הפרטיות. האחת, כי הפגיעה בפרטיות נעשתה בנסיבות בהן היתה מוטלת על המשיב חובה חוקית, מוסרית או חברתית, ושנית, הפגיעה בפרטיות נעשתה לשם הגנה על עניין אישי כשר של הפוגע (ההגנות הקבועות בס"ק 2(ב) ו- 2(ג) לסעיף 18 לחוק הגנת הפרטיות). בית הדין הרבני הגדול דחה את הערעור שהגישה העותרת בשאלת קבילות התצלומים שהגיש המשיב.
העותרת מבקשת כעת, כי נורה על ביטול פסקי הדין של בית הדין הרבני האזורי ושל בית הדין הרבני הגדול. תחולתו של סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות (הקובע "כלל פסילה") על בתי הדין הרבניים, היא הסוגיה השנויה במחלוקת בין הצדדים: העותרת סבורה, כי כלל הפסילה שבחוק הגנת הפרטיות חל בענייננו, ומכוחו הצילומים אינם קבילים בבית הדין. המשיב סבור, כי חוק הגנת הפרטיות אינו חל בענייננו, וממילא אין תחולה לכלל הפסילה.
השאלות המתעוררות בפנינו: ראשית, האם חוק הגנת הפרטיות חל בבתי הדין הרבניים? אם כן, האם על-פי הוראת החוק נפגעה פרטיותה של האשה שעה שבעלה צילם אותה בדירתם המשותפת? אם כן, האם עומדת לבעל אחת ההגנות שחוק הגנת הפרטיות מכיר בהן? אם לא: האם על-פי שיקול הדעת אשר סעיף 32 לחוק הגנת הפרטיות מעניק לבית הדין, מן הראוי שהוא יתיר להשתמש בתמונות שהושגו תוך הפרת הזכות לפרטיות?
נקבע כי פסק הדין של בית הדין הרבני האזורי ופסק הדין של בית הדין הרבני הגדול מתבטלים. התיק מוחזר לבית הדין הרבני האזורי על-מנת להמשיך בהליך.
נקבע - חוק הגנת הפרטיות חל בבתי הדין הרבניים, וכך גם "כלל הפסילה" שבו.
נקבע - הנישואין אינם שוללים מבני הזוג את זכותם לפרטיות זו כלפי זה; מעצם הנישואין אין הסכמה משתמעת לפגיעה בפרטיות. משעזב המשיב את בית המגורים בשל סכסוך עם העותרת, הפך הבית לרשות היחיד של העותרת לעניין צילומה על-ידי המשיב. פרטיותה של האשה נפגעה שעה שבעלה צילם אותה בדירתם המשותפת.
נקבע - במקרה דנן, לא עומדות למשיב ההגנות הקבועות בסעיף 18(2)(ב) ו-(ג) לחוק הגנת הפרטיות. המשיב לא פעל בתום לב שעה שפגע בפרטיותה של המשיבה. הפגיעה בפרטיותה של העותרת במקרה שלפנינו היא חריפה וקיצונית, ומעבר לכל מידה ראויה. החזקה שבסעיף 20(ב) לחוק הגנת הפרטיות (שעשה את הפגיעה בפרטיות שלא בתום לב) חלה בעניינו של המשיב, והוא לא הצליח לסתרה.
נקבע - במקרה דנן אין מקום להתיר את השימוש בתמונות בהליך שבפני בית הדין הרבני. האיזון בין השיקולים שיש לקחתם בחשבון נוטה באופן ברור לפסילת התמונות כראיה במשפט. זאת משום שההפרה של הזכות לפרטיות היא חמורה ביותר, ולאור העובדה שנקבע בבית הדין הרבני האזורי ובבית הדין הרבני הגדול, כי ניתן להכריע את הדין גם בלעדי הצילומים.

לפסק הדין המלא.
בג"צ 6650/04 פלונית נ' בית הדין הרבני האזורי בנתניה ואח'
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק.
כבוד הנשיא א' ברק, כבוד השופטת מ' נאור, כבוד השופטת ע' ארבל.
מיום 14.5.2006.
תאריך:  16/05/2006   |   עודכן:  16/05/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד עפר טויסטר
הצעת חוק שוויון ההזדמנויות במקום מגורים היא פופוליזם מזיק ומיותר. זוהי הצעה מרחיקת לכת ומזיקה. שלילת זכותו של אדם לבחור שוכר לרכושו הפרטי, לפי שיקולו והתרשמותו, פוגעת בקדושת קניינו
נרי אבנרי
אפרופו "חוק האזרחות": אם ניתן להגדיר את האירנים כ"דורשי רעתנו", הרי שאת הפלשתינים צריך להגדיר כ"דורשי אדמתנו". והדרישה הזו כוללת את הבית של אהרן ברק, והאדמה שעליה הוקם הבניין שבו הוא עובד. זה מאוד מצער לומר, אבל נשיא ביהמ"ש העליון, פסק את פסיקתו בנושא הזה, כאילו הוא חי בשוויץ
ד"ר מארק לוין
טיפול שיניים הוא תהליך כואב ולא נעים אך הוא הכרחי למניעת נזקים בלתי הפיכים בשיניים ובחלל הפה ואחד מכל ארבעה ישראלים יזדקק לו לפחות פעם אחת בחייו
מתן פריידין
לכבוד פרישתו של השופט חשין, אביא בפניכם קטע קצר ויפהפה מפרי עטו של השופט, הלקוח מפסק הדין בעניין חוק האזרחות, אשר שיש בו משום טעימה של מעט מזעיר של סגנון כתיבה יצירתי ובעל מעוף, שעשוי להיעלם מבית המשפט העליון עם פרישתו של חשין
ג'קי סויקיס
היום העיסוק בקידום אתרי אינטרנט הפך למורכב הרבה יותר. אולם, מה קורה כאשר מדובר באתרים דינמיים? אתרים אלה בנויים בצורה שונה ומציגים נתונים מתוך בסיס נתונים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il