X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים

קורא בקפה
ברחוב איבן גבירול מספר 192 בתל אביב היה בית קפה שנקרא "קפה אוסלו". הקפה הסגור שמוצע להשכרה תפס את עיני כדוגמה סימבולית למה שקרה ל"תהליך אוסלו", אחד הניסויים הגדולים בבני אדם שנכשלו אחרי הקומוניזם והנאציזם. חשבתי לבדוק מה קורה עם קפה "בזל"? למי שלא זוכר, שם חוזה-הוזה המדינה היהודית התחיל את חזונו. אולי מצב בתי הקפה מעיד על מצב החזון? אם כך כדאי לפתח מקצוע חדש "קריאת בתי קפה".
על הונאה
קראתי לאחרונה שני ספרים בנושא ההונאה. האחד "מילת הקוד ברברוסה" מאת בארטון וילי, על מבצע "ברברוסה", מבצע הפלישה לרוסיה, שנקראה על שמו של פרידריך ברברוסה, שטבע באחד ממסעי הצלב בדרך לישראל, והשני על נמל הפנינים, "נמל הפנינים - אזהרה והחלטה" מאת רוברטה וולסטטר על המתקפה על נמל הפנינים.
לשתי מתקפות הפתע ששתיהן התבצעו בשנת 1941, שתוך פחות מארבע שנים הפכו לחורבן נורא של מחולליהן, היו עשרות רבות של אתרעות ומידע מודיעיני מוצקים ושונים. "התפיסה המקובעת" או כפי שמכונה בלעז "קונספציה" מאד מזכירה את מלחמת יום כיפור שעברנו על בשרנו.
החוט המקשר את כל המקרים הוא, שהצד המופתע שפט את הצד השני - המפתיע, בכלים בהם הוא שופט את תרבותו והתנהגותו. הרוסים היו מוכנים לוותר על שטחים תמורת זמן ולכן לא ציפו להתקפה אלא ציפו לפריסת כוחות צבאיים כגיבוי לאולטימאטום כפי שקרה בצ'כיה. האמריקנים העריכו שהיפנים ינהגו בהתנהגות אנגלוסקסית על הסנקציות הכלכליות שהאמריקאים הטילו עליהם בסוף שנות השלושים. ישראל הבינה שיש לה הרתעה ולכן לא תפרוץ מלחמה.
רבין, פרס וד"ר פודל לא למדו דבר מהמתקפה על נמל הפנינים וממבצע ברברוסה, לא למדו דבר מ"וועדת אגרנט" והמשיכו בחיפזון להפתעת "אוסלו". פרס מאז ומתמיד מסתכל רק קדימה ולכן לא הצליח, למרות כישלונות רצופים, להפיק לקחים ולהשתפר תוך כדי תנועה. התבוננות אחורה זה הפקת לקחים, התבוננות קדימה (ללא אחורה) זה חזרה על טעויות.
על הרוגים בכבישים ובשמש
כל אחד יודע שיש בשנה כ-500 הרוגים בתאונות דרכים, ובערך מספר דומה של נרצחים בפיגועים. מעט אנשים יודעים שיש בשנה 200 הרוגים מקרינת השמש. כל ההרוגים מקרינת השמש מתים ממלנומה, סוג של סרטן עור קטלני. במקרה הראשון ניתן להאשים את הכביש, את הרכב, את האלכהול, העייפות ועוד. במעשי הרצח אפשר להאשים את המוסלמים, אך התמותה הנובעת מהשמש ניתן להאשים רק אותנו, הורים לילדים ומבוגרים בזכות עצמנו. היום עוצמת הקרינה המסוכנת גבוהה בעשרות מונים מזו שהיתה לפני 30 שנה והמשמעות היא שהמלנומה הופכת ליותר נפוצה.
גורמי הסיכון הם היסטוריה משפחתית של מחלות סרטן, מוצא מזרח אירופי (האשכנזים נתפסים על "חם"), ואיך לא - חשיפה לשמש ואפילו אירוע כווית שמש חד פעמי.
המלנומה היא שינוי ממאיר בתאי שומות עור, שנגרם כנראה בגלל צבר של סיבות, שלא כולן ידועות. השינוי בא לידי ביטוי במה שבעברית נקרא ג,ג,ג - גודל, גוון, גיאומטריה (מפרציות וסימטריה).
חברת מדוויזן פיתוח, פיתחה, בסיוע המדען הראשי, מצלמה למעקב אחרי שינויים מזעריים בשומות עור, שיכול להצביע על סיכון גדל וצורך בהסרה כבר בשלבים שרופא לא יכול להבחין. למצלמה שני יתרונות:
1) חדירות ברמה של 0.2 מ"מ, כלומר צילומים חוזרים ונשנים נותנים אותן תוצאות בדיוק של 0.2 מ"מ; כלומר כל שינוי גדול מזה נובע מהשתנות השומה ולא משינויים באלסטיות העור.
2) יכולת צילום בכמה שכבות עומק. יכולת זו תאפשר מעקב אחרי השתנות השומה לא רק על פני שטח העור אלא גם לעומק העור, שחדירה של מלנומה למערכת הלימפה יכולה להיות קטלנית וזיהוי מוקדם יכול להציל חיים בקלות.
לכל שאר האנשים שלא חולים במלנומה, קרינת השמש גורמת לנזקים מצטברים למערכת החיסון ומערכת יצור וויטמינים המצויות בעור, נזק בא לידי ביטוי בירידה עם הגיל בתפקוד מערכת החיסון וייצור הוויטמינים. מבחינה אסטטית, העור שבגיל 18-25 הוא שזוף, יפה ואלסטי הופך תוך 25-35 שנה לקשיח, מקומט ועם הרבה כתמים מכוערים.
__________
הכותב שותף בחברת מדוויזן פיתוח

תאריך:  17/05/2003   |   עודכן:  06/06/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il