קטגוריות טכנולוגיות בתחום הקפה נמס
תחום הקפה הנמס מתחלקת ל-3 קטגוריות טכנולוגיות עיקריות:
1.אבקתי
2.מגורען
3.מיובש בהקפאה
המותגים העיקריים ה"משחקים" בכל קטגוריה:
אבקתי-קפה נמס עלית (פחית).
מגורען-עלית: ארומה, נסטלה: רד מאג
מיובש בהקפאה-עלית: פלטינום, קארט, ג'יקובס (קרונונג), נסטלה: טייסטר'ס צ'וייס
בכל קטגוריה יש מוצר נטול קפאין.
מעט על התהליך הטכנולוגי
כללי:
בפולי הקפה יש שני זנים-רובוסטה וארביקה. הארביקה מקנה חיוניות וארומה לקפה והרובוסטה מקנה גוף, מליאות וחוזק לקפה.
בכל מוצר משתמשים בתמהיל שונה של פולי הקפה.
תהליך הייצור:
קפה אבקתי- עיקרי תהליך ייצור הקפה האבקתי: קליית פולי הקפה, מיצוי,ייבוש.
קפה מגורען- תהליך טכנולוגי נוסף על תהליך ייצור הקפה האבקתי. לאחר שהתקבלה אבקה, עושים אגלומרציה (גרעון) של חלקיקי האבקה.
הקפה מגורען הינו עשיר יותר בארומה.
קפה מיובש בהקפאה- עיקרי תהליך ייצור הקפה המיובש בהקפאה: קליית הפולים, מיצוי, הקפאה וייבוש.
בתהליך הייבוש בהקפאה שימור הארומות מקנה קפה עשיר יותר.
ממוצע מחירים אפקטיביים בקטגוריות השונות למוצר 200 גר' קפה נמס (עפ"י נילסן 1-11.04):
אבקתי-קפה נמס עלית (פחית), כ--16.70 שקל.
מגורען (ארומה, ראד מאג) - כ-19 שקל.
מיובש בהקפאה-(פלטינום, טייסטרס צ'וייס)-כ-30 שקל.