ראש השנה הולך ומתקרב ואם התנדבתם (או נודבתם( לארח את ארוחת החג, צפויה לכם משימה לא פשוטה.. אז בכדי לסייע לכם לצלוח את האירוח בצורה טובה (ועל הדרך גם לקצור לא מעט מחמאות מהאורחים) להלן, מספר טיפים בדרך ליצירת ארוחת החג המושלמת:
עיצוב שולחנות - לאסוף רעיונות מהרשת
כיום, בעידן האינסטגרם, אנשים מייחסים חשיבות גבוהה יותר לנראות השולחן. לכן, המטרה שלכם תהיה ככל הנראה, לעצב את השולחן ברוח החג ובצורה יצירתית, מרשימה וכזאת אשר מצטלמת נפלא. אז אם אתם אנשים יצירתיים ומקוריים, תוכלו לנסות ולחשוב לבד על רעיונות לעיצוב השולחן ולקבלת תוצאה מרשימה. אם אתם מתקשים למצוא רעיון אטרקטיבי, ההמלצה היא פשוט להיעזר ברשת - בהליך פשוט ומהיר של לחיצה על מספר מקשים, ניתן להתרשם מלא מעט תמונות של שולחנות חג, מרעיונות מיוחדים, מאלמנטים אותם ניתן לשלב בשולחנות ועוד.. ההמלצה היא לסמן את הרעיונות שנראים לכם כאטרקטיביים וברי מימוש ולשלב ביניהם ליצירת השולחן המרשים ביותר.
לתכנן לפרטי פרטים את הארוחה עצמה
אין מה לעשות, התשובה לשאלה אם הארוחה שלכם הולכת להיות סיפור הצלחה, תלויה במידה רבה בארוחה. אז בכדי שהארוחה אכן תהיה מושלמת, כדאי לכם לשים דגש על הפרמטרים הבאים: לחשוב על האורחים - אתם ודאי מכירים לא רע את האורחים המוזמנים אליכם לראש השנה. ככה שאם יש ביניהם, טבעוניים, צמחוניים או כאלו אשר אלרגיים למזונות מסוימים, קיימת חשיבות גבוהה לחשוב עליהם ולהתקדם לשלבים הבאים, תוך מתן דגש על צרכיהם הייחודיים. לתכנן את התפריט - התכנון הראשוני של התפריט אמור להיות על דף, נסו לחלק את הארוחה לקטגוריות: סלטים, מנות פתיחה, מנות עיקריות וקינוחים - תחת כל קטגוריה תכתבו את כל המאכלים אותם אתם מעוניינים להכין. אם אין לכם רעיונות או שאתם לא שלמים עם מה שכתבתם, באפשרותכם לחפש מתכונים ברשת האינטרנט ולמצוא שם את כל ההשלמות אשר יאפשרו לכם לתכנן ארוחה. אם הארוחה אותה תכננתם כוללת מאכלים שלא יצא לכם להכין טרם לכן, ההמלצה היא להעלות על הכתב גם את המתכונים לאותם המאכלים - מה שיקל עליכם בשלבים הבאים ויגרום לכם להיות שקטים בידיעה שלא שכחתם כלום.
לבחור את הכלים
מכיוון שאנשים אוכלים לא רק עם הפה אלא גם עם העיניים חשוב גם לתכנן את צורת ההגשה ואת הכלים בהם אתם מתכננים לעשות שימוש - לבחור סטים מתאים, להבין באיזו קערה תגישו כל מאכל ולדאוג שבסופו של דבר, תהיה לכם תוכנית מוסדרת לגבי כל פרט בשולחן החג. חשוב לציין שתכנון מקיף שכזה אומנם מצריך זמן ומחשבה - אבל מדובר בזמן יקר שייחסך לכם בשלבים מאוחרים יותר.
הפינוקים הקטנים שמראים שאתם חושבים על האורחים
אז זה אומנם נכון שהדבר שתהיה לו את ההשפעה הגדולה ביותר על הצלחת ארוחת החג, הוא האוכל - הנראות והטעמים של המנות. עם זאת, ההמלצה היא גם לשים דגש על כל אותם פינוקים קטנים ודגשים שונים, אשר בכוחם להראות לאורחים שחשבתם עליהם והשקעתם בהם. בין היתר, כדאי לבחור בתבונה את היין או את היינות אותם תגישו להם - בין אם מדובר ביין
שרדונה, בין אם בקברנה סובניון ובין אם בכל יין אחר, כדאי לוודא שאתם בוחרים ביין איכותי ועשיר בטעמים. באפשרותכם לצרף מתנה קטנה ברוח החג לכל אורח - לדוגמה, צנצנת דבש קטנה וכרטיס שנה טובה ולמעשה, לדאוג לכל אותם פרטים קטנים, אשר יכולים להשפיע על מכלול התמונה ולהשיג תוצאה מרשימה.