X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם מלונות דן
▪  ▪  ▪

עמי הירשטיין, מנכ"ל רשת מלונות דן וחיים שפיגל, ראש אגף מזון ומשקאות ברשת דן פתחו היום את BACK TO CLASSICS PLUS - תחרות שפים ראשונה מסוגה, במסגרתה מתמודדים השפים הגדולים של מלונות דן על מתכונים חדישים של 10 מנות הזוכות לפופולריות רבה בכל מלונות היוקרה בעולם.
בראש צוות השופטים בתחרות עומד דני גילרמן.
עמי הירשטיין אמר היום: "רשת דן חרתה על דגלה להוביל בתחום השירות לאורח על כל רבדיו. התחום הקולינרי מהווה חלק מרכזי בתפיסה זו. מרגע הגעתו למלון, מקבל האורח את המוצר הטוב ביותר - החל מהשתייה הקלה ועד ארוחות הגורמה המוגשות בוקר, צהריים וערב בכל אחד ממלונות הרשת. גם בית הספר "דן גורמה" הפך למוסד מכובד הידוע כמי שמכשיר את דור העתיד של השפים הישראלים. ברצוני להודות לחיים שפיגל אשר יזם את התחרות וליניב חיומי ממלון דן אכדיה אשר הוציאו אותה אל הפועל".
חיים שפיגל אמר היום: "מטרת התחרות היא לחזור אל אותם מתכונים מוכרים, אהובים, קלאסיים ובינלאומיים, מתוך כוונה להחזיר את המנות הנבחרות לתפריטי המלונות תוך גיבוש מתכונים סטנדרטיים שיהיו בשימוש בכל מלונות החברה. מטרה נוספת העומדת לנגד עינינו היא הגברת הידע במטבח הבינלאומי, לצד הטמעת החידושים הקולינריים".
מהן המנות הנבחרות?
חיים שפיגל: "לאורך תקופה ארוכה אנו עוקבים אחר בחירותיו הקולינריות של האורח המגיע למלונות דן ובוחנים במקביל את המנות המוגשות במלונות היוקרה בעולם כולו. לאחר בחינה ארוכה של מאות מנות, הצלחנו לגבש לתחרות תפריט של 10 מנות, בשריות וחלביות, הנחשבות לפופולריות ביותר בכל מקום - בארץ ובעולם. מדובר במנות המופיעות גם בארוחות המוגשות באולמות האוכל המרכזיים וגם במנות הנמצאות בתפריטי שירות החדרים. המנות המשתתפות בתחרות מאפשרות להרכיב תפריט חדש ועדכני ממנו ניתן ליהנות מסוגים שונים של ארוחות".
כיצד נערכת התחרות?
כל מלון יעמיד בראש הנבחרת את שף המלון ולצידו 7 טבחים / קונדיטורים מצוות המלון. כל מלון יתבקש להכין מנה אחת מהמנות המשתתפות בתחרות ולהציע אותה בשני אפנים - מתכון קלאסי ומתכון חדשני. בנוסף יציע כל מלון 4 מנות נוספות לפי בחירתו. המנות הקלאסיות והחדשניות יוגשו יחדיו.
צוות השופטים
בראש צוות השופטים עומד דני גילרמן אשר ילווה בדמויות מובילות המוכרות מתחום הקולנרייה והתעשיה הישראלית: אייל לביא, מנה שטרום, רן שמואלי, יאיר פיינברג, ערן שוורצברד (קפה הלל), דניאל זיסנבך (כרמלה בנחלה), יובל כספין, אורלי יניב, כרמי לוינשטיין סמנכ"ל השיווק של יקבי ברקן ועוד.
אופן התחרות
התחרות תיערך בשני מקצים ובסופם מקצה גמר. מקצה ראשון ב-22 בפברואר בדן אכדיה בו יתמודדו המלונות הבאים:
  • דן אכדיה - שף אריק פורת - ריזוטו איטלקי
  • דן אילת - שף אופיר קדם - קלאב סנדביץ'
  • דן פנורמה אילת - שף שי סוויסה - קרם ברולה
  • דן בוטיק ירושלים - דניאל כץ - פיצה מרגריטה
  • דן קיסריה - שף רפי ביטון - מרק דגי ים
  • בית הספר "דן גורמה" שף עומרי שוקי - פילה סלמון במרינדה
המקצה השני ייערך למחרת, 23 בפברואר, במלון דן פנורמה תל אביב ובו יתמודדו המלונות הבאים:
  • המלך דוד - שף מישל נבט - עוף בקארי
  • דן תל אביב - שף עובד עלפיה - מרק דגי ים
  • דן פנורמה תל אביב - שף מיקי ניר - אוסובוקו
  • דן פנורמה ירושלים - שף יהודה הלר - טארט טאטין
  • דן פנורמה חיפה - שף זיאד עלי - סלט קיסר
  • גני דן אשקלון - שף אורן שוקרון - פילה סלמון במרינדה
  • דן כרמל - שף מרטין שחם - בר - קלאב סנדביץ'
המנות המצוינות הן מנות חובה אשר עלו בהגרלה בין המלונות.
מקצה הגמר של התחרות ייערך ב-2 במרס במלון המלך דוד ואליו יוזמנו 2 מלונות מכל אחד מהמקצים המוקדמים אשר צברו את מרבית הנקודות ובסך-הכל 4 נבחרות מ-4 מלונות. המלון שיצבור את מירב הנקודות במקצה הגמר, יוכרז כזוכה הראשי בתחרות.
כמו-כן, תוכרז המנה המצטיינת: לכל אחד מ-10 המנות יוכרז "שף המנה" אשר צבר את מירב הנקודות.

תאריך:  22/02/2010   |   עודכן:  22/02/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il