X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות

בשנים האחרונות פרויקטים מתחום הפינוי בינוי הפכו להיות יותר ויותר ומדובר בבשורה חיובית, הודות לעובדה שהם טומנים בחובם יתרונות משמעותיים עבור כל הנוגעים בדבר. עם זאת, בכדי למצות ולמקסם את היתרונות, קיימת חשיבות גבוהה להקפיד ולהתנהל בצורה נכונה וידע יכול לסייע לכך במידה רבה. אז אם גם אתם נמצאים לקראת פרויקט כזה להלן 5 דברים שחשוב שתדעו בנושא:
תפקידו של היזם בפרויקט
פרויקט פינוי בינוי לא יכול לצאת לפועל בלי יזם. היזם הוא לרוב חברת בניה אשר למעשה, היא זאת שיוזמת את הפרויקט ולוקחת אותו על עצמה מההתחלה ועד להשלמת הפרויקט. היזם למעשה אמור לדאוג לכל הפרטים: לפנות לרשויות, להשיג אישורים ותכוניות, לפנות לדיירים, לבצע את הפינוי ולאחר מכן גם את הבינוי. כמובן, שהיזם לא עושה את כל זה מטוב לב ולמעשה, את הרווח שלו הוא עתיד לקבל מדירות חדשות אותן הוא יבנה בפרויקט.
שמירה על זכויות הדיירים
פרויקט פינוי בינוי או פרויקט ארוך טווח אשר טומן בחובו לא מעט שלבים מורכבים. כך שמאוד יכול להיות שבעלי הדירות מוצאים את עצמם מבולבלים או חוששים שהזכויות שלהם לא יישמרו לאורך הפרויקט או שמשהו ישתבש. אז כאן חשוב לציין שיש מספר פעולות בהן הדיירים יכולים לנקוט על-מנת לשמור על אותן הזכויות ובין היתר: בחירת עורך דין מקרקעין אשר ילווה אותם לאורך כל הפרויקט ויגן על זכויותיהם, הכנסה לתמונה איש מקצוע בתחום שמאות מקרקעין, בדיקה מקיפה של היזם (חיפוש מידע לגבי הניסיון, הרקע המקצועי ובמידת האפשר גם חוות דעת והמלצות) וכלי נוסף אשר יאפשר הגנה על הזכויות לאורך הפרויקט הוא בקשת ערבויות מהקבלן.
המיסוי בפרויקט של פינוי בינוי
פרויקט פינוי בינוי יכול להישמע לעיתים טוב מכדי להיות אמיתי. בכל זאת, הדיירים מקבלים בתמורה לדירה שלהם דירה חדשה בעלת ערך הגבוה משמעותית מהדירה הנוכחית. וכאן, יכולות בדיוק לעלות השאלות לגבי המיסים שהדיירים יכולים להתבקש לשלם כמו: היטל השבחה, מס שבח, מס רכישה וכיוצא בזה.. אז החדשות הטובות הן שבגלל שהמיסים הללו היוו כמכשול משמעותי אשר היווה סכנה לעתיד הפרויקטים. נקבע שהדיירים יקבלו פטור מאותם המיסים ולמעשה, מי שאמור לעמוד בכל אותן העלויות היא חברת הבנייה או יזם הפרויקט.
בדיקה מעמיקה של החוזה
לפני שחותמים על הסכם פינוי בינוי יש לעבור בצורה מעמיקה על חוזה העסקה. חשוב לוודא שהחוזה מכיל התייחסות לכל הפרמטרים הרלוונטיים: לוחות זמנים, ביטוחים, ביטחונות וערבויות, מיקום הדירות, פיקוח הנדס, קרן תחזוקה וכל פרט אחר. כמובן, שבמקום הזה כדאי להכניס לתמונה את אותו עורך דין מקרקעין מטעמם של הדיירים - אשר אמור ללוות אותם לאורך כל השלבים. עורך הדין יוכל לעבור על כל סעיפי החוזה ולמעשה לוודא שכל הזכויות שלהם ממוצות עד תום ולא פחות מכך.
ההבדל בין פינוי בינוי לפרויקטים התחדשות עירונית אחרים
פינוי בינוי הוא רק פרויקט אחד מתוך רשימה של פרויקטים אשר כולם נכנסים בקטגוריה של התחדשות עירונית. פרויקטים נוספים שכדאי להכיר: פרויקט תמ"א 38 - שנחשב לפרויקט מצומצם יותר מכיוון שלרוב הוא מתבצע בבניין אחד בלבד (פרויקט פינוי בינוי יתבצע לרוב על מספר בניינים, רחוב שלם ובמקרים מסוימים יחול גם על שכונה שלמה) ולרוב הו אלא יכלול את הרס הבניין אלא רק את שיפוצו והוספת ממ"ד.
בכל מקרה, כדאי להכיר את כל הפרויקטים האופציונאליים על-מנת להבין מה הפרויקט דורש ממכם כדיירים ומה אתם עתידים לקבל במסגרתו.

תאריך:  28/09/2023   |   עודכן:  28/09/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 בתים משותפים
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il