X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות
מתעניינים בעולם ההשקעות? משקיעים במניות, מט"ח ואג"ח? כדאי לכם להכיר את עולם קרנות הגידור הזמנו לשיחה את המנכ"ל והמייסד גיא שנצר, מומחה בשוק הפיננסים
▪  ▪  ▪
גיא שנצר: "בתור מנהל קרן גידור, אני זוכה להפגין את היצירתיות והניסיון שרכשתי במהלך השנים בתחום הפיננסים" [צילום: קורקט ביטוח ופיננסים]
גיא שנצר: "תנודות במחירי המניות הן לא טובות אף אחד. פרשיית גיימסטופ גרמה להפסדים רבים לעובדי החברה וכן למשקיעים הקטנים" [צילום: קאנבה]

עולם ההשקעות מהווה ים של הזדמנויות לרווחים בדרכים שהרבה מאיתנו מכירים. אבל מה עם קרנות הגידור? מה שהיה בעבר נחלתם הבלעדית של המשקיעים המוסדיים, הפך להיות נחלת הכלל של הלקוחות הפרטיים. המטרות העיקריות של המשקיעים: פיזור סיכונים לנכסים וכיוון לסגמנטים חדשים של הכלכלה.
זאת ועוד, שנת 2020 הייתה ה-שנה לקרנות הגידור. משקיעים שיכלו להרשות זאת השתמשו בקרנות הגידור כנתיב, כשהתכונה המרכזית של קרן הגידור - העובדה שהיא מבטיחה לשמור על תשואה חיובית גם ברגעי ירידה של השוק - היא המנחה אותם.
קרנות גידור למתחילים
אז מהי קרן גידור? קרן גידור היא למעשה תיק השקעות משותף ובה מספר מצומצם של משקיעים. לכל קרן יש מספר מנהלים שקובעים את ההחלטות בקרן על-מנת להשיג מטרות מסוימות, תוך מקסום התשואות. קרנות גידור משקיעות במניות, ניירות ערך, אגרות חוב, נגזרים ואופציות והן נהנות מרגולציה קלה יחסית וכן גמישות מירבית. כל קרן עוברת רגולציה על-ידי נאמן שמנהל את הקרן, וכן רו"ח ועו"ד.
"קרן הגידור הופיעה לראשונה בשנת 1952, כשאיש בשם אלפרד ווינסלאו רצה להקים "גידור" לסיכון על יעדי קנייה ומכירה בחסר של מניות - בו זמנית. המטרה הייתה ליהנות מהיתרה של המניות הטובות מול החלשות. קונים מניות ומוכרים בחסר, ובצורה הזו אנו נהנים מההפרש ומקטינים את החשיפה לסקטור". אומר לנו מנכ"ל קורקט ביטוח ופיננסים, גיא שנצר, מ"קורקט ביטוח ופיננסים" שמנהל קרן גידור בעצמו.
כל סטודנט שנה א' בכלכלה יוכל לדקלם לכם שכאשר השוק יורד, המניות החלשות מניבות רווח וכשהוא עולה המניות הטובות עולות יחד איתו. "זה הבסיס של הבסיס שממנו התפתחו במרוצת השנים צורות ההשקעה השונות בקרנות הגידור, שהחלה לפרוח ממש רק בשנות התשעים. לכל קרנות הגידור עקרונות יסוד כגון: יישום דרכי מחשבה חדשניות, בלתי מוגבלות וגמישות, שימוש בכלים טכנולוגיים יקרים שאינם נגישים לאנשים פרטיים ויכולת למנף את ההון של המשקיעים בצורה פנומנלית אם האסטרטגיה המושקעת בהם היא חכמה".
באילו אסטרטגיות נפוצות נוקטות קרנות הגידור?
גיא שנצר: "אסטרטגיה נפוצה אחת היא אסטרטגיה בה המנהל משקיע בפוזיציית לונג (מתוך ציפייה לעלייה במניה מסוימת) ובפוזיציית שורט (מתוך ציפייה לירידה). אסטרטגיה נוספת נקראת "קרנות מאקרו", המשקפת ראייה כלכלית פרופר. מנהל הקרן מנתח תהליכים כלכליים, פוליטיים וגלובליים ומנסה להבין דרכים לאיזה כיוון הולך השוק. מכאן אנחנו נראה אסטרטגיות אשר מנצלות אירועים מיוחדים, מצבי קיצון וכשלי שוק. כמו-כן, קרנות גידור יכולות להתמקד בנדל"ן".
כיצד לבחור קרן גידור?
בישראל קיימות כ-150 קרנות גידור. לפני שבוחרים קרן גידור, חשוב מאוד לבדוק את הקרן בצורה יסודית מאוד ולהבין אם הקרן מתאימה לסוג ההשקעה שאתה מבקש, ולא פחות חשוב - אם סכום הנכסים שלכם, זמן ההשקעה שאתם מוכנים להשקיע וגובה דמי הניהול של הקרן מתאימים לכם. קראו את המסמכים הרלוונטים, את אסטרטגיית ההשקעה של הקרן ובדקו אם אחוזי המינוף והסיכון מקובלים עליכם. חשוב לבדוק שלקרן יש נאמנים ואדמיניסטרטורים חיצוניים.
בסופו של דבר, גיא שנצר ממליץ לבחור את קרן הגידור על-ידי בחינת המנהל שלה, שצריך להיות מנהל מנוסה שכבר הוכיח את עצמו ועבר כברת דרך בשוק ההון: "איכות המנהל תקבע את התשואה שהקרן תשיג. יש המון קרנות גידור בעולם, וגם בישראל כבר לא חסר. לקרנות הגידור מגויסים המנהלים הטובים ביותר בגלל היצירתיות הרבה הנדרשת בכל הקשור לאסטרטגיות הניהול שלה. היכולת לנתח ולהבין לעומק את עולם ההשקעות בהקשר של קרנות הגידור ולעשות את זה מהר. חשוב לזכור, כי מנהל קרן הגידור הוא שותף לרווח שעושה הקרן, ולכן בינו לבין המשקיעים יש חפיפה של אינטרסים שמובילה להשקעה יתרה מצד המנהל".
בתור מנהל קרן גידור, אתה יכול להרחיב קצת על השוני בין ניהול קרן גידור לניהול תיק השקעות רגיל?
"כשאני מתעסק בקרנות הגידור שאני מנהל, אני מרגיש הרבה יותר חופשי להפגין את הניסיון והמקצועיות שלמדתי "בלי לראות בעיניים", קצת כמו פסנתרן שרגיל לנגן מנגינות של אחרים וסוף-סוף הוא בשל מספיק להלחין מנגינה משל עצמו. המנגינה היא מורכבת, דינמית, שונה ואפילו וירטואוזית לפעמים".
קורקט ביטוח ופיננסים: פעילות קרנות הגידור בריאה לשוק ההון
ולסיכום, קצת אקטואליה: קרנות הגידור עלו בשנה האחרונה לכותרות בעקבות "פרשת גיימסטופ", שבה משקיעים בסכומים קטנים באפליקציית "רובין הוד" החלו להפיץ בפורומים של אתר "רדיט" רעיון אשר נועד לפגוע בקרנות הגידור, אשר נודעו כקרנות לעשירים בלבד.
מניית גיימסטופ, אשר הייתה עתידה לרדת בצורה קיצונית (גיימסטופ היא חברה להשכרת סרטים, בדומה לבלוקבאסטר), חוותה עלייה גבוהה מאוד (של כ-1,500%) במחירי המניות בעקבות הרצון של פעילי הפורום ואקטיביסיטים אחרים לגרום ל"שורט סקוויז" אצל קרנות הגידור, כלומר לאלץ אותם לקנות את המניה שהשאילו כחלק מאסטרטגיית הגידור שלהם על-מנת להחזיר אותה למי שהושאלה ממנו. אלא שאז הדברים הסתבכו עוד יותר. באותו היום, אפליקציית "רובין הוד" וברוקרים אחרים ברחבי ארה"ב סגרו את האופציה למכור את המניה בפלטפורמות שלהם.
בעקבות הפרשה הזו, הרשויות הפדרליות בארצות-הברית החלו לחקור ולהבין מה בדיוק המשמעות של קרנות גידור על כלל האוכלוסייה. גיא שנצר אמר לנו בהקשר הזה כי: "תנודות במחירי המניות הן לא טובות לאף אחד. בסופו של דבר, מי שהפסיד מכל הסיפור הן לא קרנות הגידור אלא העובדים של גיימסטופ והאנשים הפשוטים שהשקיעו את מירב כספם בגלל איזו תגובה שהם קראו בפורום. פעילות קרנות הגידור בריאה לשוק ההון".

תאריך:  29/12/2021   |   עודכן:  29/12/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
כתיבת המומחים
שיתוף הפעולה בין שתי החברות צפוי להפוך את הרכבים החשמליים לאטרקטיביים יותר, לא רק עבור נהגים, אלא גם עבור ארגונים גדולים: הרשת החדשה של SWIFT EV ונאייקס מתחייבת להציע פתרונות שיאפשרו לנהגי רכב חברה, לטעון את הרכב על חשבון הארגון ולא על חשבון צריכת החשמל הביתית
כתיבת המומחים
כתיבת המומחים
כתיבת המומחים
כתיבת המומחים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il